Orkla Care

Ihon paras ystävä aurinkoisille päiville – P20-tuotteet suojaavat auringolta jopa 10 tunnin ajan

Jaa

Valoisan ajan lisääntyessä on hyvä jälleen muistaa ihoa suojaavat aurinkotavat. Aurinko on ihmiselle elintärkeä, mutta ultraviolettisäteet ovat haitallisia, sillä ne sekä polttavat että vanhentavat ihoa. P20-tuotteet antavat pitkäaikaisen suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Tuotteita jälleenmyyvät hyvin varustetut päivittäistavarakaupat, tavaratalojen kosmetiikkaosastot sekä apteekit. Valikoima vaihtelee myymälöittäin.

Seuraa varjoasi ja suojaudu ajoissa

Suojaamaton ja toistuva auringolle altistuminen voi aiheuttaa aurinkoperäisiä ihovaurioita jo 15-vuotiaana. Suojautuminen mahdollisesti haitallisilta auringonsäteiltä on siis tärkeä osa lapsen ihonhoitoa. Johdonmukainen aurinkosuojan käyttö voi estää ihovaurioiden syntyä ja edistää ihon terveyttä myös aikuisiällä ei vain lapsuudessa.*


UVA-säteily on tasaista ympäri vuoden, ja se läpäisee jopa ikkunan. UVA-säteily aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä. Huhti-syyskuussa UVB-säteily on voimakkainta, jolloin riski ihon palamiseen korostuu. Molemmat säteilytyypit voivat vahingoittaa ihon DNA:n rakennetta, jolloin ihosyöpäriski kasvaa.

Kevättalvella talvihanget ja kesällä vesistöjen äärellä oleilu moninkertaistaa iholle osuvan säteilyn määrän, jolloin auringolta suojautuminen on erityisen tärkeää. Lisäksi UV-säteily ja lämpö ei kulje käsi kädessä vaan UV-säteilyä voi saada myös kylmällä ja pilvisellä säällä.

Varjot kertovat varsinkin kesällä aurinkosuojan tarpeesta. Kun puolenpäivän aikaan varjot ovat lyhyimmillään, on aika siirtyä sisätiloihin. Aurinkovarjot tai puut eivät anna täydellistä suojaa auringon säteille, sillä varjossakin UV-säteilyn määrä voi olla yllättävän korkea.

D-vitamiinin saanti ei ole peruste heikolle ihon suojaamatta jättämiselle. Iho tuottaa D-vitamiinia auringon ansiosta, ja tarvittava D-vitamiinisannos saadaan 15 minuutissa. Keho ei varastoi ihon tuottamaa ylimääräistä D-vitamiinia vaan hajottaa sen.

P20-sarja kasvoi lasten omalla aurinkosuojalla

P20-tuotteet antavat suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan, suojakertoimilla 15, 20, 30 ja 50. Sarjan tuotteet levitetään iholle 15 minuuttia ennen aurinkoon menoa ja ne suojaavat jopa 10 tunnin ajan sekä neljä kertaa 20 minuutin vedessä olon ajan. Tuotteet ovat saatavana suihkeena (pumppusuihke), kaikista suunnista suihkuttavana jatkuvana suihkeena (aerosoli) sekä voiteena.

P20-perhe kasvaa keväällä uudella P20 Sun Care for Kids SPF50+ -tuotteella, joka antaa 10 tunnin suojan lisäksi vielä pidemmän suojan uintiin ja vesileikkeihin kuin muut P20-sarjan tuotteet: jopa 3 tuntia ajan (9x20 min). Erittäin korkean suojakertoimen voide suojaa niin lasten herkkää ihoa kuin aurinkoyliherkän ihoa.

Kaikki P20-tuotteet imeytyvät ihoon nopeasti, jälkiä jättämättä ja ilman tahmaavaa tunnetta. Ne eivät sisällä hajusteita. P20-sarja on turvallinen myös raskaana oleville.

– Vanhemmat ovat entistä tietoisempia ja huolestuneempia auringon haitallisista vaikutuksista lasten ihoon. Lapset kuitenkin haluavat ja tarvitsevat ulkoilmaleikkejä. P20 Suncare for Kids antaa erinomaisen aurinkosuojan, jonka ansiosta koko perhe voi viettää yhteisiä hetkiä kesäisten ulkoilma-aktiviteettien parissa. Myös aikuisten on hyvä muistaa suojata ihonsa ja toimia esimerkkinä, vinkkaa P20 brand manager Kaisa Kunnas Orkla Carelta.

