Pirkanmaan ELY-keskus

Ikaalisten Tevaniemen tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostus nähtävänä

Jaa

Hankkeesta järjestetään yleisötilaisuus 4.10.2022 Ikaalisissa etäosallistumismahdollisuuksin. Mielipiteitä hankkeesta voi esittää 24.11.2022 asti.

Tevaniemen Tuuli Oy on toimittanut Pirkanmaan ELY-keskukselle Tevaniemen tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksen (YVA-selostus). Arviointiselostuksessa esitetään tiedot hankkeesta ja sen vaihtoehdoista sekä arvio hankkeen todennäköisesti merkittävistä ympäristövaikutuksista.

Tevaniemen Tuuli Oy suunnittelee tuulivoimahanketta Tevaniemeen, joka sijaitsee noin 9 km Ikaalisten keskustan pohjoispuolella. Hankealueen koko on 1249 hehtaaria. Alueelle on suunnitteilla enintään 9 tuulivoimalaa, joiden yksikköteho on 8–10 MW. Voimaloiden kokonaiskorkeus on enintään 280 metriä. Tuulivoimaloiden lisäksi alueelle rakennetaan tarvittavat yhdystiet, voimaloiden väliset huoltotiet, maakaapelointi voimaloiden välille ja sähköasema.

Arvioitavat vaihtoehdot

Ympäristövaikutusten arvioinnissa tarkastellaan seuraavia vaihtoehtoja:

Vaihtoehto VE0: Hanketta ei toteuteta.

Vaihtoehto VE1: Alueelle toteutetaan 9 tuulivoimalaa. Kokonaisteho enintään 90 MW.

Vaihtoehto VE2: Alueelle toteutetaan 8 tuulivoimalaa. Kokonaisteho enintään 80 MW.

Sähkö siirretään noin 8 kilometriä pitkällä 33 kV maakaapelilla hankealueelta lounaaseen (sähkönsiirron vaihtoehdot VEA ja VEB).

Arviointiselostus on nähtävillä 26.9.-24.11.2022 Pirkanmaan ELY-keskuksen verkkosivuilla www.ely-keskus.fi/kuulutukset/pirkanmaa ja ympäristöhallinnon verkkosivuilla www.ymparisto.fi/IkaalistenTevaniementuulivoimahankeYVA. Paperikappale on luettavissa seuraavissa toimipaikoissa aukioloaikojen mukaan:

  • Ikaalisten kaupunki, Tekniset palvelut, Kolmen airon katu 3, Ikaalinen
  • Parkanon kaupungintalo, Parkanontie 37, Parkano
  • Pirkanmaan ELY-keskus, Attilan aulapalvelu, Yliopistonkatu 38, Tampere
  • Ikaalisten kaupungin pääkirjasto, Poppelikatu 10 B, Ikaalinen
  • Parkanon kaupungin pääkirjasto, Parkanontie 57, Parkano.

Yleisötilaisuus järjestetään 4.10.2022 klo 18–20

Ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen auditoriossa (Eino Salmelaisen katu 20, Ikaalinen) tiistaina 4.10.2022 klo 18–20 etäosallistumismahdollisuudella. Osallistumislinkki ja ohjeet julkaistaan osoitteessa www.ymparisto.fi/IkaalistenTevaniementuulivoimahankeYVA.

Mielipiteitä voi esittää 24.11.2022 asti

Jokaisella on oikeus esittää mielipiteensä ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta. Kannanotot tulee toimittaa kirjallisesti 24.11.2022 mennessä Pirkanmaan ELY-keskukseen sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo.pirkanmaa@ely-keskus.fi tai postitse osoitteeseen Pirkanmaan ELY-keskus, PL 297, 33101 Tampere (viitteenä PIRELY/15588/2021).

Pirkanmaan ELY-keskus antaa perustellun päätelmänsä arviointiselostuksesta viimeistään kahden kuukauden kuluttua lausunnon antamiseen ja mielipiteiden esittämiseen varatun määräajan päättymisestä. Perusteltu päätelmä, johon sisältyy yhteenveto arviointiselostuksesta jätetyistä kannanotoista, julkaistaan ympäristöhallinnon verkkosivuilla.

Lisätietoja:

  • www.ymparisto.fi/IkaalistenTevaniementuulivoimahankeYVA
  • Hankkeesta vastaava: Tevaniemen Tuuli Oy c/o Etha Wind Oy, Marko Ekman, marko.ekman(at)ethawind.com, puh. 050 526 5293
  • YVA-konsultti: Sitowise Oy, Timo Huhtinen, timo.huhtinen(at)sitowise.com, puh. 040 542 5291
  • YVA-yhteysviranomainen: Pirkanmaan ELY-keskus, ympäristö ja luonnonvarat -vastuualue, Maria Hakala, maria.hakala(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 036 118

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme