Ihosairaala

Ihonhoitoon erikoistunut Ihosairaala avaa ovensa Helsingissä

Jaa

Suomen ensimmäinen ja samalla Euroopan suurin yksityinen ihotauteihin erikoistunut lääkäriasema avaa ovensa Helsingissä. Ihosairaala kokoaa saman katon alle noin 30 Suomen johtavaa ihospesialistia. Ihosairaala sijaitsee Helsingin keskustassa, mutta palvelee asiakkaitaan etäyhteyksien kautta mihin tahansa.

Yleislääkärin hoitamista potilaista joka kolmas sairastaa jotakin ihosairautta. Suomalaistutkimuksen mukaan 60 %:lla keski-ikäisistä on jokin lääkärin toteama hoitoa vaativa ihotauti.1 Ja esimerkiksi aknea sairastavia suomalaisia on jopa puoli miljoonaa.2 Asiantuntijoiden mukaan ihonhoidossa olisi paljon tehostamisen mahdollisuuksia, jos ihotautilääkärit osallistuisi enemmän diagnostiikkaan.

”Ihotaudit poikkeavat muista lääketieteen erikoisaloista siinä, että diagnoosit tehdään katsomalla, eivätkä verikokeet tai röntgentutkimukset ole avuksi. Siksi diagnosoinnissa tarvitaan kokemusta ja perehtyneisyyttä”, toteaa Carl Kyrklund, ihotautien erikoislääkäri ja Ihosairaalan ylilääkäri.

Maanantaina 19.2. ovensa avaava Ihosairaala on moniammatillinen osaamiskeskus. Tarkoitus on, että potilas saa Ihosairaalassa erikoisosaajan avun mihin tahansa ihon terveyteen liittyvään ongelmaan.

”Yksityisiä gynekologisia asemia sekä silmälääkäriasemiahan on olemassa, mutta ei vastaavia ihotauteihin erikoistuvia. Ihosairaala on lääkäriasema, jossa hoidetaan ennen kaikkea ihotauteja, mutta esteettinenkin puoli meillä on, kertoo Ihosairaalan synnystä sen toimitusjohtaja Kimmo Koivisto.

Ihosairaala tarjoaa palveluitaan eri osaamisalueilla, kuten akne, lastentaudit, allergiat, luomet ja ihon syövät, sukupuolitaudit sekä ihon esteettiset hoidot. Lääkäriaseman yhteydessä palvelee myös valikoitujen ihonhoitotuotteiden myymälä.

Erikoisosaajien yhteistyötä

Ihosairaalaan on koottu moniammatillinen tiimi, joka tarjoaa eri ihosairauksiin erikoistuneita ihotautilääkärin, allergialääkärin, lastenlääkärin, plastiikkakirurgin, sairaanhoitajan, jalkaterapeutin sekä kosmetologin palveluita.

”Vahvuutenamme on erikoisosaajien mahdollisuus tehdä tiivistä yhteistyötä. Vastaanottohuoneemme yhdistyvät väliovilla, jotta kollegan konsultointi onnistuu helposti. Näin takaamme potilaalle parasta mahdollista hoitoa, mutta samalla myös lääkäreille mielekkään työympäristön sekä edellytykset ammatilliseen kehitykseen, kertoo Kyrklund.”

Helsingin Kamppiin avautuvalla Ihosairaalalla on 400 neliömetrin tilat, jotka sisältävät vastaanotto-, toimenpide- sekä näytteenottohuoneet ja ihonhoitotuotteiden myymälän. Laadukkaaseen hoitoteknologiaan on panostettu, jotta potilaille voidaan tarjota uusimpia ja tehokkaimpia hoitomuotoja.

Myös etävastaanotto on mahdollista, joten potilaita voidaan hoitaa maantieteellisistä etäisyyksistä riippumatta.

”Tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaista palvelua ja hoitoa erityisalalla, jolla suuremmat ketjut eivät pysty sitä luontevasti antamaan. Meillä potilas voidaan ohjata oikealle asiantuntijalle alusta lähtien”, sanoo Koivisto.


1) http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0099533

2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25597339

Lisätietoja:

Carl Kyrklund
ylilääkäri, ihotautien erikoislääkäri
Ihosairaala
puh 041 519 4822
carl.kyrklund@ihosairaala.fi

Meeri Muikku
hallituksen puheenjohtaja
Ihosairaala
puh 050 522 6768
meeri.muikku@gmail.com

Kimmo Koivisto
toimitusjohtaja
Ihosairaala
puh 050 486 7543
kimmo.koivisto@ihosairaala.fi


Ihosairaala on Suomen suurin yksityinen ihotauteja hoitava lääkäriasema. Ihosairaala on täysin työntekijöidensä omistuksessa ja työllistää 28 ihotautilääkäriä. Ihosairaalassa palvelee potilaitaan erikoisaloilla, jotka ovat akne-klinikka, lastenklinikka, allergiaklinikka, luomi- ja ihosyöpäklinikka, sukupuolitautipoli sekä esteettinen klinikka. Ihosairaalan lääkäriasema sijaitsee Helsingin keskustassa.

www.ihosairaala.fi

Osoitelähde: Terveystoimittajat ry

Tietoja julkaisijasta

Ihosairaala
Salomonkatu 1 2.krs
00100 Helsinki

http://www.ihosairaala.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ihosairaala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme