Vamia

ICT Bootcamp Wasa Innovation Centerissä tänä viikonloppuna 27.-29.1.2023

Jaa
Tervetuloa tutustumaan Vamian järjestämään ICT Bootcampiin tänä viikonloppuna 27.-29.1.2023 Wasa Innovation Centeriin Pukinkulmaan!

Vamia järjestää ohjelmistokehittäjäopiskelijoille ICT Bootcamp viikonlopun 27.-29.1.2023. Tapahtumapaikkana toimii Wasa Innovation Center Pukinkulmassa.

Bootcampin aikana opiskelijat pääsevät soveltamaan taitojaan kouluympäristön ulkopuolella, suorittamalla laiteasennuksia ja työskentelemällä erilaisissa ohjelmointiprojekteissa, joita sponsoriyritykset ovat valmistellet tapahtumaa varten. Teemaprojekteja viikonloppuna ovat mm. AI-analytiikka, peliohjelmointi, VR-tekniikka, Power BI visualisointi, verkkosivujen luominen ja eri ohjelmointihaasteet.

Opiskelijat saavat myös mahdollisuuden verkostoitua alueen yritysten kanssa, jotka osallistuvat Bootcampiin. Yritysten edustajat antavat opiskelijoille haastetehtäviä, joiden kautta opiskelijat voivat osoittaa osaamisensa ja saada mahdollisesti jalan yrityksen oven väliin. Yrityskontaktien avulla opiskelijoiden on helpompi lähestyä yrityksiä hakiessaan harjoittelupaikkaa tai kesätöitä. Osallistuminen on ilmainen opiskelijoille.

- Tarkoituksena on järjestää hauska viikonloppuleiri, jonka aikana opiskelijat pääsevät tekemään jotain käytännönläheistä, mutta myös viettämään aikaa toistensa kanssa ja rakentamaan keskenään ystävyyssuhteita, sekä luomaan kontakteja alueen yrityksiin, kertoo opettaja Christer Karlsson.

Yhteyshenkilöt

Opettaja Christer Karlsson, 040 623 3957, christer.karlsson@vamia.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vamia
Hansa-kampus / Sampo-kampus
VAASA

06 325 7411http://vamia.fi

Vamia tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille, aikuisille ja yrityksille - myös oppisopimuksella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vamia

El- och automation, social- och hälsovård och företagsekonomi de populäraste branscherna vid Vamias gemensamma ansökan24.3.2023 08:16:40 EET | Tiedote

Vid vårens gemensamma ansökan inkom total 1813 ansökningar till Vamias alla utbildningar, och av dessa kom 551 ansökningar från förstagångssökande. Populära grundexamina i vår var inom branscherna el- och automation, social- och hälsovård, företagsekonomi samt byggnad och markbyggnad. Av utbildningarna på svenska intresserade merkonom- och närvårdarutbildningarna. Vamias biträdande rektor Maria Murtomäki lyfter fram att den gemensamma ansökan för Vamias del var lyckad och resultaten glädjande. ”Många har ansökt till flera olika examensutbildningar, och det är efterfrågan i arbetslivet på grundexamina i topp. Inom dessa branscher är det även möjligt att fortsätta från YH-ledstudier till en högskola efter avlagd examen. Därtill har glädjande många förstagångssökande sökt till utbildningar inom servicebranschen, t.ex. restaurang- och cateringbranschen samt hår- och skönhetsbranschen. Det fanns även många sökande totalt till utbildningen som handleder för examensutbildning (HUX).” Antagnin

Yhteishaussa kärkipaikkaa Vamialla pitävät sähkö- ja automaation, sosiaali- ja terveyden sekä liiketalouden alat24.3.2023 08:16:34 EET | Tiedote

Kevään toisen asteen yhteishaussa oli Vamialle kaikkiin hakukohteisiin yhteensä 1813 hakemusta, joista ensisijaisia hakijoita oli 551. Suosittuja perustutkintoja tänä keväänä olivat sähkö- ja automaation, sosiaali- ja terveyden, liiketalouden sekä rakennuksen ja maanrakennuksen alat. Ruotsinkielisistä koulutuksista kiinnosti merkonomien ja lähihoitajien koulutukset. Vamian apulaisrehtori Maria Murtomäki tuo esille, että Vamian osalta yhteishaku oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja tulokset ilahduttavat. “Moni on hakenut useampaan eri tutkintoon, ja kärkipaikkojen perustutkintoihin on työelämässä kysyntää. Näiltä aloilta on myös mahdollisuus jatkaa väyläopinnoista korkeakouluun tutkinnon suoritettuaan. Lisäksi palvelualan koulutuksiin kuten ravintola- ja cateringalaan sekä hius- ja kauneudenhoitoalaan oli ensisijaisia hakijoita ilahduttava määrä. Tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA) oli kokonaismäärältään myös hyvin hakijoita.” Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Vami

Vamiasta 11 opiskelijaa Taitaja2023-finaaliin27.2.2023 09:53:14 EET | Tiedote

Yksitoista opiskelijaa taituroi itsensä Vamiasta ammattitaidon SM-kilpailuiden Taitajat2023-finaaliin kahdeksassa eri lajissa. Finaali kisataan tänä vuonna Espoossa 8.-11.5.2023. Finaalisteja ovat: Lauri Syri lajista talonrakentaminen Vili Niemikorpi lajista koneenasennus ja kunnossapito Pamela Berg lajista hyvinvointiteknologia Jenina Leskinen lajista kauneudenhoito Atte Jonninen lajista lähihoitaja Nelly Gauffin-Kauste lajista taloushallinto Simon Mattbäck ja Michelle Norrman lajista ekonomiförvaltning Axel Asplund ja Casper Martin lajista företagsamhet Mikael Kolehmainen lajista webbutveckling - Semifinaalit olivat tiukkoja ja muutamia harmillisia finaalista tippumisia nähtiin. Kokonaisuutena semifinaalit sujuivat muuten hyvin. Finaaleihin päässeiden lukumäärä on aika lailla vakiintunut Vamialla, tuumailee joukkueenjohtaja Veli-Matti Hauta. Semifinaaleihin osallistui Vamiasta yhteensä 32 kilpailijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme