Vaasan kaupunki - Vasa stad

Icke-brådskande tandvård inleds 1.6.2020

Dela

I alla tandkliniker inleds från början av juni icke-brådskande vård i tillägg till jourverksamhet. För de patienter som exponerats, insjuknat eller är i karantän p.g.a. coronaviruset fungerar tandvården centraliserat i en egen enhet.

– Vården av patienter inom tandregleringen fortsätter och barn och unga kallas till periodiska kontroller. I fråga om patienter vars vård är på gång, fortsätter vården i mån av möjlighet utifrån den individuella riskbedömningen, berättar ledande övertandläkare Katri Palo.

I regel vårdas inte patienter som ingår i riskgruppen, förutom i akuta jourfall. Tiderna för de personer som hör till riskgruppen förflyttas till hösten, ifall flyttande av vården är möjlig utan att försätta munnens hälsa för fara. Situationen bedöms av en tandläkare eller munhygienist.

Det är tryggt att komma för att få vård

– Tandvården fungerar enligt de av social- och hälsovårdsministeriet givna anvisningarna och ändamålsenliga skydd och redskap används. Det är tryggt att komma för att få vård, försäkrar Palo.

Patienterna ska avboka sin tandvårdstid, ifall de är sjuka, exempelvis har feber eller förkylningssymptom. De patienter som kommer till mottagningen sjuka, hänvisas bort från mottagningen.

Kom till mottagningen ensam. Barn och den vårdbehövande får ha med en ledsagare, syskon får inte vara med.

Tandvården fungerar enbart med tidsbokning, tfn 06 325 2202.

Nyckelord

Kontakter

Ledande övertandläkare Katri Palo, katri.palo@vaasa.fi, tfn 06 325 2118
Övertandläkare Hanna Kangasmaa, hanna.kangasmaa@vaasa.fi, tfn 06 325 2236

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum