Jyväskylän yliopisto

Informaatioteknologian tiedekunta huimaan ennätykseen tutkinnoissa

Jaa

Jyväskylän yliopisto jatkoi Suomen toiseksi suurimpana IT-alan kouluttajana Aalto-yliopiston jälkeen. Erityisesti maisteritutkintojen määrä nousi vuonna 2020 informaatioteknologian tiedekunnassa.

Informaatioteknologian tiedekunnan kandidaatin ja maisterin tutkinnot vuosina 2017–2020.
Informaatioteknologian tiedekunnan kandidaatin ja maisterin tutkinnot vuosina 2017–2020.

Informaatioteknologian tiedekunnan tutkintotulos oli vuonna 2020 huimat 506. Edellisenä vuonna 2019 valmistui 365 tutkintoa. Vuoden 2020 tutkinnoista kandidaatteja oli 214, maistereita 275 ja tohtoreita 17. Edellisestä ennätysvuodesta 2019 kanditutkintojen määrä kasvoi 39:llä ja maisterintutkintojen määrä kasvoi yli sadalla

– Tiedekunta on onnistunut toimillaan vastaamaan IT-alan osaajatarpeeseen järjestämällä opiskelijoillemme koulutusta, jolle on yhteiskunnassa kysyntää. Tiedekunnan opettajakunta ja opintotiimi tekivät myös vaivojaan säästämättä kaikkensa mahdollistaakseen opintojen sujuvuuden koronavuoden haasteista huolimatta, varadekaani Lauri Kettunen kiittää.

– Koronavuosi hidasti opintoja joillakin opiskelijoilla, mutta osalla se mahdollisti keskittymisen opintoihin. Lisäksi siirtyminen tutkinto-ohjelmapohjaisiin opiskeluoikeuksiin vuoden vaihteessa kannusti monia saattamaan keskeneräiset opinnot valmiiksi, opintopäällikkö Eija Hatanpää kuvailee.

– Valmistumiselleni isoimman haasteen aiheutti se, kun kirjastot ja itseopiskelutilat olivat kiinni ja piti pystyä keskittymään gradun tekemiseen kotona, missä oli jo istunut työpäivän verran saman keittiönpöydän ääressä. Nyt jo valmistuneena kuitenkin eniten taitaa harmittaa se, ettei monen vuoden urakkaa ole pystynyt toistaiseksi juhlistamaan opiskelukavereiden kanssa, kertoo kauppatieteiden maisteri (tietojärjestelmätiede) Anna Saastamoinen.

IT-tiedekunta on kolmanneksi suurin tutkintokouluttaja Jyväskylän yliopistossa

Informaatioteknologian tiedekunta jatkaa neljättä vuotta kasvuaan kandidaatin ja maisterin tutkintojen määrissä. Se on kolmanneksi suurin tutkintokouluttaja Jyväskylän yliopistossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

varadekaani Lauri Kettunen
lauri.y.o.kettunen@jyu.fi
puh. 040 503 4550

opintopäällikkö Eija Hatanpää
opintoasiat@it.jyu.fi
puh. 050 361 0988

Kuvat

Informaatioteknologian tiedekunnan kandidaatin ja maisterin tutkinnot vuosina 2017–2020.
Informaatioteknologian tiedekunnan kandidaatin ja maisterin tutkinnot vuosina 2017–2020.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Avoimen väylän uudistamisen suositukset tukevat yliopistojen opiskelijavalintojen kehittämistä7.4.2021 08:15:00 EEST | Tiedote

Avoimen väylästä on kehitetty aktiivisesti uskottavaa opiskelijavalintatapaa todistusvalinnan ja valintakokeiden rinnalle. Vaikka työtä valtakunnallisesti koordinoinut Toinen reitti yliopistoon -hanke (TRY) päättyy, tavoitteena on, että yliopistot jatkavat uudistamista. Sen avuksi hanke on laatinut suosituksia avoimen väylän kehittämiseksi. Suosituksia esitellään lähemmin TRY-hankkeen webinaarissa 14.4.2021.

Hubit tarjoavat yhteisöllisyyttä etäopiskeluun Keski-Suomessa6.4.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Meneillään oleva poikkeusaika on osoittanut, että työn tai opintojen ei tarvitse olla välttämättä samalla paikkakunnalla kuin niiden tekijän. HUBITTAAKO?-hanke kehittää Keski-Suomessa ratkaisuja, jotka tukevat kasvukeskuksista kauempana olevien kuntien elinvoimaa. Näiden ratkaisujen, kuten verkko-opetuksen ja yhteisöllisten työtilojen, tarkoituksena on edistää etätyötä ja -opiskelua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme