Ihmisiksi elämisen taito on kirjauutuus, joka katsoo maailmaa rauhankasvattajan silmin

Jaa
Voiko maahanmuuttokriitikon kanssa käydä sopuisan dialogin? Miksi Kai Sadinmaa vetää jesaria raamatun ympäri? Pelastaako rakkaus meidät maailmanlopulta? Ihmisiksi elämisen taito (Umpihanki) on viihdyttävä kirja tärkeistä asioista. Se lähestyy ihmiselämän eettisiä ulottuvuuksia anekdoottien ja tutkimustiedon voimin.

Hanna Niittymäen lapsuudenperheessä rauha oli tärkeä juttu. Tomia ja Jerryä piti paheksua  ja ydinsotaa pelätä. Opettajana hän alkoi ihmetellä, miten vaikeaa on tulla toimeen viereisessä pulpetissa istuvan kaverin kanssa. Jos kaikki harrastaisivat taijiitä ja katsoisivat televisiosta vain Downton Abbeya, olisimmeko rauhaisampaa sakkia? 

Kirjassa etsitään näkökulmia ihmisyyteen, arvoihin, dialogisuuteen, sovitteluun ja syrjintään. Viholliskuvien syntyä mietitään niin kyläyhteisön kuin maailmansotien välisen Saksan kontekstissa. Kirjassa on muutamia harjoituksia ihmisiksi elämisen tueksi.

Niittymäki on rauhankasvatusalan (jos sellaisen voi sanoa olevan olemassa) sekatyöläinen. Hän on viime vuodet kouluttanut ahkerasti etenkin ammattikasvattajia yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotaidoissa ja toimittanut erilaisia opetus- ja muita materiaaleja. Niittymäen muistoissa siintävät kultaisiksi muuttuneet vuodet inkluusio-opettajana helsinkiläisessä alakoulussa.

Kirja julkaistaan 27.10. klo 17 Rosebudin Sivullinen-kirjakaupassa Kaisaniemenkatu 5, 00100 Helsinki. Timo Kalevi Forss haastattelee kirjailijaa klo 17.30. Tervetuloa! 

Hanna Niittymäki: Ihmisiksi elämisen taito – Rauhankasvatusneuvola.
128 sivua. Umpihanki. ISBN: 9789527313084

Solidaarisuuskalenteri 2022 ilmestyy lokakuussa

Vuodesta 1998 ilmestynyt Solidaarisuuskalenteri on aktiivisen, inhimillisen ja huumorintajuisen pallontallaajan vakiovaruste. Latauksetta toimivan käyttöliittymän suosio on yhä suuri!

”Solikka” koostuu Rosa Liksomin loihtimista värikkäistä kansista ja ajatuksia ja toivoa herättävistä sitaateista ja tietoiskuista. Nelivärisestä kalenterista löytyvät helposti tiedot vuoden tärkeistä ja vähemmän tärkeistä päivistä ja tapahtumista.

Vuoden 2022 Solidaarisuuskalenterin teemana on KOTI. Kodikasta aihetta lähestytään eri kulmista ja perusteellisesti, sillä onhan koti niin paljon muutakin kuin seinät ja katto. Kaikilla ihmisillä sitä ei ole, joidenkin henkinen koti on toisaalla – ja millaisia ovatkaan muiden eläinlajien kodit!

Solidaarisuus­kalenteri 2022 
Työryhmä: Kaisu Tervonen, Anu Harju ja Essi Rajamäki
Kuvitus: Aiju Salminen 224 s.
sidottu, ISBN 9789527313350

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Rosebud Oy
Rosebud OyUmpihanki on Rosebud booksin ja Rauhanpuolustajien tietokirjasarja.

Arvostelukappaleet:
Viestintäkoordinaattori Anu Harju
p. 050 358 1441
pulut@rauhanpuolustajat.fi

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rosebud Oy

Toimittaja Liisa Liimataisen uutuuskirja taustoittaa kahden islamilaisen maailman suurvallan vastakkainasettelun taustoja ja nykypäivää30.8.2022 11:16:12 EEST | Tiedote

Riikinkukko ja kameli – Iran ja Saudi-Arabia vastakkain, toimittaja Liisa Liimataisen neljäs teos auttaa ymmärtämään Iranin ja Saudi-Arabian, mutta myös Libanonin ja Irakin tapahtumia. Teoksessa tehdään selkoa Iranin ja Saudi-Arabian nurkkakuntaisesta konfliktista ja vertaillaan toisiinsa näitä kahta hyvin erilaista maata. Kirjan rikas aineisto ja valtava tietomäärä tuovat pintaan Lähi-idän ongelmien syvät juuret. Tervetuloa teoksen julkistustilaisuuteen maanantaina 12.9. klo 18–19.30, Rosebudin Sivullinen-kirjakaupassa.

Kisällilaulajien aikakausi julki26.7.2022 11:13:41 EEST | Tiedote

Kisällilaulu oli aikanaan merkittävimpiä nuorisomusiikin lajeja, mutta se on aiemmin jäänyt tutkimatta ja esittelemättä. Timo ”Tipi” Tuomisen kirjassa kerrotaan kisällilaulun ­satavuotinen tarina. Esimerkiksi Reino Helismaa, Taisto Tammi, Reijo Kallio ja Reijo Frank ovat kaikki aloittaneet uransa kisällilauluryhmissä. Tanssiorkesteri Dallapén alkumuoto oli kisälliryhmä Rajamäen pojat. Kisällit lauloivat kaikesta, myös siitä, mitä lehtiin ei uskallettu kirjoittaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme