Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Ihmisten henki ja terveys ovat jälleen kovan edunvalvonnan välineenä

Jaa

Tehy ja Super ovat peruuttaneet keskiviikkona 20.4. alkavaksi ilmoitetun työtaistelun ja ilmoittaneet saman tien aloittavansa joukkoirtisanoutumisen valmistelun. KT pitää järjestöjen toimintaa täysin vastuuttomana.

– Tehy ja Super ovat kieltäytyneet antamasta riittävää henkilöstöä lakonaikaiseen suojelutyöhön. Ne ovat itse omalla kansalaisten hengestä ja terveydestä piittaamattomalla toiminnallaan ajaneet yhteiskunnan tähän pakkorakoon, jossa ihmisten suojelemisessa joudutaan turvautumaan lainsäädäntöön, toteaa KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen.

Kunta-alan työriitaan haetaan tällä hetkellä ratkaisua poikkeuksellisella menettelyllä eli työriitalain mukaisesti asetetun sovittelulautakunnan johdolla. Palkansaajajärjestöt hylkäsivät maaliskuun lopussa valtakunnansovittelijan tekemän sovintoehdotuksen.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT olisi ollut valmis hyväksymään sovintoehdotuksen. Hylkäämisen jälkeen valtakunnansovittelija päätyi esittämään sovittelulautakunnan asettamista. 

– Kunta-alan henkilöstö on palkankorotuksensa ansainnut. Kuitenkin vaatimukset viiden vuoden ajan ylimääräisistä 3,6 prosentin yleisen palkankorotuslinjan päälle tulevista korotuksista ovat mittaluokaltaan niin suuria, ettei yhteiskunnalla ja veronmaksajilla ole siihen varaa, sanoo Markku Jalonen.

KT on koko työriidan ajan ollut valmis hakemaan ratkaisua työriitaan eri tavoin.

– KT on tehnyt sovittelulautakunnan käyttöön yhteenvedon avoinna olevista tekstikysymyksistä sovintoesitystä varten. Vastaukset pyyntöön saatiin kahdesta pääsopijajärjestöstä. Kuvaavaa on, että Tehy ja Super eivät ole pyynnöstä huolimatta vastanneet lainkaan KT:n selvityspyyntöön, kertoo KT:n neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710
Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, puh. 050 357 4233

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710
Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, puh. 050 357 4233

Tietoja julkaisijasta

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711https://www.kt.fi/

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT on työnantajajärjestö, joka ajaa kuntien, kuntayhtymien ja hyvinvointialueiden etuja työmarkkinoilla, sekä työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kunta- ja hyvinvointialuetyönantajia valtakunnallisissa työmarkkinaneuvotteluissa sekä kolmikantayhteistyössä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme