Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ilmoittautuminen työväenopistoon alkaa elokuussa

Jaa

Helsingin työväenopisto hemmottelee kaupunkilaisia monipuolisella tarjonnallaan jälleen syksyllä. Syyskaudeksi on tulossa yli 2 500 kurssia ja noin 150 maksutonta luentosarjaa. Perhekurssien määrää on kasvatettu entuudestaan, jotta entistä useampi pääsisi harrastamaan.

Joogaa Silkkikutomossa. Kuva: Marja Väänänen
Joogaa Silkkikutomossa. Kuva: Marja Väänänen

Helsingin työväenopiston syyskausi käynnistyy syyskuun 2. päivä. Kymmenen oman toimipisteen lisäksi opetusta ja luentoja järjestetään muun muassa kirjastoissa, koulujen tiloissa, museoissa sekä retkillä ja kävelykierroksilla eri puolilla kaupunkia.

Opiston yhteinen teema tänä vuonna on Eurooppa. Se näkyy opetuksessa historiasta ja kuvataiteista aina kieliin ja ruokakulttuuriin.

Tukea vanhemmuuteen ja eri elämäntilanteisiin

Syksyn uutuutena ovat ns. leikkiväen opiston kurssit, joilla aikuinen ja lapsi harrastavat samaan aikaan samassa paikassa. Kun toinen tutustuu nykytanssiin, toinen sukeltaa kuvataiteen ihmeelliseen maailmaan.

Perinteisillä perhekursseilla puolestaan lapsi harrastaa ja oppii aikuisen kanssa. Yhdessä voi joogata, tanssia, leipoa, oppia sirkustemppuja, retkeillä tai vaikkapa pelata Minecraft-videopeliä. Eri ikäryhmät vauvoista nuoriin on huomioitu perheille suunnatussa tarjonnassa.

Työväenopisto myöntää alennuksia kurssimaksuista muun muassa päätoimisille opiskelijoille, työttömille työnhakijoille, vanhempainpäivärahaa sekä toimeentulotukea saaville. Lisäksi opistosta voi hakea tietyille kursseille ns. opintosetelialennusta. Opintoseteleillä tuetaan maahanmuuttajien, työttömien, yli 63-vuotiaiden ja eläkkeellä olevien opiskelua.

Tutustu tarjontaan ennen ilmoittautumista

Ilmoittautuminen alkaa ainealoittain porrastetusti elokuun 12. päivä ja jatkuu sen jälkeen koko lukuvuoden ajan:

• klo 9 alkaen ilmonet.fi

• klo 9–16 palvelupisteissä

• klo 9–16 puhelimitse 09 310 88610

Maanantai 12.8.

• Kuvataide

• Tietotekniikka

• Media

• Liikunta, terveys ja hyvinvointi

Tiistai 13.8.

• Ihminen, yhteiskunta, kulttuuri

• Kotitalous

• Käsityö

• Kirjallisuus, teatteri, äidinkieli

• Musiikki

• Luonto, ympäristö, merenkulku

Keskiviikko 14.8.

• Kielet

• Suomi 2

Syksyn opinto-opas julkaistaan elokuun alussa. Se on noudettavissa 5. elokuuta lähtien opiston toimipisteistä sekä Helsingin kirjastoista. Koko opetustarjonta löytyy osoitteesta ilmonet.fi.

Lisätiedot

Ilmoittauminen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Aune Hulkkonen
viestintäsuunnittelija
aune.hulkkonen@hel.fi
puh. 09 310 88674

Kuvat

Joogaa Silkkikutomossa. Kuva: Marja Väänänen
Joogaa Silkkikutomossa. Kuva: Marja Väänänen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin varhaiskasvatukseen tarvitaan lisää työntekijöitä17.6.2019 08:36:53 EESTTiedote

Varhaiskasvatuksen henkilöstön saatavuus on jo pitkään ollut haastavaa sekä suomen- että ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa. Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston ammattibarometrin (3/2019) mukaan varhaiskasvatuksen opettajan tehtävä on ammattipulanimikkeiden kärjessä. Koko maassa varhaiskasvatuksen opettajan tehtävä on ammattibarometrissä sijalla viisi. Helsingissä henkilöstön saatavuuden parantamiseksi on kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla tehty paljon eri toimenpiteitä kuten tehostettu rekrytointia, edistetty koulutusta ja uudistettu sijaistoimintaa. Tästä huolimatta henkilöstöä on ollut vaikea saada. ”Tämän hetken arvion mukaan näyttää siltä, että ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstötilanne on paikoin kriittinen ja meillä on vaikeuksia saada riittävästi tarvittavaa henkilöstöä. Selvitämme parhaillaan Aluehallintovirastolta yhden ruotsinkielisen päiväkodin tilanteeseen liittyen voiko päiväkotiin palkata henkilöstöpulan vuoksi tilapäisesti myös suomenkielistä henk

Inom Helsingfors småbarnspedagogik behövs fler arbetstagare17.6.2019 08:34:30 EESTTiedote

Tillgången på personal inom småbarnspedagogiken har varit en utmaning en längre tid både inom den finsk- och svenskspråkiga småbarnspedagogiken. Enligt Nylands arbets- och näringsbyrås yrkesbarometer (3/2019) toppar lärare inom småbarnspedagogik listan över de yrken inom vilka det råder brist på sökande. I hela landet ligger lärare inom småbarnspedagogik på plats fem i yrkesbarometern. I Helsingfors har en lång rad åtgärder vidtagits inom fostrans- och utbildningssektorn i syfte att förbättra tillgången på personal, bl.a. har rekryteringen effektiverats ytterligare, utbildningsfrämjande åtgärder vidtagits, vikarieverksamheten förnyats. Trots det har det varit svårt att få personal. ”Enligt en bedömning i nuläget ser det ut som att personalsituationen inom den svenskspråkiga småbarnspedagogiken är ställvis kritisk. Vi har svårigheter att få tillräckligt med personal. Med anledning av situationen i ett svenskspråkigt daghem utreder vi som bäst i samråd med regionförvaltningsverket om ock

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme