Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ikääntyneiden helsinkiläisten hyvinvointia ja toimintakykyä tuetaan 1,4 miljoonalla eurolla - avustusmäärärahan haku alkaa 1.2.2021

Jaa

Uusi 1,4 miljoonan euron avustusmääräraha kohdennetaan ikääntyneiden helsinkiläisten liikkumisen ja kulttuuritoiminnan edistämiseen. Sillä halutaan tukea ikäihmisten mahdol-lisuuksia elää aktiivista ja kokemusrikasta elämää. Avustusmäärärahan haku alkaa 1.2.2021.

Uudella avustuksella Helsingin kaupunki haluaa edistää ikääntyneiden hyvinvointia ja toimintakykyä. Avustusta jakavat sosiaali- ja terveystoimiala ja kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala.  

Sosiaali- ja terveystoimiala myöntää järjestöille yhteensä 550 000 euroa avustuksia ikääntyneiden liikkumisen edistämiseksi. Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala puolestaan myöntää yhteensä 850 000 euroa avustuksia taide- ja kulttuuritoimijoille ikääntyneiden kulttuuritoiminnan edistämiseksi. Avustussumma koostuu Helsingin kaupungin kuolinpesiltä saamasta valtionperinnöstä.   

- ”Olen erittäin iloinen, että avustusmäärärahaa kohdennetaan juuri ikääntyneiden liikkumisen ja kulttuuritoiminnan edistämiseen. Myös ajankohta on todella tärkeä, sillä koronaviruksen takia tehdyt rajoitustoimenpiteet ovat vaikuttaneet monen ikääntyneen arkeen. Liikuntapaikkoja on suljettu, palvelukeskukset ovat kiinni ja aikaa vietetään entistä enemmän kotona”, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi sosiaali- ja terveystoimialalta sanoo. 

  
Hakijoita kannustetaan luomaan uudenlaisia yhteistyön muotoja  

Avustusmäärärahojen haku alkaa 1.2.2021. Hakuaika päättyy 26.2.2021. Avustusten saajien valinnoissa kiinnitetään erityistä huomiota alueellisten, läheltä löytyvien palveluiden kehittämiseen, liikkumiseen ja kulttuuritoimintaan aktivoivien digitaalisten ratkaisujen sekä vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla omana painopisteenä on myös taide- ja kulttuuritoimijoiden osaamisen kehittäminen sekä uusien työtapojen ja rakenteiden luominen.  

Molempien toimialojen avustuskriteereissä kannustetaan hakijoita luomaan uudenlaisia, sektorit ja toimialat ylittäviä yhteistyötyön muotoja. Vaikka avustus on kohdennettu järjestökentälle sekä kulttuuri- ja taidetoimijoille, hankkeissa voi olla mukana kumppaneina myös esimerkiksi tutkimus- ja oppilaitoksia, yrityksiä sekä kaupungin omia toimijoilta. Avustuskriteereissä korostetaan myös iäkkäiden ihmisten osallisuutta hankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen.   

- ”Uusi avustusmuoto on monellakin tapaa ainutlaatuinen. Siinä korostuu kaupunkiorganisaation sisäinen tiivis yhteistyö yhteisen strategisen tavoitteen edistämiseksi. Avustussumma on huomattava. Sillä mahdollistetaan vaikuttavat hankkeet, monialaisten kumppanuuksien syntyminen ja kaikkien mukana olevien osaamisen vahvistaminen,” kiittää kulttuurijohtaja Mari Männistö.       

Avustuksiin liittyvä info-tilaisuus järjestetään 25.1.2021 Helsinki-kanavalla
Tilaisuuteen voi lähettää etukäteen kysymyksiä. Tarkempaa tietoa avustuksista ja info-tilaisuudesta löytyy toimialojen verkkosivuilta: 

Sosiaali- ja terveystoimen avustukset.   
Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan avustukset. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Seija Meripaasi, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja, seija.meripaasi@hel.fi,
puh. 09 310 52482

Mari Männistö, kulttuurijohtaja, mari.mannisto@hel.fi, puh. 0400 539900

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Festivalen Online Bravo! bjuder på virtuella föreställningar för barn och unga5.3.2021 11:20:10 EETTiedote

Lördagen den 6.3.2021 inleds festivalen Online Bravo!, en virtuell scenkonstfestival för barn och unga, dagis- och skolgrupper samt familjer. Festivalen bjuder på högklassig dockteater, cirkus, dans och fysisk teater i form av inspelade eller streamade föreställningar med inhemska och utländska scenkonstnärer. Programmet är gratis. En del av föreställningarna kommer att spelas även i Helsingfors stads kulturhus i höst.

Nuori Taide Helsinki 2021 - nuorten taiteilijoiden yhteisnäyttelyn teosten haku alkanut4.3.2021 14:39:04 EETUutinen

Nuori Taide Helsinki 2021 on 15–26-vuotiaiden nuorten töistä koostuva yhteisnäyttely, joka järjestetään Kanneltalon galleriassa 20.5–23.6.2021. Näyttelyn tavoitteena on vuosittain nostaa esiin vaihtuvien teemojen avulla nuorten ajatuksia, näkökulmia ja osaamista taiteen keinoin. Vuoden 2021 näyttelyn teemana on See the Sea - näe meri, koe taide, joka inspiroituu kesällä avautuvasta Helsinki Biennaalista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme