Jyväskylän yliopisto

Informaatioteknologian tiedekuntaan monivuotinen apuraha Liikesivistysrahastolta

Jaa

Liikesivistysrahasto on myöntänyt Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmätieteen professori Tuure Tuunasen johtamalle tutkimusryhmälle kolmivuotisen apurahan datatalouden kehittämiseen tähtäävään hankkeeseen. Apurahan suuruus on 200 000 euroa.

Tuure Tuunasen johtama Continuous Cyber‐Physical Service Innovation -tutkimushanke pyrkii ymmärtämään kyberfyysisten palveluiden tuottamisen ja uudistamisen jatkuvaa prosessia. Kyberfyysiset palvelut yhdistävät digitaalista ja fyysistä maailmaa. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi sairaaloiden leikkausrobotit tai uudenmalliset tavaratalot, joissa tekoälyn, sensoreiden ja videokameroiden avulla asiakkailta laskutetaan heidän ostoksensa automaattisesti ilman kassapalveluita.

– Arvioiden mukaan kyberfyysisten palveluiden osuus tulee kasvamaan tulevina vuosina, jolloin palveluiden tuottamisen merkitys korostuu. Tutkimuksen avulla haluamme rakentaa työkaluja ja menetelmiä, jotka tukevat yrityksiä ja organisaatioita näiden uudentyyppisten palveluiden kehittämisessä, Tuunanen kertoo.

Hanketta tehdään yhteistyössä Arizonan State Universityn Center for Service Leadership -tutkimuskeskuksen kanssa, ja sen on määrä alkaa kesäkuussa 2020.

Apurahat jaettiin Liikesivistysrahaston 100-vuotispäivän yhteydessä 7.11. Finlandia talolla. Juhlavuotensa kunniaksi rahasto jakoi ensimmäistä kertaa myös monivuotisia, 200 000 euron suuruisia apurahoja. Kokonaisuudessaan rahoitusta jaettiin 28,5 miljoonan euron edestä yhteensä 411 hakijalle ja hankkeelle.

Lisätietoja:

Tuure Tuunanen, tuure.tuunanen@jyu.fi, puh. 040 805 4628

https://www.jyu.fi/it/en/research/research-areas/information-systems/cpss

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston Nanotiedekeskus mukaan rakentamaan Pohjoismaiden parasta kemiallisen kuvantamisen infrastruktuuria13.12.2019 13:43:12 EETTiedote

Jyväskylän yliopiston kemialliseen kuvantamiseen liittyvä tutkimus on saanut merkittävän rahoituksen Suomen Akatemialta. Akatemia myönsi Jyväskylän yliopistolle lähes 500 000 euron rahoituksen kemiallisen kuvantamisen tutkimuslaitteiston kehittämiseen. Jyväskylän yliopiston saama rahoitus on osa kolmen yliopiston yhteisen tutkimuskonsortion saamaa 1,6 miljoonan euron rahoitusta. Konsortion tavoitteena on rakentaa Suomeen Pohjoismaiden paras korkean resoluution kuvantamislaitteisto, jolla tutkitaan esimerkiksi nanomateriaaleja ja biomolekyylejä.

Tuore tutkimus: suomalaiset huippu-urheiluseurat tyytymättömiä Suomen rahapelijärjestelmään13.12.2019 07:30:00 EETTiedote

Suurin osa suomalaisista huippu-urheiluseuroista ei saa suoraa rahallista tukea veikkausvoittovaroista ja seurojen vastikkeellinen yhteistyö Veikkauksen kanssa on pääosin vähäistä. Lähes puolet seuroista ei myöskään tiedä, millä perustein veikkausvoittovaroja jaetaan. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkimukseen vastanneet seurat uskovat, että toimilupaperusteiseen rahapelijärjestelmään siirtyminen lisäisi Suomessa huippu-urheilun saamaa tukea.

Väitös 14.12.: Näkymätönkään värähtely ei pääse piiloon – tehokkaita menetelmiä värähtelyn tutkimiseen (Mokaev)12.12.2019 09:30:00 EETTiedote

Meluisat jarrut ja värisevät valot ovat tuttuja ja arkipäiväisiä esimerkkejä epätoivotusta värähtelystä meitä ympäröivissä laitteistoissa. Siinä missä värisevät valot saatavat aiheuttaa vain pientä haittaa elämiimme, voivat laitteistoissa tapahtuvat värähtelyt johtaa vakaviin seurauksiin raskaissa teollisuuskoneissa, kuten lentokoneiden ohjausjärjestelmissä. Tuore väitöstutkimus Jyväskylän yliopistosta vertailee menetelmiä järjestelmien stabiiliuden ja värähtelyn selvittämiseen.

Rahoitusta liikuntateknologian koulutuspolun rakentamiseksi huippu-urheilijoille11.12.2019 14:00:00 EETTiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt Jyväskylän yliopistolle ja Kajaanin ammattikorkeakoululle noin 275 000 euroa ESR-rahoitusta liikuntateknologian koulutuspolun rakentamiseksi huippu-urheilijoille. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 400 000 euroa. Liikuntateknologian koulutuspolku huippu-urheilijoille -hankkeen tavoitteena on luoda houkutteleva huippu-urheilijan kaksoisuran mahdollistava ja joustava liikuntateknologian koulutuspolku kahden koulutusorganisaation yhteistyönä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme