DNA Oyj

Iitin ja Kouvolan Kuusankosken verkkoihin vauhtia – DNA:n ja Telian 5G-verkon rakennus alueella alkaa

Jaa
DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) aloittaa 5G-verkon rakentamisen Iitissä ja Kouvolan Kuusankoskella. Paikkakuntalaiset saavat jo huhtikuun lopulla nauttia entistä nopeammista yhteyksistä. Rakennustöiden valmistuttua verkon kapasiteetti moninkertaistuu, ja samalla myös 4G-yhteydet paranevat.
Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.
Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.

5G-verkko tuo nopeammat ja laadukkaammat yhteydet niin koteihin kuin työpaikoillekin. Nopean 5G-verkon myötä enemmän kapasiteettia vaativat suoratoistopalvelut, etäkokoukset ja pelit toimivat ilman katkoksia, mikä helpottaa asukkaiden arkea ja yritysten toimintaa.

”Haluamme pitää Iitin elinvoimaisena. Meille on tärkeä, että kaikilla on mahdollisuus käyttää hyviä yhteyksiä, olipa sitten kyse arjen sujuvuudesta tai etätöiden tekemisestä yritystoiminnasta puhumattakaan. Kunnastamme löytyy monenlaista käyttötarvetta, siksi onkin hyvä, että meille rakennetaan sekä valokuitua että 5G-verkkoa. 5G-verkon ylivoimainen hyöty on se, että mobiiliyhteyttä voi kantaa mukana omassa puhelimessa”, sanoo Iitin kunnanjohtaja Jarkko Salonen.

Nopeammat yhteydet avaavat suurille yrityksille mahdollisuuden rakentaa privaattiverkkoja 5G-teknologialla. Korkean 5G-taajuuden alueilla kiinteä 5G tarjoaa toimipisteisiin kuidunkaltaiset internet- tai yritysverkkoyhteydet.

Pienemmissä yrityksissä 5G-verkko mahdollistaa koko tietoliikenneinfran rakentamisen mobiiliyhteyksien päälle. Pienessä yrityksessä yksi huippunopea liittymä soveltuu kaikkeen tarpeeseen: liikkuvaan työhön, konttorille, kotiin, varayhteydeksi ja yhteydenjakoon.

Hyötyjä myös arkeen ja vapaa-ajalle

5G-verkko parantaa käyttökokemusta merkittävästi. Suosiotaan kasvattavat suoratoistopalvelut vaativat verkolta enemmän kapasiteettia, ja uuden 5G-verkon avulla videot, pelit ja sovellukset toimivat laadukkaasti ja pätkimättömästi. Esimerkiksi etätyöt ja pelaaminen onnistuvat paremmin, kun viiveitä on vähemmän ja sovellukset reagoivat välittömästi.

Mitä ja milloin Iitissä ja Kuusankoskella tapahtuu?

Tukiasemien päivitystyö aloitetaan maanantaina 3. huhtikuuta, ja työn on tarkoitus olla valmis perjantaina 21. huhtikuuta. Rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 37 tukiasemaa seuraavilla alueilla:

  • Iitti: Ainola, Holstila, Kausala, kirkonkylä, Niemensuo, Noidanniemi, Perheniemi, Rieska, Sitikkala ja Säyhtee
  • Kouvola: Kuusankosken keskusta, Aholanmäki, Hiivuri, Keltti, Koria, Kunnanpelto, Kuusaanniemi, Mattila, Maunuksela, Mäkikylä, Mäyrämäki, Nappa, Naukio, Paloharju, Pioneeripuisto, Puistomaa, Sairaalanmäki, Sipilänmäki, Takaharju, Tähtee, Verkkosuo, Voikkaa ja Vuohivuori

Tukiasemien vaihdosta voi aiheutua lyhyitä palvelukatkoksia

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista. Lisätietoa aiheesta täällä: https://taajuustalkoot.fi/

Lisätiedot:

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Telian viestintä, puh. 02040 54000, communications-fi@telia.fi

Kuvat

Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.
Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

Suomen Yhteisverkko on DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n vuonna 2014 perustama yhteinen verkkoyhtiö, joka suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää matkaviestinverkkoa Pohjois- ja Itä-Suomen alueella.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 997 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Do you have a router at home that is more than 4 years old? Our specialist explains why it can be a risk factor, and what to consider when replacing the device19.5.2023 10:00:00 EEST | Press release

An excessively old router can be found in the homes of many Finns, significantly slowing down home devices and which, at worst, is an information security risk. DNA Service Development Director Ville Partanen explains the signs by which you can tell that your router is due for replacement and what kind of devices are rapidly growing in popularity.

Onko kotonasi yli 4 vuotta vanha reititin? Asiantuntija paljastaa, miksi se voi olla jo riski ja mitä laitteen vaihdossa tulee ottaa huomioon19.5.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Monen suomalaisen kotona lojuu liian vanha reititin, joka hidastaa merkittävästi kodin laitteiden toimintaa ja on pahimmillaan tietoturvariski. DNA:n palvelukehitysjohtaja Ville Partanen kertoo, mistä merkeistä voi tietää oman reitittimen olevan vaihtokunnossa, ja millaisten laitteiden kysyntä kasvaa nyt kovaa vauhtia.

The Family Federation of Finland renewed The Family-Friendly Workplace Certificate for DNA – here’s how DNA is developing its operations17.5.2023 10:00:00 EEST | Press release

DNA* managed to renew the Family-Friendly Workplace Certificate granted originally by the Family Federation of Finland (later in the text: Väestöliitto) in 2018. The certificate shows that the employer is committed to implementing family-friendly values and social responsibility. The certificate is valid for three years at a time. Väestöliitto regularly assesses the implementation and development of family-friendliness. This time, the assessment was based on an extensive survey conducted among the personnel, based on the responses of which DNA will also carry out development measures. DNA continues as the only large recertificated enterprise in Finland.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme