Kustannusosakeyhtiö Siltala

IHAN SAMA – Jyrki Lehtolan esseetrilogian päätösosa

Jaa
Jyrki Lehtolan esseetrilogian herkistyneessä päätösosassa IHAN SAMA ihminen kohtaa itsensä ja ilmoittautuu sen jälkeen kursseille kohdatakseen itsensä paremmin. – Trilogian aiemmat osat ovat TESLA METSÄSSÄ (2019) ja TUNTEISTA (2021).

Ihan sama -kirjan esseissä annetaan puheenvuoro esimerkiksi moralisoivalle Saatanalle, taideyliopistoon ajautuneelle somalinaiselle sekä vinyylialbumikokoelmaansa rakastuneelle eläkeläismiehelle. Terapeutti opettaa, miten tulla miljönääriksi sisustustyynyistä opituilla ajatuksilla ja maalle muuttanut kaupunkilaisperhe kamppailee maalaisnaapuriensa vääränlaisen kehopositiivisuutensa kanssa.

Parhaan esseistiikan tavoin kokoelmassa esitetään kysymyksiä, joiden mielekkyystaso laahaa lattiaa ja muistutetaan lukijoita, että luonnossa on monia puolia, että yhteiskunnallinen taide vastustaa sortoa ja että meidän jokaisen kohtalona on kuolla boomerina.

***
Jyrki Lehtola (s. 1963) on kirjailija, kolumnisti ja käsikirjoittaja. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Siltala
Suvilahdenkatu 7
00500 Helsinki

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Päivien kirja on jännittävä ja kaunis näkymä Patti Smithin maailmaan – Artisti konsertoi Suomessa kesäkuussa29.5.2023 10:15:04 EEST | Tiedote

Patti Smithin vastikään suomeksi ilmestynyt PÄIVIEN KIRJA sisältää yhden kalenterivuoden kehyksissä 366 pientä ikkunaa, joista avautuu näkymä tämän visionäärisen kirjailijan, runoilijan ja esiintyjän maailmaan. Teoksen kuvat ovat joko Smithin itsensä ottamia tai kuvia häntä elämän mittaan inspiroineista ihmisistä ja asioista. Patti Smith and Band konsertoi Helsingissä ja Tampereella 11.–13. kesäkuuta. **** Maanantaina 12.6. Patti Smith signeeraa kirjojaan Helsingin Oodi-kirjastossa kello 14–15.

Taiteesta erittäin suoraan – Tuula Karjalaisen muistelmat4.5.2023 11:33:42 EEST | Tiedote

TAITEESTA SUORAAN on merkittävän kulttuurivaikuttajan Tuula Karjalaisen kiehtova muistelmateos. Näin suorasanaista kirjaa ei ole ennen kirjoitettu suomalaisesta museo- ja taidemaailmasta. – Tuula Karjalainen (s. 1942) on ollut Helsingin taidemuseon ja Nykytaiteen museon Kiasman johtaja, opettanut taidehistoriaa Helsingin yliopistossa sekä tehnyt tv- ja radio-ohjelmia taiteesta. Hän on myös kirjoittanut taiteesta suuren määrän artikkeleita ja kirjoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme