Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Ikäihmisten hoivakotipaikoista päästiin sopuun Pohjois-Pohjanmaalla – Attendo perui sopimusten irtisanomisen

Jaa

Yksityinen hoivayritys Attendo Oy perui sopimusten irtisanomisen Pohjois-Pohjanmaalla 1.1.2023 alkaen. Attendo perui myös irtisanoutumisen palvelusetelituottajarekisteristä.

Ikäihmisten tehostetun palveluasumisen ostopalvelun ja palvelusetelin 250 asiakasta Kempeleessä, Utajärvellä, Raahessa, Vihannissa, Siikajoella, Haapajärvellä, Pyhäjärvellä ja Haapavedellä voivat jatkaa asumista Attendon hoivakodeissa.

Neuvotteluissa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen ja Attendon välillä päästiin sopimukseen palvelutuotannon hinnoista 31.3.2023 saakka. Attendon irtisanomisen peruminen on toimitettu kirjallisesti nykyisille sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioille.

Pohteen ikäihmisten palveluiden toimialuejohtaja Mervi Koski toivoo, että organisaatiot tekevät yhteistyötä Attendon kanssa asiakkaille tiedottamisessa. Virallisesti palveluiden järjestämisvastuu siirtyy sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioilta Pohteelle 1.1.2023.

Pohde kilpailuttaa ympärivuorokautisen palveluasumisen toiminnan alkuvuoden aikana siten, että uusi sopimuskausi alkaa 1.4.2023. Lisäksi Pohde yhdenmukaistaa ympärivuorokautisen palveluasumisen sääntökirjan ja palvelusetelin arvon.

Pohteen noin 3200 tehostetun palveluasumisen paikasta yksityisen tuotannon paikkoja on 55 prosenttia. Kilpailutus ja palvelusetelin yhdenmukaistaminen koskee näitä paikkoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue PohdePohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue vastaa alueen julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen.

Hyvinvointialueella työskentelevät 18 000 työntekijää tarjoavat asukkaille entistä yhtenäisempiä sosiaali-, terveys- ja pelastusalan palveluita. Alan ammattilaisille tarjoamme tiiviimmän yhteistyöverkoston ja uuden tavan kehittää palveluita. Budjettimme on noin 1,7 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme