Jyväskylän yliopisto

Informaatioteknologian tiedekuntaan monivuotinen apuraha Liikesivistysrahastolta

Jaa

Liikesivistysrahasto on myöntänyt Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmätieteen professori Tuure Tuunasen johtamalle tutkimusryhmälle kolmivuotisen apurahan datatalouden kehittämiseen tähtäävään hankkeeseen. Apurahan suuruus on 200 000 euroa.

Tuure Tuunasen johtama Continuous Cyber‐Physical Service Innovation -tutkimushanke pyrkii ymmärtämään kyberfyysisten palveluiden tuottamisen ja uudistamisen jatkuvaa prosessia. Kyberfyysiset palvelut yhdistävät digitaalista ja fyysistä maailmaa. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi sairaaloiden leikkausrobotit tai uudenmalliset tavaratalot, joissa tekoälyn, sensoreiden ja videokameroiden avulla asiakkailta laskutetaan heidän ostoksensa automaattisesti ilman kassapalveluita.

– Arvioiden mukaan kyberfyysisten palveluiden osuus tulee kasvamaan tulevina vuosina, jolloin palveluiden tuottamisen merkitys korostuu. Tutkimuksen avulla haluamme rakentaa työkaluja ja menetelmiä, jotka tukevat yrityksiä ja organisaatioita näiden uudentyyppisten palveluiden kehittämisessä, Tuunanen kertoo.

Hanketta tehdään yhteistyössä Arizonan State Universityn Center for Service Leadership -tutkimuskeskuksen kanssa, ja sen on määrä alkaa kesäkuussa 2020.

Apurahat jaettiin Liikesivistysrahaston 100-vuotispäivän yhteydessä 7.11. Finlandia talolla. Juhlavuotensa kunniaksi rahasto jakoi ensimmäistä kertaa myös monivuotisia, 200 000 euron suuruisia apurahoja. Kokonaisuudessaan rahoitusta jaettiin 28,5 miljoonan euron edestä yhteensä 411 hakijalle ja hankkeelle.

Lisätietoja:

Tuure Tuunanen, tuure.tuunanen@jyu.fi, puh. 040 805 4628

https://www.jyu.fi/it/en/research/research-areas/information-systems/cpss

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kannattaako avohakkuista luopua? Tuore simulaatiomallinnus vertaili metsänkäsittelytapojen vaikutuksia pitkällä aikavälillä5.8.2020 09:29:26 EESTTiedote

Luopuminen kokonaan avohakkuista suomalaisissa talousmetsissä ei ole paras vaihtoehto. Jatkuvan kasvatuksen tulisi kuitenkin olla eniten käytetty metsien käsittelyn tapa, koska se turvaa paremmin monitoiminnallisuuden kuin avohakkuisiin perustuva metsien käsittely. Tämä ilmenee Jyväskylän yliopiston bio­ ja ympäristötieteiden laitoksen uudesta tutkimuksesta. Tutkimus julkaistiin Land Use Policy –tiedejulkaisussa verkkojulkaisuna heinäkuussa 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme