Ilmaisia etätapahtumia yli 40 museossa – Mental Health Art Weekilla opastuksia, keskustelutilaisuuksia ja taidejoogaa!

Museokortin ja MIELI ry:n Hyvinvointia kulttuurista -kampanja on nostanut toukokuun ajan taiteen ja kulttuurin positiivisia vaikutuksia mielen hyvinvointiin. Kampanjassa 16 tunnettua suomalaista, 8 200 kyselytutkimukseen vastannutta sekä 40 museota muistuttavat kulttuurin hyvinvointivaikutuksista.
Kampanja huipentuu 24.–30. toukokuuta järjestettävään Mental Health Art Week -tapahtumaviikkoon, johon Museokortti-kohteet osallistuvat omilla tapahtumillaan. Museoissa järjestetään yli 50 erilaista verkkotapahtumaa virtuaaliopastuksista proosaluentaan ja lyhytelokuvista taidejoogaan. Katso museoiden kaikki MHAW-tapahtumat >
MHAW on MIELI ry:n vuosittain koordinoima toimintaviikko, jonka tavoitteena on herättää keskustelua mielenterveydestä ja sen merkityksestä yksilöille ja yhteisölle monipuolisten kulttuuri- ja taidetapahtumien kautta ympäri Suomen. Tänä vuonna edistetään erityisesti ikääntyneiden hyvinvointia.
Virtuaaliopastuksilla nautitaan taiteesta etänä
Gallen-Kallelan Museo kutsuu osallistumaan Valoa ja pimeyttä Akseli Gallen-Kallelan taiteessa -virtuaaliopastukselle MHAW-viikolla. Akseli Gallen-Kallela kohtasi elämässään monia haasteita ja synkkiä aikoja. Kuinka taiteilija käsitteli mielenterveyttä taiteessaan? Aihetta käsitellään opastuksella.
Turun taidemuseon etäopastuksella sukelletaan Sigrid Schaumanin maalauksiin ja vaiherikkaaseen tarinaan kuva- ja videoesityksen avulla. Taidekoti Kirpilän etäopastuksella opas Karoliina Arola kertoo lääketieteen lisensiaatti Juhani Kirpilästä ja tämän huikeasta taidekokoelmasta.
Suosittu ryijynäyttely Kudottua kauneutta – suomalaisen ryijyn neljä vuosisataa on nähtävissä Helsingin Taidehallin video-opastuksilla. Opastettu kierros Tampereen taidemuseon vuoden 2020 suosituimmassa näyttelyssä esittelee Joseph Alasen Kalevala-kuvituksia ja muuta tuotantoa.
Museoissa roosaluentaa, taidejoogaa ja keskustelutilaisuuksia
Porin taidemuseo kutsuu MHAW-tapahtumaviikon kunniaksi aloittamaan päivän lempeällä TAIDEjooga-harjoituksella tai soveltamaan harjoitusta hetken hengähdykseen päivän aikana. TAIDEjoogaa on järjestetty säännöllisesti Porin taidemuseon näyttelytiloissa, taideteosten äärellä. Nyt harjoitukseen pääsee mukaan videon välityksellä.
Ateneumin taidemuseon näyttelyssä Schillmark-variaatiot nähdään kuvataiteilija ja kirjailija Hannu Väisäsen variaatioita Nils Schillmarkin maalauksesta Mansikkatyttö (1782). Maalausten lisäksi näyttelyn yhteydessä esitellään 18 taiteilijan kirjoittamaa proosakatkelmaa. Ateneum tarjoaa osana MHAW-viikkoa mahdollisuuden kuunnella Väisäsen proosakatkelmia kirjailijan lukemina.
Suomen valokuvataiteen museo K1 kutsuu mukaan keskustelevaan Slow Art -hetkeen kuvien parissa. Virtuaalitilaisuudessa tähdätään yhdessä ennakkoluulottomaan ajatteluun, kuunteluun ja keskustelevaan kuvantarkasteluun. Keskustelua ohjaa museon yleisötyön intendentti Erja Salo.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Marjo Vänttinen
Markkinointi- ja viestintäkoordinaattori
Puh. 044 4300 712
marjo.vanttinen@museot.fi
Susanna Seppälä
Viestintäsuunnittelija
Puh. 044 4300 716
susanna.seppala@museot.fi
Seppo Honkanen
Kehitysjohtaja
Puh. 040 833 9059
seppo.honkanen@museot.fi
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Museokortti
Museokortti-järjestelmästä löytyi tietoturvapuute – ongelma on korjattu, eikä se vaadi toimenpiteitä asiakkailta23.2.2023 13:00:00 EET | Ilmoitus
Museokortti-järjestelmässä havaittiin tiistaina 21.2. aamupäivällä tietoturvapuute, joka saatiin korjattua saman päivän aikana. Ongelma koski osaa Museokortin käyttäjistä. Henkilötietojen väärinkäytöksiä ei ole havaittu. Asiakkaille ei koitunut taloudellisen menetyksen uhkaa tietoturvapuutteen johdosta.
Lähes 50 ideaa talvilomalaisille ympäri Suomen – katso oman alueesi menovinkit16.2.2023 17:54:15 EET | Uutinen
Talvilomat lähestyvät vaihtelevissa sääolosuhteissa. Mitä tehdä silloin, kun pulkkamäkeen ei pääse tai huono keli yllättää? Listasimme koko perheen suosikkikohteet sekä museoiden talvilomien menovinkit karkkityöpajoista mäkihyppysimulaattoriin ja piirustuskurssista salapoliisiseikkailuun.
Ennätykset rikki: yli neljännesmiljoona suomalaista aloitti kulttuurivuoden – tulossa kotimaisten suurnimien näyttelykevät!17.1.2023 17:33:21 EET | Tiedote
Museot kiinnostavat suomalaisia nyt enemmän kuin koskaan aiemmin. Voimassa olevia Museokortteja on suomalaisten taskussa tällä hetkellä 272 000, joka on Museokortti-historian ennätys. Myös Museokortti-käynnit kasvoivat vuoden 2022 aikana hurjaan ennätyslukemaan, 1,7 miljoonaan. Vuodesta 2023 on tulossa kiinnostava näyttelyvuosi – luvassa on kotimaisia huippunimiä Tom of Finlandista Edelfeltiin ja Klaus Haapaniemestä Kaija Aarikkaan.
Museokorttia käytettiin tänä vuonna ennätyspaljon – näissä museoissa suomalaiset vierailivat!22.12.2022 16:43:27 EET | Tiedote
Vuoden 2022 alusta marraskuuhun Museokortilla on tehty ennätykselliset 1,6 miljoonaa käyntiä, joka on enemmän kuin koskaan aiemmin. Yhteensä kortilla on vierailtu suomalaisissa museoissa yli 8 miljoona kertaa. Listasimme tämän vuoden suosituimmat kohteet ja näyttelyt, joista osa on yhä nähtävillä.
Museokorttia käytetty tänä vuonna enemmän kuin koskaan aiemmin – katso alueesi suosituimmat kohteet20.9.2022 16:27:09 EEST | Tiedote
Museokorttia on käytetty tänä vuonna ennätysmäistä tahtia. Tammikuusta elokuuhun Museokortilla on tehty jo 1,2 miljoonaa käyntiä. Etenkin kesä oli ennätyksellisen vilkas. Heinäkuussa rikottiin Museokortin historian kaikkien aikojen kuukausiennätys, kun kortilla vierailtiin 330 000 kertaa museoissa. Listasimme suosituimmat kohteet maakunnittain.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme