Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ikäihmisten viriketoiminta jatkuu osana kulttuuri- ja kirjastopalveluita Vaasassa

Jaa

Koti- ja laitoshoidon ikäihmisille tarjoama viriketoiminta on siirtynyt huhtikuun alusta osaksi Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluita. Samalla se laajenee myös lasten taidetoimintaan.

Koti- ja laitoshoidosta siirtyy kulttuuri- ja kirjastopalveluihin neljä viriketoiminnan ohjaajaa ja autonkuljettaja, jotka ovat työskennelleet aiemmin Ikäkeskuksessa.

Viriketoiminta auttaa ikäihmisten osallistumista erilaisiin ryhmiin, lisää keskinäistä vuorovaikutusta sekä ennaltaehkäisee syrjäytymistä. Nämä tehtävät liitetään nyt osaksi ikäihmisten kulttuuripalveluita.

–Kulttuurinen vanhustyö ja siihen liittyvä tapahtumatoiminta on kuulunut jo useita vuosia kulttuuri- ja kirjastopalveluille, kertoo Vaasan kaupungin kulttuuripäällikkö Sanna Bondas.

Esimerkkejä kulttuurisesta vanhustyöstä ovat mm. syksyisin järjestettävä ikäihmisten ARMAS-festivaali, joulun alla toteutettava Lucia-mummo sekä palvelutaloihin järjestettävä taidetoiminta ja -projektit. Toimintaa on toteutettu usein yhteistyössä viriketoiminnan ohjaajien kanssa.

Ennaltaehkäisevää kulttuurista hyvinvointia

Nyt tehtävällä muutoksella tavoitellaan kulttuurisen vanhustyön laajentamista ja kehitetään ikäihmisille suunnattua ennaltaehkäisevää kulttuurista hyvinvointityötä Vaasan kaupungilla.

Samalla ennakoidaan tulevia muutoksia sosiaali- ja terveyspalveluissa. Viriketoiminnan tehtävät ovat ennaltaehkäisevää hyvinvointityötä, joka ei tulevaisuudessa kuulu sote-palveluiden alaisuuteen.

Tarve myös lastenkulttuurin vahvistamiselle

Ikäihmisten kulttuuriohjaajien lisäksi Vaasan kaupungilla on tarvetta lastenkulttuurin vahvistamiselle.

Tämän vuoksi yhden ohjaajan vakanssi muutetaan taidepedagogiksi, jonka tehtäviin kuuluu taidetoiminta yhdessä varhaiskasvatuksen, perheiden sekä erityislasten ja -nuorten kanssa. Lisäksi taidepedagogi vahvistaa kulttuurilaitoksissa tehtävää pedagogista yhteistyötä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuuripäällikkö Sanna Bondas
kulttuuri- ja kirjastopalvelut
puh. 040 139 4048
sanna.bondas@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

KORJATTU: Kirjastolla kokoontuu keväällä ilmastoaiheiset lukupiirit suomeksi ja ruotsiksi15.1.2021 12:48:21 EETTiedote

KORJATTU KOHTA: RUOTSINKIELISEEN LUKUPIIRIIN ON ILMOITTAUDUTTAVA MARJA.MIKOLA@VAASA.FI. Vaasan kaupunginkirjasto on mukana valtakunnallisessa lukupiirikampanjassa, jossa voi lukea, keskustella ja kuunnella ilmasto- ja luontokriisistä paikan päällä kirjastossa. Ilmastolukupiirit kokoontuvat pääkirjastossa kevään aikana tiistaisin (suomeksi) ja lauantaisin (ruotsiksi).

Årets unga konstnär 2021 är Joel Slotte – Utställning i höst i Vasa15.1.2021 11:02:04 EETTiedote

En utställning av Joel Slotte, som valts till årets unga konstnär 2021, får vi på hösten se i Vasa. Verk av den Karlebybördiga bildkonstnären är utställda på Tikanojas konsthem 1.10.2021-23.1.2022 som en del av jubileumsårets program. Utställningen inleder samarbetet mellan Tammerfors konstmuseum och Vasa stads museer med den traditionellt viktiga Årets unga konstnär –traditionen, som varje år lyfter fram en lovande konstnär under 35 år. Samarbetet lyfter å ena sidan fram en regional ung konstnär och å andra sidan är utställningen i Tikanojas konsthem också konsthemmets satsning på barns och ungas konstfostran.

Vuoden nuori taiteilija 2021 on Joel Slotte – Näyttely syksyllä Vaasassa15.1.2021 11:01:02 EETTiedote

Vuoden 2021 nuoreksi taiteilijaksi valitun Joel Slotten yksityisnäyttely nähdään syksyllä Vaasassa. Kokkolasta lähtöisin olevan kuvataiteilijan teoksia on esillä Tikanojan taidekodissa 1.10.2021-23.1.2022 osana juhlavuoden ohjelmistoa. Näyttely aloittaa yhteistyön Tampereen taidemuseon ja Vaasan kaupungin museoiden välillä valtakunnallisesti merkittävällä Vuoden Nuori Taiteilija -traditiolla, joka vuosittain nostaa esiin lupaavan alle 35-vuotiaan taiteilijan. Yhteistyö nostaa esiin yhtäältä alueellisen nuoren taiteilijan, ja toisaalta näyttely Tikanojan taidekodissa perustuu myös taidekodin lasten ja nuorten taidekasvatukselliseen painotukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme