Vihreät - De Gröna

Iiris Suomela: “Venäjän energiatulot on tyrehdytettävä”

Jaa
Vihreiden puheenjohtajan sijainen Iiris Suomela piti eduskunnan täysistunnossa 19.4. ryhmäpuheen – puhe oli osa lähetekeskustelua, joka pidettiin valtioneuvoston julkisen talouden suunnitelmaa koskevaa selontekoa. Puheessaan Suomela painotti, että turvallisinta ja järkevintä on korvata fossiilienergia ensisijaisesti kotimaisella uusiutuvalla energialla.

- Isoin haaste on venäläinen fossiilinen energia, josta Eurooppa on edelleen riippuvainen. Ennen sotaa yli 60 % Venäjän vientituloista tuli energiasta. Tämä tulolähde on tyrehdytettävä, Suomela sanoi.

- Tarvitaan myös uusia toimia. Vihreät on esittänyt esimerkiksi suoraa tukea maalla asuville pienituloisille suomalaisille. Hallitus käynnisti selvityksen asiasta jo helmikuussa, ja nyt Ukrainan sodan myötä kiire on entistäkin kovempi, Suomela painotti.

Suomela iloitsi siitä, että Vihreiden tavoite viime vuosien rajujen koulutusleikkausten perumisesta on toteutunut.

- Jokaiselle on varmistettava vähintään toisen asteen koulutus, mitä oppivelvollisuuden pidentäminen ja panostukset opiskelijahuoltoon helpottavat merkittävästi. Myös korkeakouluille on varmistettava riittävä rahoitus, Suomela totesi.

Suomelan mukaan panostukset koulutukseen ja tutkimukseen ovat välttämättömiä Suomen kilpailukyvyn, huoltovarmuuden ja riippumattomuuden vahvistamiseksi. Hänen mukaansa on pidettävä kiinni siitä, että TKI-rahoitus nostetaan neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme