Basam BooksBasam BooksBasam Books

Ilmastokriisi ja naisten oikeudet ovat sidoksissa toisiinsa - #Muutoksentekijä kertoo miten

Jaa

Basam julkaisee pian teoksen Muutoksentekijä - kohti lempeyden vallankumousta, jossa ekokriisin, eriarvoisuuskehityksen ja hyvinvointivaltion murentamispyrkimysten yhteisiä juuria kuvataan. Se on tärkeä puheenvuoro liittyen tämän hetken kuumiin aiheisiin ja moniin juuri nyt mediassa olleisiin ulostuloihin.

Ekokriisin aikakaudella tarvitaan näkemyksellisiä toimijoita, rohkeita visionäärejä ja tienviittojen asentajia. Yhteiskuntatieteilijä Johanna Linner Matikka (s. 1979) ottaa haasteen vastaan esikoisteoksessaan Muutoksentekijä – Kohti lempeyden vallankumousta (Basam Books).

Kirja on raikas puheenvuoro elämän säilyttämisen puolesta ekofeministisellä otteella. Kirjoittaja suuntaa valonheittimellä patriarkaalisen kapitalismin synkkiin kellareihin tuoden esiin piilossa olevia sortavia rakenteita, jotka uhkaavat niin ympäristöä, hyvinvointivaltiota kuin ihmisoikeuksien toteutumista. Kirjassa liikutaan lähimenneisyyden, nykyajan ja tulevaisuuskuvien välillä. Äänessä ovat myös pitkän linjan yhteiskunnalliset toimijat: Vappu Taipale, Aulikki Kananoja, Sirkka Ahonen ja Pirkko Fihlman.

Muutaman vuoden aikana #metoo -liikkeen ravistelemat vanhat ja pinttyneet rakenteet saavat kirjassa lisää huojutusta osakseen. Kirjoittaja esittää arkeen kiinnittyvien esimerkkien avulla, minkälaiset arvot ja toimintatavat uhkaavat kestävää tulevaisuutta. Feminiiniset laadut voivat tasapainottaa epätasapainoon joutunutta maailmantilaa, mutta ensin on tunnistettava mikä näitä laatuja estää astumasta johtoon ja päätöksenteon paikoille. Kirjassa esitetään useita ratkaisuehdotuksia, joista lukija voi valita itselleen sopivimmat muutoksenteon työkalut. Ilmastoaktivismi ja #metoo -liike ovat osoittaneet joukkovoiman merkityksen ja kulttuurisen muutoksen mahdollisuuden, siinä myös tällä kirjalla on oma vaikutusmahdollisuutensa. 

Kirjailijasta:

Esikoiskirjailija Johanna Linner Matikka työskentelee perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyön asiantuntijana Ensi-ja turvakotien liitossa sekä opiskelee Welfare, Health and Management -tohtoriohjelmassa, Itä-Suomen yliopistossa. Vankkana ihmissuhteiden varjopuolien asiantuntijana hän tarkastelee varmalla otteella rakenteellisen väkivallan ilmiöitä ja kykenee yhdistelemään asiakokonaisuuksia sekä liikkumaan systeemisesti eri tasoilla vakuuttavasti. Hänen tapansa kirjoittaa on mutkaton, suora ja lukijaa mukaan kutsuva.

Twitter @JohannaMatikka

#Muutoksentekijä on mukana Helsingin kirjamessuilla!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt:
Johanna Linner Matikka
+ 358 (0) 50 3738 506
hannamari.matikka@gmail.com

Arvostelukappaleet: pike@basambooks.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Meritullinkatu 21
00170 HELSINKI

040 500 8695, asiakaspalvelu@basambooks.fihttps://basambooks.fi

Helsinkiläinen erikoiskustantamo Basam Books on palannut juurilleen filosofian, kaunokirjallisten klassikkojen, runojen ja suurten hahmojen elämäkertojen pariin. Vanha kunnon Basam Books jatkaa tutulla laadusta tinkimättömällä linjallaan ja kustantamon puikkoihin on palannut yli 20 vuotta alalla toiminut kustannusjohtaja Batu Samaletdin. Jatkossa kustannusohjelmaamme kuuluvat vahvasti myös äänikirjat, tavoitteena on tuoda kaikki Basam Booksin mestariteokset kuunneltavaksi myös äänikirjoina!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

UUTUUSKIRJA: Häpeää, syyllisyyttä ja hylkäämistä24.6.2020 13:07:14 EESTTiedote

Juuri ilmestynyt Liisa Isotalon esikoisromaani Jostakin olen tullut (Basam Books 2020) herättää ajatuksia adoptiosta, sijaisuudesta, syyllisyydestä, häpeästä, hylkäämisestä, toivosta, osaansa sopeutumisesta, nähdyksi tulemisen tarpeesta ja rakkaudesta. Se kertoo koskettavan tarinan adoptoidusta tyttärestä ja hänen kahdesta äidistään Helsingin olympialaisten ja Berliinin muurin aikoihin. Tyttären tyttärelle ne ovat jo historiaa, vaikka kaikkihan toistuu. Vai toistuuko?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme