Espoon kaupunki - Esbo stad

Influenssarokotuksissa priorisoidaan riskiryhmäläisiä 30.11. alkaen

Jaa

Espoo on saamassa influenssarokotteita saman määrän kuin viime vuonna, mutta rokotteiden kysyntä on ollut aiempaa vilkkaampaa. Tästä syystä rokotetta ei ehkä valitettavasti riitä kaikille halukkaille. Työskentelemme lisärokotusten hankkimiseksi, mutta toistaiseksi rokotteita priorisoidaan siten, että mahdollisimman moni korkean riskin ryhmään kuuluva saa suojan influenssaa vastaan.

Rokotteen saavat ensisijaisesti riskiryhmiin kuuluvat eli

  • raskaana olevat naiset
  • alle 7-vuotiaat
  • 65 vuotta täyttäneet
  • sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat 7-64-vuotiaat
  • varusmiespalveluksen aloittavat
  • terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset ja opiskelijat

Lisäksi rokotuksen saavat henkilöt, jotka asuvat samassa taloudessa voimakkaasti immuunipuutteisen tai vakavasti sairaan henkilön, yli 65-vuotiaan, alle 6 kk ikäisen tai raskaana olevan kanssa.

Mikäli rokotteita on tämän jälkeen vielä jäljellä, rokotetaan muussa lähikontaktissa riskiryhmäläisten kanssa olevat. Tiedotamme rokotetilanteen kehityksestä talven aikana.

Peru rokotusaikasi, jos et kuulu riskiryhmään

Mikäli et kuulu riskiryhmään, mutta olet varannut rokotusajan, voit perua sen osoitteessa espoo.terveytesi.fi. tai puhelimitse

-        terveysasemalle ajan varanneet  09 816 34800 (ma-pe klo 8-16).

-        neuvolaan ajan varanneet 09 816 22800  (ma-pe klo 8.30-13.30)

-        kouluterveydenhoitoon ajan varanneet yhteys sen koulun terveydenhoitajaan, jolta olet varannut ajan. Kouluterveydenhuollon yhteystiedot löytyvät täältä.

-        opiskeluterveydenhoitoon ajan varanneet p. 09 81661234 tai oman oppilaitoksen omaan terveydenhoitajaan. Opiskeluterveydenhoidon yhteystiedot löytyvät täältä. 

Mikäli vastaanotolla käy ilmi, ettet kuulu riskiryhmään, emme valitettavasti voi antaa rokotetta ennen kuin rokotteen haluavat riskiryhmiin kuuluvat ovat saaneet rokotteen.

Lapset ja nuoret saavat rokotteen nenäsumutteena

Influenssarokote voidaan antaa pistoksena tai nenäsumutteena. Nenäsumuterokote soveltuu käytettäväksi 2-17-vuotiailla. Jotta pistettävät rokotteet riittäisivät iäkkäämmille, 2-17-vuotiaille lapsille ja nuorille annetaan ensisijaisesti nenäsumuterokote.

Tällä kaudella influenssarokotetta annetaan toistaiseksi yksi annos kaikille rokotettaville aiemmista influenssarokotuksista riippumatta. Jo yksi annos antaa suojaa influenssaa vastaan. Suojaa voidaan täydentää myöhemmin, mikäli rokotteita on jäljellä riskiryhmien rokottamisen jälkeen.

Lapsen kanssa neuvolassa tai koulussa asioiva saa influenssarokotteen ainoastaan siinä tapauksessa, että hän kuuluu johonkin ylle listatuista riskiryhmistä.

Espoossa on 19.11. mennessä rokotettu 31 097. Rokotuskaudella 2019-2020 rokotteita annettiin kaiken kaikkiaan 65 600 henkilölle  

Kiitos ymmärryksestä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Varmistetaan yhdessä, että mahdollisimman moni vakavan influenssan riskiryhmään kuuluva saa suojan tautia vastaan.

Yhteyshenkilöt

Sanna Svahn, terveyspalvelujen johtaja, Espoon kaupunki, sanna.svahn@espoo.fi, p. 050 544 6535

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 18.1.202118.1.2021 16:09:58 EETTiedote

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi esitykset Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan ehdotusvaiheen hyväksymiskäsittelyn kokonaisaikataulusta sekä toteuttamisohjelmasta, sekä kehottaa kaupunkisuunnittelukeskusta ja kaupunkisuunnittelulautakuntaa valmistelemaan hyväksymiskäsittelyn etenemisen esitetyn kokonaisaikataulun mukaisesti. Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava esitetään valtuustolle hyväksyttäväksi toukokuussa 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme