Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Ideakilpailuun Itä-Helsingin keskustasta 48 ehdotusta

Jaa

Ideakilpailuun Itä-Helsingin keskustasta saapui ensimmäisessä vaiheessa kaikkiaan 48 ehdotusta.

Kaikki kilpailuun saapuneet ehdotukset ovat esillä verkkosivulla https://www.itahelsinginkeskusta.com/tutustu-kilpailuehdotuksiin-2/.

Verkkosivuilla voi antaa äänensä omalle suosikilleen tykkäämällä ja kommentoida ehdotuksia 8.12.2019 asti.

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa tehtävänä oli esittää visio tulevaisuuden Itä-Helsingin keskustasta

- On hienoa, että Itä-Helsinki ja vaativa tehtävä Itäkeskuksen muutoksesta kiinnostivat näin laajasti. Kilpailijat ovat kehittäneet haastavalle paikalle kiinnostavia ja erilaisia visiota. Palkintolautakunnan tehtävänä on seuraavaksi löytää niiden joukosta ehdotukset, jotka parhaiten luovat edellytyksiä alueen kehittämiselle ja huomioivat sen vahvuudet, toteaa tuomariston puheenjohtaja, apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Palkintolautakunta valitsee kilpailun toiseen vaiheeseen 3‑5 parhaaksi ja kehityskelpoisimmaksi arvioimaansa kilpailuehdotusta. Palkintolautakunta huomioi ratkaisussaan muun muassa yleisön kommentit ja eri alojen asiantuntijoiden näkemyksiä.

Kilpailun toisessa vaiheessa vision pohjalta laaditaan konkreettisempia suunnitelmia, joilla osoitetaan vision toteuttamiskelpoisuus. Toisen vaiheen kilpailuehdotukset valmistuvat keväällä 2020 ja kilpailu ratkeaa arviolta syksyllä 2020.

Helsingin kaupunki järjestää yleisen kansainvälisen kaksivaiheisen ideakilpailun Itäkeskuksen keskeisimpien alueiden sekä Puotilan metroaseman seudun suunnittelusta.

Tavoitteena on tuoda uusia toimintoja joukkoliikenteen solmukohtana ja kaupallisten palvelujen keskittymänä tunnetulle alueelle ja muuttaa se läpikulkukeskuksesta kaupunkimaiseksi ja eläväksi Itä-Helsingin keskustaksi, jonka vahvuutena on alueen omaleimainen ja monikulttuurinen identiteetti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Näveri, asemakaavoitus, mikko.naveri@hel.fi, 09 310 37331
Annina Vainio, kilpailusihteeri, annina.vainio@sitowise.com, 020 747 7353
Anni Sinnemäki, apulaispormestari, anni.sinnemaki@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme