Ilmarinen

Ilmarinen on tehokkain eläkeyhtiö

Jaa
– Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat toiminnassamme aivan keskeistä. Vastuullinen eläketurvan hoitaminen tarkoittaa meille sitä, että haluamme parantaa toimintaamme ja tehokkuuttamme entisestään. Tästä hyötyvät asiakkaamme ja koko eläkejärjestelmä, eläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen sanoo.

Ilmarinen oli vuonna 2022 Suomen kustannustehokkain eläkeyhtiö, mikä on kestävyyden kannalta olennaista. Ilmarinen nostaa esiin vaikutuksensa kestävään kehitykseen entistä selkeämmin uudessa vuosi- ja kestävyysraportissaan.

– Raportoimme nyt uudella tavalla, uuden kestävyysohjelmamme mukaisesti. Uutta aiempaan verrattuna on muun muassa oma osio ihmisoikeuksille ja luontovaikutusten raportointi rakenteilla olevaa kansainvälistä raportointikehikkoa mukaillen, yritysvastuupäällikkö Eveliina Leino kertoo.

Sijoitusten hiilijalanjäljessä laskeva trendi

Ilmarisen toiminnassa merkittävimmät vaikutukset ympäristöön sekä maailmanlaajuisesti että koti-Suomessa on eläkevarojen sijoittamisella.

– Tämä vahvistui, kun laskimme oman toimintamme hiilijalanjäljen: päästöistämme 98,7 prosenttia liittyy sijoituksiin. Ilmarinen on seurannut sijoitustensa hiilijalanjälkeä pitkään, ja trendi on laskeva, vastuullisen sijoittamisen johtaja Karoliina Lindroos kertoo.

Ilmarinen tavoittelee hiilineutraaliutta eläkevarojen sijoittamisessa vuoden 2035 loppuun mennessä. Sitä kohti edetään ilmastotiekarttojen avulla.

Yksi tapa tarkkailla sijoitussalkun ilmastotavoitteiden kehitystä on käyttää Pariisin ilmastosopimuksen kanssa linjassa olevaa kahden asteen skenaarioanalyysia.

– Salkun linjautuneisuus parani jälleen kohti Ilmarisen ilmastotiekartan tavoitetta, Lindroos kertoo.

Toinen esimerkki hyvästä etenemisestä on se, että kiinteistöistä aiheutuvat päästöt ovat pienentyneet 58 prosenttia vuodesta 2020. Syynä näin isoon parannukseen on se, että Ilmarinen ostaa kotimaisiin kiinteistöihinsä vain ilman hiilidioksidipäästöjä tuotettua sähköä.

Näin Ilmarinen raportoi

Ilmarinen raportoi kattavasti ympäristövastuuseen, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyen uudessa vuosi- ja kestävyysraportissaan. Lisäksi raportti auttaa tutustumaan eläketurvaan ja siihen, miten Ilmarinen on sitä vuoden aikana hoitanut. Raportin voi lukea suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Se on toteutettu saavutettavassa muodossa.

Ilmarinen raportoi nyt seitsemättä kertaa GRI-ohjeistuksen mukaisesti. Ilmastoasioissa hyödynnetään myös kansainvälistä TCFD-viitekehystä (Task Force on Climate-related Financial Disclosures) ja luonnon monimuotoisuutta tarkasteltaessa TNFD-viitekehyksen (Taskforce on Nature-related Financial Disclosures) beta-versiota. Raportin varmensi Ernst & Young Oy.

Lue lisää

Ilmarisen vuosi- ja kestävyysraportti 2022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Karoliina Lindroos, vastuullisen sijoittamisen johtaja, 040 577 2203, karoliina.lindroos@ilmarinen.fi
Eveliina Leino, yritysvastuupäällikkö, 050 577 9234, eveliina.leino@ilmarinen.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmarinen
Ilmarinen
Porkkalankatu 1
00018 ILMARINEN (HELSINKI)

010 195 000http://www.ilmarinen.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme noin 1,1 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on yli 57 miljardin euron sijoitusvarallisuus.
Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmarinen

Ilmarinen’s Interim Report 1 January to 31 March 2023: Positive return on investments, premiums written grew and cost-effectiveness improved28.4.2023 13:11:51 EEST | Press release

The return on Ilmarinen’s investment portfolio was +2.2 (-2.2) per cent, i.e. EUR 1.3 billion, as a result of rising stock prices. The market value of investments grew to EUR 57.5 (56.3) billion. The long-term average return on investments from 1997 onwards was 5.8 per cent. This corresponds to an annual real return of 3.8 per cent.

Ilmarinens delårsrapport 1.1–31.3.2023: Placeringsintäkterna var positiva, premieinkomsten ökade och kostnadseffektiviteten förbättrades28.4.2023 13:08:19 EEST | Tiedote

Avkastningen på Ilmarinens placeringsportfölj var +2,2 (-2,2) procent, dvs. 1,3 miljarder euro som en följd av kursstegringen på aktier. Placeringarnas marknadsvärde steg till 57,5 (56,3) miljarder euro. Den långfristiga medelavkastningen på placeringarna från 1997 och framåt var 5,8 procent. Detta motsvarar en realavkastning på 3,8 procent.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme