MessukeskusMessukeskus

Ihmisen parhaaksi -palkinto koronapandemian hoitotyölle EMBARGO:11.10. klo 10.30

Jaa

Ihmisen parhaaksi 2021 -palkinto on myönnetty koronapandemian parissa tehtävällä hoitotyölle. Palkinnon jakavat Porin perusturva, Infektiovastaanotto, Jorvin sairaalan KEU5, (HUS) ja Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystysosasto. Ihmisen parhaaksi -palkinnon arvo on 5 000 euroa. Sen lahjoittavat Messukeskus Helsinki ja Sairaanhoitajaliitto.

Ihmisen parhaaksi -tunnustuspalkinto myönnetään henkilölle tai taholle, joka on edistänyt hoitotyötä ja ihmisten hyvinvointia. Kilpailun raati halusi tänä vuonna nostaa keskiöön edelleen ajankohtaisen, koronan parissa tehdyn hoitotyön. Työ on vaatinut työyhteisöiltä vahvaa sitoutumista, timanttista ammattitaitoa, nopeaa reagointia ja uudelleenorganisoitumista sekä moniammatillista yhteistyötä. Työ on ollut sekä fyysisesti että henkisesti erittäin kuormittavaa.

Palkinnon jakavat Porin perusturva, Infektiovastaanotto, Jorvin sairaala, KEU5 (HUS) ja Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystysosasto.

Konkreettinen ja symbolinen ele koko koronahoitotyölle

Ihmisen parhaaksi -raati halusi palkita koronan parissa tehdyn hoitotyön. Palkinto jaetaan kaikkien hakemuksen tehneiden, koronatyön parissa työskennelleiden työyhteisöjen kesken. Valinta on symbolinen kunnianosoitus kaikille koronan parissa hoitotyötä tehneille työyhteisöille. Työ on sekä fyysisesti että henkisesti rankkaa, ja vaatinut paljon kekseliäitä ratkaisuja.

Palkituissa hakemuksissa korostuivat yhteen hiileen puhaltaminen ja työyhteisöltä tuleva tuki.

Monissa tiimeissä on lähdetty ennakkoluulotottomasti tekemään uutta. Kehitystyö on perustunut vahvalle ammattitaidolle sekä valmiudelle luoda uutta hyvin nopealla aikajänteellä. Hoitoyksiköissä on hoidettu potilaita ja samalla kohdattu huolestuneita omaisia suurella sydämellä. Osa hoitajista on työskennellyt jatkuvasti kattavassa suoja-asussa. Eristetyltä osastolta poistuminen ja taukojen pitäminen on ollut haasteellista. Osa palkituista hakijatiimeistä kertoo suoraan aikovansa käyttää saadun tunnustuspalkinnon henkilökunnan virkistäytymiseen.

Ihmisen parhaaksi -hakemuksia tuli tänä vuonna hieman normaalia vähemmän, mikä heijastelee hyvin hoitokentän paineista tilannetta.

”Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö on ollut erityisen kovilla viimeiset puolitoista vuotta ja on yhä edelleen. Raati pitää tärkeänä, että organisaatiot panostavat nyt henkilöstön työhyvinvoinnin tukemiseen”, toteaa Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela, joka toimi myös raadin puheenjohtajana.

Ihmisen parhaaksi -palkinto 

Ihmisen parhaaksi -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain. 5 000 euron arvoisen palkinnon lahjoittavat Messukeskus Helsinki ja Sairaanhoitajaliitto. Tänä vuonna palkinto myönnetään 14:nnen kerran. 

Ihmisen parhaaksi -palkintoraadissa olivat tänä vuonna johtaja Taru Koivisto (STM), kansanedustaja ja Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet, päätoimittaja Eva Agge (Sairaanhoitaja-lehti), puheenjohtaja Nina Hahtela ja sekä tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus (Messukeskus Helsinki). 

Lisätiedot:

Messukeskus, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com, puh. 050 385 5482.

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Turvallisuus-messuilla otetaan oppia ja hallitaan jatkuvuutta19.10.2021 14:20:41 EEST | Tiedote

Ensi tammikuussa ensimmäistä kertaa 12.–13.1.2022 Helsingissä järjestettävä palo- ja pelastustoimen ammattitapahtuma Turvallisuus 2022 -messut tarjoaa arvokasta sisältöä pelastustoimen ammattilaisille. Lähes kahden vuoden tapahtumatauko tuo osastoille paljon uutuustuotteita ja vihdoinkin päästään verkostoitumaan. Ammattilaisten tiedot päivitetään ohjelmalavan esityksissä ja Road Rescue -näytöksissä.

Vuoden Kaunein Sormus 2021 -finalistikorut ja suomalaisen kultasepäntaidon perinteet esillä Galleria Gao Shanissa18.10.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun finaaliin valitut 10 sormusta ovat esillä suomalaista kultasepäntaituruutta esittelevässä näyttelyssä 20.¬–28.10.2021 Galleria Gao Shanissa, Helsingissä. Galleriassa kävijällä on mahdollisuus tutustua finalistikoruihin täydessä loistossaan. Vuoden Kaunein Sormus 2021-kilpailun yleisöäänestys on käynnissä lokakuun loppuun.

KoneAgria oli menestys - kävijämäärä kohosi lähes 15 000:een16.10.2021 17:07:13 EEST | Tiedote

KoneAgria 2021 -messuilla vieraili kolmen päivän aikana 14 768 maa- ja metsätalousalan ammattilaista. Kävijämäärä on 20 % edelliskertaa suurempi. KoneAgria järjestettiin tapahtuma-alan pysähtyneisyyden jälkeen ensimmäisenä alan ammattitapahtumana.Jatkoa seuraa ensi vuonna, kun kesä-heinäkuun vaihteessa järjestetään Farmari 2022 Mikkelissä ja lokakuussa MaatalousKonemessut 2022 Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme