Inrego

Ilmastoviisas Inrego panostaa isosti Suomen IT-markkinoille

Jaa

Kiertotalous saa yhä enemmän jalansijaa elektroniikka-alalla, ja kiinnostus IT-laitteiden uudelleenkäyttöön kasvaa jatkuvasti. Ruotsalainen Inrego panostaa nyt voimakkaasti Suomen IT-markkinoille. Yritys toimittaa kunnostettuja IT-laitteita jo 90 maahan ympäri maailman, mutta uusi toimisto Helsingissä on ensimmäinen Ruotsin ulkopuolella. Sijoittuminen Suomen markkinoille on tärkeä ensimmäinen askel kansainvälisessä suursatsauksessa, joka tulee lisäämään läsnäoloa useilla tärkeillä markkinoilla.

Vuonna 1995 perustettu Inrego on tällä hetkellä alansa markkinajohtaja Pohjoismaissa ja edelläkävijä Ruotsin kierrätettävien IT-laitteiden markkinoilla. Vuonna 2019 Inrego avasi Suomeen verkkokaupan. Nyt on aika ottaa seuraava askel ja avata toimipiste Helsinkiin.

– Olemme huomanneet, että suomalaisten IT-ostajien kiinnostus kestävää kehitystä kohtaan kasvaa jatkuvasti. Uudelleenkäytettävien laitteiden markkinat ovat pohjimmiltaan globaalit markkinat, ja suuri osa liiketoiminnastamme tapahtuu jo nyt kansainvälisesti. Uuden askeleen ottaminen ja fyysisen toimipisteen perustaminen Suomeen tuntuu erittäin jännittävältä, sanooInregon konsernijohtaja Jonas Carlsson. – Suomi on jo pitkään ollut meille tärkeä markkina-alue, joten tuntuu luontevalta ottaa tämän matkan ensimmäinen askel juuri Suomessa, Carlsson jatkaa

Helsingin toimisto avaa ovensa syksyn aikana. Se tulee keskittymään pääasiassa käytettyjen IT-laitteiden kauppaan, ostamiseen ja myyntiin ITAD-markkinoilla (IT Asset Disposition). Suomen maajohtajana toimii Teemu Simola. Helsingin toimisto on Inregon ensimmäinen Ruotsin ulkopuolella, mutta sitä seuraavat pian lisäinvestoinnit Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Kasvanut ilmastotietoisuus edistää laajentumista

Kunnostetun kannettavan tietokoneen ostaminen uuden sijaan säästää keskimäärin 280 kg hiilidioksidipäästöjä. Käytetty näyttö säästää hiilidioksidipäästöjä jopa 520 kg. Yhteiskunnan kasvava kiinnostus kestävää kehitystä kohtaan sekä taloudelliset ja ilmastolliset hyödyt ovat lisänneet merkittävästi Inregon tuotteiden kysyntää viime vuosina. Kansainväliset ITAD-markkinat kasvavat tasaisesti. Grand View Research Inc:n mukaan maailmanlaajuisten markkinoiden arvoksi arvioidaan vuonna 2025 noin 24 miljardia euroa. Inregon liikevaihto on kasvanut lähes 10 % edelliseen tilivuoteen verrattuna ja yksityisasiakkaiden verkkokauppa Ruotsissa lisääntyi 20 % vuoden 2019 aikana.

– Olemme olleet alalla 25 vuotta ja saaneet kasvaa ja kehittyä omaan tahtiimme. Nyt olemme valmiita ottamaan seuraavan askeleen kansainvälisesti. Kiertotalous on tullut jäädäkseen ja ilmastoasioissa tapahtuneen heräämisen jälkeen tuntuu erittäin toiveikkaalta, että niin monet ovat nyt tosissaan alkaneet tarkkailla IT-kulutustaan ja pohtia, miten voisivat vähentää ympäristövaikutustaan, sanoo Inregon perustaja Henrik Nilsson.

Vuonna 2019 Inrego antoi uuden elämän yli 350 000 IT-tuotteelle. Kevään myyntiin vaikuttaneesta pandemiasta huolimatta määrästä näyttäisi tulevan tänä vuonna vielä suurempi. Myös yrityksen liikevaihdon odotetaan kasvavan kuudetta vuotta peräkkäin. Inrego palkkasi kesän aikana uusia työntekijöitä, joita on nyt yhteensä 190.

Lisätietoja:
Jonas Carlsson, konsernijohtaja
sähköposti: jonas.carlsson@inrego.se
puhelin +46 8 5010 9000

www.inrego.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.