Lue vinkit hyviin aurinkotapoihin (pdf)

Lue vinkit P20 Face -aurinkovoide meikin alla (pdf)

Apteekit

 • P20 Kids SPF50+ aurinkosuoja (voide) lapsille 200 ml hinta noin 27 €
 • P20 Face SPF30 aurinkosuoja (voide) kasvoille 50 ml hinta noin 18 €
 • P20 SPF20 Continuous Spray (aerosol suihke) 150ml hinta noin 22 €
 • P20 SPF30 Continuous Spray (aerosol suihke) 150ml hinta noin 22 €
 • P20 SPF50 Continuous Spray (aerosol suihke) 150ml hinta noin 22 €
 • P20 SPF20 Spray aurinkosuoja (voide) 200ml hinta noin 26 €
 • P20 SPF30 Spray aurinkosuoja (suihke) 200ml hinta noin 26 €
 • P20 SPF50 Spray aurinkosuoja (suihke) 200ml hinta noin 26 €

Päivittäistavarakaupat

 • P20 Kids SPF50+ aurinkosuoja (voide) lapsille 100 ml hinta noin 16 €
 • P20 Face SPF30 aurinkosuoja (voide) kasvoille 50 ml hinta noin 16 €
 • P20 SPF30 Spray aurinkosuoja (suihke) 100ml hinta noin 16 €
 • P20 SPF50 Spray aurinkosuoja (suihke) 100ml hinta noin 16 €

*Lähde: Paller, A.S., et al., New insights about infant and toddler skin: implications for sun protection. Pediatrics, 2011. 128(1): p. 92-102.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuluttajatiedustelut: 

Maahantuoja: Orkla Care Oy Äyritie 24, 01510 Vantaa
Puhelin: 010 218 3700

Lisätietoja medialle:
Nina Olin
nina.olin@orkla.fi, 050 572 7470

Viestintä, kuvat ja tuotelainat: 

Ilme, Karri Harju
karri.harju@ilme.fi, 044 201 1077

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Orkla Care
Orkla Care
Äyritie 24
01510 Vantaa

010 218 3700https://www.orkla.fi/

Orkla Care Finland tuo suomalaisiin koteihin laadukkaita tuotteita henkilökohtaiseen hyvinvointiin, terveyteen ja haavanhoitoon, kotitalouden puhdistukseen sekä suomalaiseen pukeutumiseen sopivia laadukkaita vaatteita ja alusvaatteita.

Tunnetuimmat tuotemerkkimme ovat Möller, Nutrilett, Sana-Sol, Jordan, L300 ja Salvequick, Norlyn, Pierre Robert ja Black Horse. Olemme osa Orkla-konsernia.

Vastuullisuus on tärkeä osa Orklan toimintaa ja kehitämme siksi entistä terveellisempiä tuotteita, joiden valmistuksessa ja käytössä on otettu huomioon myös ympäristöasiat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Orkla Care

Salvequickin uutuus hoitaa jalkojen yleisimpiä ongelmia hellävaraisesti3.4.2020 11:44:35 EESTTiedote

Salvequickin uutuus Foot Rescue All in One Cream tuo helpotusta jalkojen iho-ongelmiin. Voiteen vaikuttava ainesosa 1,5-pentanediolin antimikrobiologinen koostumus eliminoi jalkasilsaa ja pahaa hajua. Lisäksi se kosteuttaa ja pehmittää kuivaa ihoa hellävaraisen tehokkaasti ilman kutisevaa ja polttelevaa tunnetta. Tuote on saatavilla hyvin varustetuista apteekeista keväästä 2020 alkaen.

Bio-Oil hellii ihoa raskausaikana ja minimoi raskausarpien näkymisen19.12.2019 10:15:53 EETTiedote

Kautta maailman tunnettu Bio-Oil Erikoisihonhoitoöljy auttaa vähentämään raskausarpien muodostumista sekä arpien, olemassa olevien raskausarpien ja ihon sävyn epätasaisuuksien näkymistä. Öljypohjainen Bio-Oil on miellyttävä osa normaalia ihonhoitoa raskaudenkin aikana – se kosteuttaa, silottaa ja pehmentää ihoa ja jättää iholle kevyen tunteen. Bio-Oilia on turvallista käyttää raskauden aikana, ja Bio-Oil Erikoisihonhoitoöljy onkin maailman johtava tuote raskausarpien hoitoon. Bio-Oilia jälleenmyyvät apteekit, tavaratalojen kosmetiikkaosastot ja hyvin varustetut päivittäistavarakaupat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme