Basam Books

Iina Reinikaisen esikoisteos puhuu kaunistelematta eroamisesta ja siihen liittyvästä tunteiden kirjosta

Jaa

Reinikaisen esikoiskirja kertoo rehellisesti siitä, mitä tapahtuu, kun parisuhde päättyy eroon.

”Sinä päivänä hän lähti” (Basam Books 2021)
”Sinä päivänä hän lähti” (Basam Books 2021)

”Kuusi tuntia on kulunut ilman sinua ja meitä. Päätit, että et halua etkä pysty enää, ja että haluat erota. Jätit minut ja meidät. - - Tämä tarina olkoon minun muistoni meistä. Haluan, että tämä jää jäljelle, kun kaikki muu on poissa.”

Kun rakkaus loppuu, elämä tuntuu loppuvan, ja siksi erosta toipumiseen menee vähintään vuosi.

Iina Reinikaisen Sinä päivänä hän lähti (Basam Books 2021) on henkilökohtainen, todelliseen kokemukseen pohjautuva kasvutarina ensimmäisestä vuodesta eron jälkeen. Päiväkirjamaisten, lyhyiden tekstien kautta kirjoittaja käsittelee eroon liittyviä tunnetiloja ja aiheita sekä tekee normaaliksi sen tunteiden spektrin, mistä kukaan ei puhu.

Sinä päivänä hän lähti tarjoaa vertaistukea ja lohtua kaikille, jotka ovat joskus menettäneet rakkauden.

”En minä jaksa olla näin rikki. En jaksa elää näitä päiviä. Tiedän, että kyllä minä selviän, mutta en jaksa tätä itkua, vaeltelevia ajatuksia ja minuuteni murenemista. Eilenkin vitutti ja suretti, että ilta oli niin kaunis. Aikaisemmin olisin haistellut ilmaa ja ihaillut värejä, pysähtynyt kaiken sen kauneuden edessä. Nyt vain itkin, koska tajusin, ettei ilta antanut minulle mitään tunteita. En yksinkertaisesti halunnut pysähtyä ihailemaan mitään.”

Kirjailijasta

Iina Reinikainen (s. 1991) on helsinkiläinen eläinlääkäri, joka kirjoittaa ympärillään tapahtuvista elämän ilmiöistä ja meitä kaikkia koskettavista tunteista. Sinä päivänä hän lähti on Reinikaisen esikoisteos.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:

Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

”Sinä päivänä hän lähti” (Basam Books 2021)
”Sinä päivänä hän lähti” (Basam Books 2021)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

+358 40 841 7913https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Syksyn uutuuskirja Ekotrippi antaa kyytiä synkän syyllistäville ilmastotarinoille – ”Mustalla huumorilla voi parantaa maailmaa.”9.9.2021 10:45:00 EEST | Tiedote

Esikoiskirjailija Piia Heikkinen haluaa tarjota romaanillaan vertaistukea ympäristöahdistukseen ja armollisempaa asennetta ilmastokeskusteluun. Heikkisen viesti kansainvälisen ilmastolakon (24.9.) lähestyessä on: ”Nyt jos koskaan tarvitaan empatiaa ennakkoluulojen tilalle, onnellisia loppuja dystopioiden sijaan. Vihreällä on monia eri sävyjä.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme