Lapin ELY-keskusLapin ELY-keskusLapin ELY-keskus

Inarin taajaman parannustyöt ovat valmistuneet (Lappi)

Jaa

Inarin taajaman parannustyöt ovat valmistuneet. Taajaman parantaminen sujuvoittaa liikennettä, parantaa liikenneturvallisuutta sekä liikenneympäristön viihtyvyyttä.

Inarin taajama. Kuva: Antero Erkinjuntti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Inarin taajama. Kuva: Antero Erkinjuntti. Kuva vapaasti käytettävissä.

Hankkeessa uusittiin kevyen liikenteen väyliä erottamalla ne piha-alueista kiveyksillä ja graniittipylväillä. Uutta kevyen liikenteen väylää rakennettiin Menesjärven tiehaaran ja Juutuajoen välille 180 metrin matkalle. Sarviniementien, Postimaantien ja Nukkumajoen risteysalueille rakennettiin saarekkeita ja taajaman valaistus uusittiin. Valtatie 4 päällystettiin uudelleen Nukkumajoelta Inarin lämpölaitoksen kohdalle. Myös liikekiinteistöjen piha-alueita parannettiin uusimalla liittymiä ja paikoitusalueita.

Inarin taajaman parannustyöt aloitettiin toukokuun alussa nykyisen valaistuksen ja reunakivien purkamisella. Kesän aikana tehtiin rakennustöitä ja asennettiin graniittipylväät sekä reunakivet ja uusittiin valaistusta. Alkusyksystä tehtiin päällystys- ja vihertyöt.Hankkeessa peruskorjattiin myös katuverkkoa Inarin ja Ivalon taajamissa.

Hankkeen rakentamiskustannukset olivat noin 2,3 M€, johon sisältyy myös maantien 955 Köngäs - Inari päällystystöitä. Kustannuksista osan rahoitti Euroopan aluekehitysrahasto. Hankkeen kustannuksiin osallistui lisäksi Väylävirasto ja Inarin kunta. Rakennuttajana toimi Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja urakoitsijana Destia Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Antero Erkinjuntti, puh 0295 037 217, antero.erkinjuntti(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Inarin taajama. Kuva: Antero Erkinjuntti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Inarin taajama. Kuva: Antero Erkinjuntti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventointia täydennetään24.11.2020 16:23:55 EETTiedote

Ympäristöministeriö on täydentänyt esitystään valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventoinniksi. Lapin maakunnassa sijaitsevien maisema-alueiden rajausten esitetään pysyvän samoina kuin vuoden 2016 esityksessä. Lappiin esitetään kuitenkin kolmea uutta maisema-aluetta, jotka nousivat esille kuulemisen yhteydessä. Muutoksista voi lausua 24.11.–31.12.2020.

Koronaviruksen rajoitustoimenpiteet vaikuttavat työttömyyden rakenteeseen monin tavoin24.11.2020 08:31:35 EETTiedote

Lapissa oli lokakuun lopussa työttömiä selvästi enemmän kuin kahtena edellisenä vuonna. Koronavirukseen liittyvät rajoitustoimenpiteiden vaikutukset erityisesti matkailuun näkyvät kuntien ja seutukuntien erilaisena työttömyyden kehityksenä, mutta myös työttömyyden rakenteessa; lomautukset pitkittyvät, pitkäaikaistyöttömyys lisääntyy ja nuorten työnsaanti on vaikeutunut. Lisäksi avoimet työpaikat ovat vähentyneet ja yritykset ovat varsin varovaisia rekrytoinneissa.

Tulvariskien hallintasuunnitelmaehdotukset vuosille 2022–2027 kuultavana (Lappi)18.11.2020 15:59:06 EETTiedote

Lapin ELY-keskus on valmistellut Lapin alueen tulvaryhmien kanssa ehdotukset Kemijoen, Tornionjoen- Muonionjoen, Ivalojoen vesistöalueiden ja Kemin rannikkoalueen tulvariskien hallintasuunnitelmista vuosille 2022–2027. Samassa aikataulussa Lapin ELY-keskus on valmistellut vesienhoidon yhteistyötahojen kanssa vesienhoitosuunnitelmat ja toimenpideohjelmat vuosille 2022–2027. Palautetta sekä vesienhoidon että tulvariskien hallinnan suunnitelmaehdotuksista voi antaa 14.5.2021 asti.

Lapin maanteiden talvihoito - pieniä muutoksia hoitourakoihin ja talvihoitoluokkiin (Lappi)5.11.2020 10:02:17 EETTiedote

Kemijärvi-Posion ja Sodankylän maanteiden hoitourakat on kilpailutettu vuosi sitten tulleella uudella valtakunnallisella urakkamallilla. Sodankylän alueella jatkaa entinen urakoitsija Destia Oy ja Kemijärvi-Posion alueella aloittaa uusi urakoitsija YIT Suomi Oy. Molemmat urakat ovat viisivuotisia ja niiden tavoitehinnat ovat yhteensä 32,5 M€ (alv 0 %). Urakka-alueiden raja muuttui Pelkosenniemeltä Vuostimoon ja Pyhätunturin alueen tiestö siirtyi Sodankylän urakan alueelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme