Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ikäihmisten viriketoiminta jatkuu osana kulttuuri- ja kirjastopalveluita Vaasassa

Jaa

Koti- ja laitoshoidon ikäihmisille tarjoama viriketoiminta on siirtynyt huhtikuun alusta osaksi Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluita. Samalla se laajenee myös lasten taidetoimintaan.

Koti- ja laitoshoidosta siirtyy kulttuuri- ja kirjastopalveluihin neljä viriketoiminnan ohjaajaa ja autonkuljettaja, jotka ovat työskennelleet aiemmin Ikäkeskuksessa.

Viriketoiminta auttaa ikäihmisten osallistumista erilaisiin ryhmiin, lisää keskinäistä vuorovaikutusta sekä ennaltaehkäisee syrjäytymistä. Nämä tehtävät liitetään nyt osaksi ikäihmisten kulttuuripalveluita.

–Kulttuurinen vanhustyö ja siihen liittyvä tapahtumatoiminta on kuulunut jo useita vuosia kulttuuri- ja kirjastopalveluille, kertoo Vaasan kaupungin kulttuuripäällikkö Sanna Bondas.

Esimerkkejä kulttuurisesta vanhustyöstä ovat mm. syksyisin järjestettävä ikäihmisten ARMAS-festivaali, joulun alla toteutettava Lucia-mummo sekä palvelutaloihin järjestettävä taidetoiminta ja -projektit. Toimintaa on toteutettu usein yhteistyössä viriketoiminnan ohjaajien kanssa.

Ennaltaehkäisevää kulttuurista hyvinvointia

Nyt tehtävällä muutoksella tavoitellaan kulttuurisen vanhustyön laajentamista ja kehitetään ikäihmisille suunnattua ennaltaehkäisevää kulttuurista hyvinvointityötä Vaasan kaupungilla.

Samalla ennakoidaan tulevia muutoksia sosiaali- ja terveyspalveluissa. Viriketoiminnan tehtävät ovat ennaltaehkäisevää hyvinvointityötä, joka ei tulevaisuudessa kuulu sote-palveluiden alaisuuteen.

Tarve myös lastenkulttuurin vahvistamiselle

Ikäihmisten kulttuuriohjaajien lisäksi Vaasan kaupungilla on tarvetta lastenkulttuurin vahvistamiselle.

Tämän vuoksi yhden ohjaajan vakanssi muutetaan taidepedagogiksi, jonka tehtäviin kuuluu taidetoiminta yhdessä varhaiskasvatuksen, perheiden sekä erityislasten ja -nuorten kanssa. Lisäksi taidepedagogi vahvistaa kulttuurilaitoksissa tehtävää pedagogista yhteistyötä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuuripäällikkö Sanna Bondas
kulttuuri- ja kirjastopalvelut
puh. 040 139 4048
sanna.bondas@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tapio Ollikainen är Brändö Företagscentrum Ab:s nya verkställande direktör för viss tid3.6.2020 09:42:03 EESTTiedote

I och med att verkställande direktören för Brändö Företagscentrum Ab Anne Volama gick i pension i våras beslutade bolagets styrelse att utse Tapio Ollikainen till ny verkställande direktör från och med den 1 juni. Direktörsuppdraget är tidsbundet till den 31 december 2020. Ollikainen har tidigare medverkat i bolagets styrelse och känner till bolaget och är därmed ett naturligt val som verkställande direktör. Samtidigt fortsätter han också som Vasa stads lokalitetsdirektör.

Palosaaren yrityskeskus Oy:n määräaikaiseksi toimitusjohtajaksi Tapio Ollikainen3.6.2020 09:38:01 EESTTiedote

Palosaaren yrityskeskus Oy:n toimitusjohtaja Anne Volaman siirryttyä eläkkeelle keväällä, yhtiön hallitus päätti nimittää uudeksi toimitusjohtajaksi Tapio Ollikaisen 1.6. alkaen. Toimitusjohtajuus on määräaikainen 31.12.2020 asti. Ollikainen on aikaisemmin toiminut yhtiön hallituksessa, joten hän tuntee yrityksen ja on siksi luonteva valinta toimitusjohtajaksi. Ollikainen jatkaa samanaikaisesti myös Vaasan kaupungin toimitilajohtajana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme