Vaasan kaupunki - Vasa stad

I huvudbiblioteket finns nu ett rum och utrustning för gör-det-själv-verksamhet

Dela

I huvudbiblioteket har ett Makerspace-rum öppnats, där det finns utrustning till hjälp för gör-det-själv-verksamhet. I Makerspace finns en 3D-skrivare, en vinylskärare, en symaskin och en overlockmaskin som har skaffats med hjälp av Regionförvaltningsverkets projektfinansiering.

3D-skrivare
3D-skrivare

Makerspace finns i huvudbibliotekets första våning och det kan användas under bibliotekets öppettider. Apparaterna ska reserveras skilt och användningen av 3D-skrivaren samt vinylskäraren är avgiftsbelagd.

Kunderna måste kunna använda apparaterna självständigt. I rummet finns bruksanvisningar och 3D-skrivaren får användas bara om man har deltagit i användarutbildningen som biblioteket ordnar 1–2 gånger i månaden.

Med 3D-skrivaren kan man skriva ut tredimensionella föremål, och det kostar 0,40 € / påbörjad timme att använda den. Det filament som ska användas i skrivaren finns i Makerspace.

Med vinylskäraren kan man göra enfärgade dekaler eller kombinera flera färger för att göra flerfärgsdekaler. För närvarande används svart och vit vinyl. Vinylen kostar 0,40 € / påbörjad 10 cm.

Det kostar inget att använda symaskinen och overlockmaskinen, men kunden ska ha med sig allt material som behövs för syarbetet. Bytesnålar finns i Makerspace.

Senare kommer det flera gör-det-själv-möjligheter till Makerspace, bl.a. ett rum för ljud- och bildbearbetning.

Läs mer om utrustningen, reserveringen av den och användarreglerna på bibliotekets webbsidor på adressen https://kirjasto.vaasa.fi/makerspace-1?culture=sv .

Nyckelord

Kontakter

ansvarig serviceplanerare Jimmy Pulli
Vasa stads kultur- och biblioteksplanerare
tfn 040 191 6578
jimmy.pulli@vasa.fi eller kirjasto.atktuki@vaasa.fi

Bilder

3D-skrivare
3D-skrivare
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum