Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Influenssaepidemia on alkamassa: rokotusaikoja on vielä saatavilla

Jaa

Influenssaepidemia on alkamassa Suomessa. Keusotessa influenssarokotukset ovat olleet käynnissä koko loppusyksyn, ja tänä aikana olemme rokottaneet jo noin 30 000 alueemme asukasta. Vielä ennen joulua on mahdollista saada rokote - lisäämme uusia rokotusaikoja viikolle 50.

Influenssarokote on tehokkain suoja influenssaa vastaan. Lisäksi influenssarokote vähentää jälkitauteja, kuten korvatulehduksia, keuhkoputkentulehduksia, keuhkokuumeita sekä sydäninfarkteja ja aivoverenkierron häiriöitä, vakavan influenssan ilmaantuvuutta, influenssasta johtuvia kuolemia sekä sairaala- ja laitoshoitojasekäinfluenssatartuntoja: kun henkilö ei sairastu, hän ei tartuta muita. 

Rokotusaika varataan ensisijaisesti sähköisesti 

Rokotusaika tulee varata ennakkoon ensisijaisesti sähköisesti tai puhelimitse. 

Annamme influenssarokotuksia lapsille, nuorille ja aikuisille Keusoten rokotuspisteillä. Neuvolaikäiset lapset ja raskaana olevat naiset, joilla on jo entuudestaan neuvola-aika joulukuussa, voivat saada rokotteen neuvolakäynnin yhteydessä. 

Vielä ennen joulua on mahdollista saada rokote. Lisäämme rokotusaikoja ajalle 12.–16.12. klo 16–18 välille.  

Influenssarokoteaika varataan sähköisesti Keusoten verkkosivuilta osoitteesta www.keusote.fi/rokotuspalvelut. Vaihtoehtoisesti ajan voi varata puhelimitse numerosta p. 019 226 0665 , ma–pe klo 8–16.  Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä. 
 

Kenelle maksuton rokote? 

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä. 

Influenssarokotukset ovat alkaneet 1980-luvulla lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvien rokotuksista. Vuosien saatossa maksuttomien influenssarokotusten piiriin on päässyt yhä useampia kohderyhmiä sitä mukaa, kun tutkittua tietoa influenssarokotusten hyödyistä eri kohderyhmille on kertynyt. 

Rokotteen voi hankkia myös omakustanteisesti. Reseptin rokotetta varten ja rokotusajan saat soittamalla rokotuspalvelun ajanvarausnumeroon. Reseptipyynnöt toimitetaan 8 vrk kuluessa reseptipyynnöstä. Rokotuskäynti on ilmainen, kun tuo mukanaan oman rokotteen.  

Lisätietoja medialle: 

Paula Hiljanen, tartuntataudeista vastaava lääkäri, paula.hiljanen@keusote.fi 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme