Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilmoittautuminen opistojen kevään kursseille alkaa 2.1. ja 3.1.

Jaa

Opistojen kurssit tarjoavat keväällä muun muassa ekologista hyvinvointia, luovaa taidetta ja tiukkaa tekniikkaa, monipuolisia terveys- ja liikuntakursseja, käsityöpajoja sekä vloggausta vaikuttajille. Ilmoittautuminen Vaasa-opiston kursseille alkaa 2.1. ja Vasa Arbiksen kursseille 3.1.

Kursseille voi ilmoittautua osoitteissa http://opistopalvelut.fi/vaasa ja www.vaasa.fi/arbis.

Kestävän koulutuksen teemat eli ilmastoystävällisyyden edistäminen ja ekologinen ajattelu on pidetty mielessä Vaasa-opiston kevään kurssitarjonnan suunnittelussa. Tulossa on muun muassa ilmastoaiheinen yleisöluentosarja ja kävelyn teemapäivä.

- Opisto rohkaisee ihmisiä tekemään kauniita asioita ja myös olemaan kauniita. Muotoilu, kädentaidot ja eri taiteenlajit ovat vahvasti mukana tarjonnassa. Kauneutta, puhtautta ja terveyttä haetaan myös luonnonkosmetiikasta ja laajasta valikoimasta liikunnan kursseja, kuvailee Vaasan kaupungin opistojen johtava rehtori Sannasirkku Autio.

Vaasa-opisto on mukana myös yhteiskunnan digitalkoissa. Tarjolla on ilmaisina palveluina tietotekniikkakahvio ja tietotekniikan vertaistukikoulutusta. Sosiaalisessa mediassa vaikuttamisesta kiinnostuneille on tarjolla videobloggaus-kursseja Vaasassa, Laihialla ja Isossakyrössä.

Kurssiesite jaossa kirjastoissa ja kaupoissa

Rehtori Fredrik Kullbergin mukaan Arbiksella yksi kevään kohokohdista on ruotsalaisen kirjailijan Leif GW Perssonin vierailu 9.4.

- Persson on myös kriminologi ja yksi Pohjoismaiden johtavia asiantuntijoita rikosasioissa, joten luvassa on erittäin mielenkiintoinen ilta, Kullberg kuvailee.

Arbiksella jatkuvat myös suositut ruotsinkieliset Voi hyvin –lauantait uusilla teemoilla: uni ja palautuminen, foamrolling ja polkujuoksu. Uusia liikuntakursseja ovat kuntonyrkkeily, juoksukoulu ja kiertoharjoittelu. Kielikursseja on tarjolla monella eri tasolla, ja FinTandem tarjoaa mahdollisuuden oppia suomea tai ruotsia keskustelemalla kyseistä kieltä äidinkielenään puhuvan ihmisen kanssa. Valikoimasta löytyy myös lyhyitä käsityöpajoja niille, jotka eivät halua sitoutua joka viikkoiseen harrastukseen.

Opistojen uudistunut kurssiesite on jaossa muun muassa opistoilla, kirjastoissa, uimahallilla, ruokakaupoissa ja marketeissa. Esitettä ei tänä vuonna jaeta jokaisen talouteen.

Työtön voi kursseille osallistumalla osoittaa aktiivisuutta

Joulukuussa tuli voimaan työttömyysturvalain muutos, joka parantaa työttömien mahdollisuuksia opiskella menettämättä oikeutta työttömyysetuuteen.

- Esimerkiksi opistojen kursseille osallistuminen on jatkossa aktiivimallissa aktiivisuudeksi huomioitavaa sivutoimista opiskelua. Tämä on tärkeä periaatteellinen uudistus, kuvailee Autio.

Yhteyshenkilöt

Johtava rehtori Sannasirkku Autio, puh. 0400 299 826, sannasirkku.autio@edu.vaasa.fi
Rehtori (Arbis) Fredrik Kullberg, puh. 040 551 2156, fredrik.kullberg@edu.vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tekniska sektorns understöd skars ned på grund av sparkrav – djurskyddsservicen är fortfarande tryggad17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

På grund av sparkrav beviljar Vasa stad i år inget verksamhetsunderstöd till Katthuset i Vasa och Hundgården Kulkuri. Djurskyddsservicen är fortfarande ordnad i samarbete med Hundgården Kulkuri och för det betalas en separat ersättning till hundgården. De lokala frivilliga organisationerna gör ett värdefullt arbete och därför var beslutet om nedskärning inte lätt.

Teknisen toimialan avustuksista leikattiin säästösyistä – eläintensuojelupalvelut turvataan edelleen17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

Vaasan kaupunki ei tänä vuonna myönnä toiminta-avustusta Vaasan kissatalon ja Koiratarha Kulkurin toimintaan säästösyistä. Eläinsuojelupalvelut järjestetään edelleen yhteistyössä Koiratarha Kulkurin kanssa ja tästä maksetaan koiratarhalle erillistä korvausta. Paikalliset vapaaehtoisjärjestöt tekevät arvokasta työtä, eikä leikkauspäätös ollut helppo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme