Vaasan kaupunki - Vasa stad

Imponerande ljusinstallationer och blomplanteringar på sommargågatan

Dela

Sommargågatan på Hovrättsesplanaden kommer denna vecka att börja sparka av färger och ljus när sträckan mellan Kyrkoesplanaden och Rådhusgatan livas upp med imponerande ljusinstallationer och blomplanteringar.

Fjärilarna väntar redan på att bli belysta på Hovrättsesplanaden.
Fjärilarna väntar redan på att bli belysta på Hovrättsesplanaden.

Vasa stads kommunteknik ska bland annat bygga en belysning med färggranna fjärilar på gågatan. Ovanför gatan hängs även upp vajrar med lampor och brunnen på Kyrkoesplanaden får en mäktig fasadbelysning.

– Belysningen tänds på torsdag 12.8 och den får finnas kvar på esplanaden en längre tid, eventuellt till och med permanent. Förhoppningsvis ger den mycket glädje nu när kvällarna redan börjar skymma, säger eltekniker Harri Heino.

Utöver med belysning pryds gågatan även med massor av ringblommor i lådor. Stadsborna kan gå och plocka blommor i lådorna enligt egen tidtabell med beaktande av restriktionerna för sammankomster. Om du vill kan du även lägga ut bilder på blommorna i sociala medier med hashtaggen #myvaasa eller tagga grönområdesenheten @puistotvaasa i dina inlägg.

– Tanken är att ringblommorna ska finnas kvar på gågatan i ett par veckor och att alla fritt får gå och plocka en bukett hem till sig, säger trädgårdsmästare Inger Norrgård.

Tidigare på sommaren fick gågatan bland annat en stor portkonstruktion, blomplanteringar och flyttbara bänkar. Dessutom har restaurangerna haft större terrasser än vanligt under hela sommaren.

Den nya belysningen och de nya planteringarna betalas huvudsakligen med Hedmanska stiftelsens avkastning, som är avsedd att användas till att försköna Vasa stad.

 

Kontakter

Kommunteknikdirektör Jukka Talvi, 040 831 1550, jukka.talvi@vaasa.fi

Bilder

Fjärilarna väntar redan på att bli belysta på Hovrättsesplanaden.
Fjärilarna väntar redan på att bli belysta på Hovrättsesplanaden.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum