Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilouutinen lapsiperheille – lastenvaunujen kanssa pääsee pian ilmaiseksi bussiin mihin aikaan tahansa

Jaa

Yksi aikuinen pääsee pian matkustamaan ilmaiseksi lastenvaunuissa olevan lapsen kanssa Vaasan paikallisliikenteen bussilla mihin aikaan päivästä tahansa. Aiemmin vaunun kanssa matkustaminen oli ilmaista ainoastaan hiljaisina aikoina ja viikonloppuisin.

Muutos hyväksyttiin teknisen lautakunnan kokouksessa ja se astuu voimaan 1.5.2021 alkaen.

Vaasan joukkoliikenteen isoissa biokaasubusseissa on kolme lastenvaunupaikkaa. Aikuisen on koko matkan ajan huolehdittava lapsesta sekä siitä, etteivät lastenvaunut tai rattaat pääse liikkumaan tai kaatumaan.

Lastenvaunut tulee aina nostaa sisään ja ulos keskiovesta ja ne tulee sijoittaa niille varattuun tilaan niin, että kaikki pääsevät liikkumaan bussissa ja poistumaan bussista turvallisesti. Otathan huomioon, että ruuhka-aikana bussista ei välttämättä löydy tilaa kaikille lastenvaunuille.

Lue lisää: https://www.vaasa.fi/asu-ja-ela/liikenne-ja-kadut/joukkoliikenne/lastenvaunut-polkupyorat-ja-lemmikkielaimet/

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund, anastassia.backlund@vaasa.fi, +358405788499

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tillgänglighetsmärket är ett tecken på att likabehandling beaktas och främjas – ansök om märket hos Rådet för personer med funktionsnedsättning17.5.2021 09:29:29 EEST | Tiedote

Rådet för personer med funktionsnedsättning i Vasa har sedan år 2015 utmanat olika affärer samt andra organisationer som fungerar i offentliga utrymmen att främja tillgänglighet och jämlikhet genom att bevilja dem tillgänglighetsmärken som tecken på beaktande och främjande av tillgänglighet. Tillgänglighetsmärket förnyades i fjol för att fira tillgänglighetsdagen. Ett märke i enlighet med den nya framtoningen kan man ansöka om hos Rådet för personer med funktionsnedsättning.

Esteettömyystunnus on merkki yhdenvertaisuuden huomioimisesta ja edistämisestä – hae tunnusta Vammaisneuvostolta17.5.2021 09:29:07 EEST | Tiedote

Vaasan Vammaisneuvosto on vuodesta 2015 lähtien haastanut erilaiset liikkeet ja julkisissa tiloissa toimivat organisaatiot edistämään esteettömyyttä ja yhdenvertaisuutta myöntämällä niille esteettömyystunnuksia merkiksi esteettömyyden huomioimisesta ja edistämisestä. Esteettömyystunnus uudistettiin viime vuonna esteettömyyspäivän kunniaksi. Uuden ilmeen mukaista tunnusta voi hakea Vammaisneuvostolta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme