ELY-keskukset

Ilmasotakoulun harjoitus sulkee Nelostien Joutsassa syyskuun lopulla

Jaa
Nelostie suljetaan Joutsassa välillä Pertunmaantien liittymä – Korpilahdentien liittymä 25.9.2022 klo 20.00 – 30.9.2022 klo 06.00 väliseksi ajaksi. Tuona aikana liikenne ohjataan kiertotielle. Sulusta aiheutuu merkittävää haittaa liikenteelle.

Sulun syynä on Ilmasotakoulun järjestämä BAANA22-harjoitus, jonka aikana Joutsan varalaskupaikalta käsin suoritetaan ilmavoimien lentokalustolla aktiivista lentotoimintaa.

Kiertotie Jyväskylän suunnasta katsottuna kulkee reittiä Vt 9 Kanavuoresta Kuopion suuntaan – Vt 13 Lievestuoreelta Kangasniemen suuntaan - Kangasniemen kiertoliittymästä Joutsan suuntaan Mt 616 – Joutsan taajamassa takaisin Vt 4:lle. Maantie nro 618 Toivakan kautta on myös käytössä. Tarkemmin kiertotie on merkitty oheiseen karttaan. Kiertotiereitti on merkitty maastoon näkyvästi.

Kiertotie pidentää matkantekoa noin 40 km. Matkaan on syytä varata noin tunti lisäaikaa. Sulun aikana on suositeltavaa käyttää Jyväskylän ja Lahden välillä liikkumisreittinä Päijänteen länsipuolta.

Sulkualueella asuvien tai sinne välttämättömistä syistä ajavien osalta Puolustusvoimat ohjeistaa liikkumista paikan päällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa tien sulkemisen ja kiertotien osalta:

Yksikön päällikkö
Jari Mikkonen
p. 0295 024 703

Keski-Suomen ELY-keskus

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kevään kelirikosta arvioidaan vaikeaa (Keski-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala)20.3.2023 10:27:21 EET | Tiedote

Kelirikolla tarkoitetaan tien pinnan tai tierakenteen pehmenemisen aiheuttamaa kulkukelpoisuuden merkittävää vaikeutumista tai estymistä. Tien pinta tai rakenne voi pehmentyä keväällä roudan sulamisen yhteydessä tai rakenteiden vettyessä märkänä myöhäissyksynä tai lämpimänä alkutalvena. Rakenne voi pehmentyä ja kantavuus heikentyä joko tien pinnalta tai myös syvemmältä. Sorateillä voi siten esiintyä erityyppistä kelirikkoa, kuten pinta- ja runkokelirikkoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme