Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilmainen bussiliikenne keräsi kokeilijoita

Jaa

Perjantain 20.9. ilmainen bussiliikenne keräsi runsaasti kokeilijoita, tempaus oli osa Euroopan liikkujan viikon ohjelmaa Vaasassa.

Perjantaina 20.9. Wasa Citybusin vuoroilla tehtiin yhteensä noin 4809 matkaa, keskimäärin perjantaisin samoilla vuoroilla tehdään noin 3370 matkaa.

- Hienoa, että näin moni lähti kokeilemaan joukkoliikennettä, hymyilee joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund.

Joukkoliikenteen käyttäjämäärissä toivotaan kasvua myös muutoin.

- Tänä vuonna talvikauden alusta on ostettu noin 100 korttia enemmän kuin viime vuonna samaa aikaa, Backlund jatkaa.

Tavoitteena on nelinkertaistaa joukkoliikenteen käyttäjämäärä vuoteen 2035 mennessä. 

- Toivomme, että tämä alkanut käyttäjämäärien kasvu jatkuu. Kasvulla on monia positiivisia vaikutuksia, sillä siirtyminen yksityisautoilusta julkiseen liikenteeseen vaikuttaa muun muassa hiilidioksidipäästöjen vähenemiseen ja julkisen liikenteen kannattavuuteen, unohtamatta terveyttä edistäviä vaikutuksia, pohtii kehittämispäällikkö Maija Alasalmi.

Tempauksen toteutti kaupungin kanssa yhteistyössä Wasa Citybus sekä Wiik & Ström.

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennesuunnitelija Anastassia Backlund, anastassia.backlund@vaasa.fi, puh. 040 578 8499
Kehittämispäällikkö Maija Alasalmi, maija.alasalmi@vaasa.fi, puh. 0405685400

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilkivallan kohteeksi joutunut pyörälaskuri on nyt uusittu 9.7.2020 13:58:07 EESTTiedote

Palosaaren sillalla komeilee nyt uusi näytöllinen laskuri. Edellinen pyörälaskuri joutui ilkivallan kohteeksi, ja se rikottiin. Uusi laskuri laskee sekä ohi kulkevat pyöräilijät että jalankulkijat. Laskuri ilmoittaa kyseisen päivän ja koko vuoden tulokset. Vaasassa on yhteensä viisi pyörälaskuria, joista yhdessä on näyttö. Laskureiden tietoihin voi tutustua verkkosivullamme osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily

Den vandaliserade cykelräknaren har nu förnyats 9.7.2020 13:56:35 EESTTiedote

På Brändö bro ståtar nu en ny displayförsedd räknare. Den förra cykelräknaren vandaliserades och gick sönder. Den nya räknaren räknar både passerande cyklister och fotgängare. Räknaren meddelar resultaten för ifrågvarande dag och för hela året. I Vasa finns totalt fem cykelräknare, av vilka en har display. På vår webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/cykling kan man bekanta sig med uppgifterna i räknarna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme