Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilmoittautuminen opistojen kevään kursseille alkaa 2.1. ja 3.1.

Jaa

Opistojen kurssit tarjoavat keväällä muun muassa ekologista hyvinvointia, luovaa taidetta ja tiukkaa tekniikkaa, monipuolisia terveys- ja liikuntakursseja, käsityöpajoja sekä vloggausta vaikuttajille. Ilmoittautuminen Vaasa-opiston kursseille alkaa 2.1. ja Vasa Arbiksen kursseille 3.1.

Kursseille voi ilmoittautua osoitteissa http://opistopalvelut.fi/vaasa ja www.vaasa.fi/arbis.

Kestävän koulutuksen teemat eli ilmastoystävällisyyden edistäminen ja ekologinen ajattelu on pidetty mielessä Vaasa-opiston kevään kurssitarjonnan suunnittelussa. Tulossa on muun muassa ilmastoaiheinen yleisöluentosarja ja kävelyn teemapäivä.

- Opisto rohkaisee ihmisiä tekemään kauniita asioita ja myös olemaan kauniita. Muotoilu, kädentaidot ja eri taiteenlajit ovat vahvasti mukana tarjonnassa. Kauneutta, puhtautta ja terveyttä haetaan myös luonnonkosmetiikasta ja laajasta valikoimasta liikunnan kursseja, kuvailee Vaasan kaupungin opistojen johtava rehtori Sannasirkku Autio.

Vaasa-opisto on mukana myös yhteiskunnan digitalkoissa. Tarjolla on ilmaisina palveluina tietotekniikkakahvio ja tietotekniikan vertaistukikoulutusta. Sosiaalisessa mediassa vaikuttamisesta kiinnostuneille on tarjolla videobloggaus-kursseja Vaasassa, Laihialla ja Isossakyrössä.

Kurssiesite jaossa kirjastoissa ja kaupoissa

Rehtori Fredrik Kullbergin mukaan Arbiksella yksi kevään kohokohdista on ruotsalaisen kirjailijan Leif GW Perssonin vierailu 9.4.

- Persson on myös kriminologi ja yksi Pohjoismaiden johtavia asiantuntijoita rikosasioissa, joten luvassa on erittäin mielenkiintoinen ilta, Kullberg kuvailee.

Arbiksella jatkuvat myös suositut ruotsinkieliset Voi hyvin –lauantait uusilla teemoilla: uni ja palautuminen, foamrolling ja polkujuoksu. Uusia liikuntakursseja ovat kuntonyrkkeily, juoksukoulu ja kiertoharjoittelu. Kielikursseja on tarjolla monella eri tasolla, ja FinTandem tarjoaa mahdollisuuden oppia suomea tai ruotsia keskustelemalla kyseistä kieltä äidinkielenään puhuvan ihmisen kanssa. Valikoimasta löytyy myös lyhyitä käsityöpajoja niille, jotka eivät halua sitoutua joka viikkoiseen harrastukseen.

Opistojen uudistunut kurssiesite on jaossa muun muassa opistoilla, kirjastoissa, uimahallilla, ruokakaupoissa ja marketeissa. Esitettä ei tänä vuonna jaeta jokaisen talouteen.

Työtön voi kursseille osallistumalla osoittaa aktiivisuutta

Joulukuussa tuli voimaan työttömyysturvalain muutos, joka parantaa työttömien mahdollisuuksia opiskella menettämättä oikeutta työttömyysetuuteen.

- Esimerkiksi opistojen kursseille osallistuminen on jatkossa aktiivimallissa aktiivisuudeksi huomioitavaa sivutoimista opiskelua. Tämä on tärkeä periaatteellinen uudistus, kuvailee Autio.

Yhteyshenkilöt

Johtava rehtori Sannasirkku Autio, puh. 0400 299 826, sannasirkku.autio@edu.vaasa.fi
Rehtori (Arbis) Fredrik Kullberg, puh. 040 551 2156, fredrik.kullberg@edu.vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kutsu ja tiedote: Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa18.1.2019 15:00Kutsu

KUTSU 18.1.2019 Tiedotusvälineille Tervetuloa Smart Technology Hub –asemakaavan yleisötilaisuuteen! Smart Technology Hub -asemakaavan muutos on julkisesti nähtävillä 21.1.–4.2.2019. Vaasan kaupungin kaavoitus järjestää kaavasta yleisötilaisuuden 21.1.2019 klo 18:00 pääkirjaston Draama-salissa. Tilaisuudessa esitellään asemakaavaluonnosta ja siihen liittyvää materiaalia. Tervetuloa! ---------------------------- TIEDOTE 18.1.2019 Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa Smart Technology Hub -asemakaavaluonnos ja tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nähtävillä kaavoituksen ilmoitustaululla (Kirkkopuistikko 26 A) ja verkkosivuilla 21.1.-4.2.2019. Tuona aikana asemakaavan muutokseen voi ottaa kantaa toimittamalla mielipiteen kaavoitukseen. Asemakaavan ja tonttijaon muutos koskee osaa Vaskiluodon teollisuusalueesta. Kaavamuutoksen tavoitteena on kehittää aluetta yritysalueena ja teknologiakeskittymän tarpeisiin soveltuvana teollisuus- ja toimitila-alueena. – Nyt

Inbjudan och meddelande: Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub18.1.2019 15:00Kutsu

INBJUDAN 18.1.2019 Till medierna Välkommen på en tillställning för alla om detaljplanen för Smart Technology Hub! Detaljplaneändringen för Smart Technology Hub är offentligt framlagd under tiden 21.1–4.2.2019. Vasa stad ordnar en tillställning för alla om planen 21.1.2017 kl. 18 i Dramasalen i huvudbiblioteket. På tillställningen presenteras detaljplaneutkastet och material som berör det. Välkommen! ------------------- MEDDELANDE 18.1.2019 Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub Utkastet till detaljplan för Smart Technology Hub och ett reviderat program för deltagande och bedömning är framlagda på Planläggningens anslagstavla (Kyrkoesplanaden 26 A) och webbplats under tiden 21.1–4.2.2019. Under den här tiden kan du ta ställning till detaljplaneändringen genom att lämna in din åsikt till Planläggningen. Detaljplane- och tomtindelningsändringen berör en del av Vasklot industriområde. Målet för planändringen är att utveckla området som företagsområde och industri- och verk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme