IBM Suomi

Ilmarinen on ottanut käyttöön IBM Cloud Private -pilviympäristön palveluidensa kehittämiseksi

Jaa

IBM:n teknologioiden avulla Ilmarinen haluaa nopeuttaa asiakkaille tarjottavien palvelujen kehitystä ja parantaa niiden laatua.

HELSINKI, SUOMI - 21.3.2018: Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen on ottanut käyttöön IBM Cloud Private -pilviympäristön vauhdittaakseen uusien sovellusten kehittämistä ja varmistaakseen asiakastietojen pysymisen turvatussa ympäristössä. Ilmarinen, joka vastaa 1,1 miljoonan suomalaisen eläkkeiden maksusta, ja jolla on yli 45 miljardin euron sijoitusvarallisuus, hakee ratkaisulla kustannussäästöjä.

Eurostatin mukaan Euroopassa on nopeimmin kasvava ikääntyvien väestöryhmä, kun tarkastellaan kasvavia elinajan odotteita ja laskevia syntyvyyslukuja. (1) Tämä kehityssuunta lisää painetta paitsi Euroopan työikäistä väestöä kohtaan, mutta myös koko eläketurvan liiketoimintamallia kohtaan.

”IBM Cloud Private -pilviympäristöllä on merkittävä asema strategiassamme skaalata ja optimoida omat järjestelmämme vastaamaan liiketoimintatarpeitamme ja digitalisaation asettamia vaatimuksia. Haluamme samanaikaisesti tarjota entistä parempia palveluja asiakkaillemme”, sanoo Jani Itkonen, Ilmarisen tekninen pääarkkitehti. ”IBM Cloud Private tarjoaa yksityisen ja turvallisen tavan hallita sovelluskontteja niin paikallisesti kuin eri pilviympäristöissä.”

Ilmarinen ja kumppani Tieto ovat juuri saattaneet loppuun pilviympäristön käyttöönottovaiheen ja nyt he ovat käynnistämässä Ilmarisen yli sadan sovelluksen siirtoa IBM Cloud Private -pilviympäristöön. "Siirtyminen perinteisistä järjestelmistä kontainereihin ja IBM Cloud Private -pilviympäristöön on ollut meille todella mielenkiintoinen projekti ja ensimmäinen laatuaan Suomessa", sanoo Tiedon johtava palveluarkkitehti Jani Laitonen.

Uuden ympäristön ansiosta Ilmarinen voi nyt entistä helpommin ottaa käyttöön sovelluksia ja testata uusia päivityksiä. Kubernetes-arkkitehtuuri, johon IBM Private Cloud perustuu, antaa sovelluskehittäjille mahdollisuuden käyttää useaa eri pilviympäristöä ja hallita niitä yhdestä näkymästä kuin yhtenä pilviympäristönä. IBM Cloud Privaten sisältämien DevOps-käytäntöjen ansiosta Ilmarinen on kyennyt merkittävästi nopeuttamaan sovellusten kehityssykliä ja pienentämään infrastruktuurikustannuksia. Esimerkiksi sovelluksen kehitykseen ja käyttöönottoon kuluvaa kokonaisaikaa on kyetty pienentämään päivistä minuutteihin.

”Ilmarinen kehittää omia järjestelmiään siirtämällä sovelluksensa IBM Cloud Private -pilviympäristöön. Näin he pystyvät hyödyntämään käytettävissä olevaa infrastruktuurikapasiteettia parhaalla mahdollisella tavalla sekä samalla jakamaan joustavasti järjestelmiensä resursseja työkuormista riippuen”, sanoo IBM Suomen pilvipalveluista vastaava Susanne Nygård. ”Tämän kaltainen tapa kehittää uusia ratkaisuja ja palveluita antaa Ilmariselle hyvän etumatkan matkalla kohti digitalisaatiota”.

Projektin seuraavassa vaiheessa Ilmarinen suunnittelee ottavansa käyttöön WebSphere Libertyyn perustuvia mikropalveluja sekä DataPower- ja MQ-ohjelmistoja.

Tämä julkistus on osa laajempaa IBM:n Think-konferenssissa Las Vegasissa tekemää julkistusta. IBM julkisti uusia teknologioita ja kyvykkyyksiä, jotka auttavat yrityksiä siirtämään tärkeimmät työkuormansa ja sovelluksensa pilviympäristöön yhdistäen eri pilviympäristöt sekä järjestelmät. Uudet teknologiat ja kyvykkyydet mahdollistavat uusien palveluiden kehitystyön ja hallinnan yhdenmukaistamisen.


(1) - Lähde: Eurostat: Population structure and ageing: http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Population_structure_and_ageing

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

IBM Suomi

Susanne Nygård

Cloud Leader
+358 40 732 5634

susanne.nygard(at)fi.ibm.com

IBM Viestintäosasto
puh. (09) 459 5900
ibmficom(at)fi.ibm.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

IBM Suomi
IBM Suomi
Laajalahdentie 23
00330 Helsinki

(09) 4591http://www.ibm.fi

IBM on kognitiiviseen tietojenkäsittelyyn ja pilvialustoihin erikoistunut teknologiayritys, joka tukee asiakkaidensa ja kokonaisten toimialojen digitaalista transformaatiota. Uudet innovaatiot ovat strategiamme ydin, ja tarjoamme toimialakohtaisia ratkaisuja kognitiivisen tietojenkäsittelyn, pilvipalveluiden, big datan, analytiikan, mobiliteetin, sosiaalisen liiketoiminnan ja tietoturvan alueilla. IBM toimii yli 170 maassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta IBM Suomi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme