HUS

Influenssa- ja koronarokotukset syytä ottaa nyt

Jaa

Koronaepidemia-aalto on käynnissä ja influenssakautta odotetaan kohta alkavaksi. Influenssa- ja koronarokotukset vähentävät riskiä sairastua vakavaan tautimuotoon ja estävät sairaalahoitoon joutumista. Rokotteet ovat turvallisia ja niille on harvoin vasta-aiheita.

HUS suosittelee korona- ja influenssarokotuksia kaikille rokotusten piiriin kuuluville. Vakavan taudin riskiryhmiä ovat erityisesti yli 65-vuotiaat, sairautensa tai lääkehoitonsa takia alttiit henkilöt ja merkittävästi ylipainoiset.

Koronavirustehosteena käytetään omikron-virusvariantille räätälöityä rokotetta. Syyskauden tehosteena sitä suositellaan seuraaville ryhmille, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta: kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille.

Myös jonkun toisen puuttuvan koronarokoteannoksen voi hakea rokotuspisteeltä. Esimerkkinä 60-64-vuotiaat, joilla ei vielä ole suositeltua toista tehostetta eli neljättä annosta.

Koronarokote pyritään antamaan influenssarokotusten yhteydessä. Kuntien verkkosivuilta löytyy lisätietoja, onnistuuko influenssa- ja koronarokotteen ottaminen samanaikaisesti. Ajan korona- ja influenssarokotukseen voi varata osoitteesta koronarokotusaika.fi tai oman kunnan rokotusajanvarauspalvelusta.

HUS rokottaa potilaitaan ja heidän lähipiiriään influenssaa vastaan, Meilahden tornisairaalassa saa samanaikaisesti myös koronarokotukset. Lisätietoja rokotuspisteistä ja aikatauluista tästä linkistä.


Lisätietoja
Apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen
HUS Tulehduskeskus, Epidemiologinen yksikkö
eeva.ruotsalainen@hus.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme