Suomen Punainen Risti SPR

Inhimillinen kädenojennus -tunnustus Seinäjoen Jalkapallokerholle

Jaa

Suomen Punainen Risti palkitsee Seinäjoen Jalkapallokerhonyhteisöllisyyden rakentamisesta ja inhimillisten arvojen edistämisestä. Tunnustus myönnetään ensimmäistä kertaa urheiluseuralle.

Kuva: SJK
Kuva: SJK

Inhimillinen kädenojennus myönnetään vuosittain erityisen ansioituneelle henkilölle tai yhteisölle inhimillisiä arvoja edistävästä toiminnasta. Tänä vuonna valinnassa painotettiin erityisesti paikallisuutta.

– Urheilu on suuri kansanliike, joka kokoaa kaikenlaiset ihmiset yhteen ja jonka parissa tuhannet vapaaehtoiset tekevät töitä yhteisen hyvinvoinnin eteen. Urheiluseurat ovat paikallisen yhteisön rakentamisessa tärkeässä asemassa.Mielestämme on hienoa, että Seinäjoen Jalkapallokerho (SJK) käyttää näkyvyyttään ja asemaansa inhimillisten arvojen edistämiseen, Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula perustelee.

Uraauurtava toimintamalli rakentumassa Seinäjoella

SJK on ollut tuomassa Suomeen urheilujoukkueille muualla maailmassa tyypillisempää toimintakulttuuria, jossa seura ottaa aktiivisesti vastuuta myös ympäröivästä yhteisöstä ja yhteiskunnasta.

SJK nostaa laajan yhteiskuntavastuuohjelmansa mukaisesti esiin tärkeitä yhteiskunnallisia teemoja muun muassa esittelemällä jokaisessa kotiottelutapahtumassaan alueen järjestöjä, yhdistyksiä ja toimijoita. Lisäksi SJK:n pelaajia nähdään usein erilaisissa hyväntekeväisyystapahtumissa.

Punaisen Ristin kanssa SJK on järjestänyt lukuisia tapahtumia ja tempauksia. Esimerkiksi Länsi-Suomen alueen vuoden 2018 Nälkäpäivän päätapahtuma järjestettiin SJK:n kotistadionilla. Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri, Seinäjoen osasto ja SPR Veripalvelu ovat niin ikään aloittaneet näkyvän yhteistyön, jossa SJK nostaa verenluovutuksen tärkeyttä esiin merkittävästi omissa ottelutapahtumissaan ja viestinnässään.

– Haluamme tehdä yhteistyötä paikallisten järjestöjen kanssa ja opettaa samalla junioreillemme, että tällainen toiminta kuuluu urheiluun ja urheilijaelämään. Seuramme on erittäin otettu saamastamme tunnustuksesta ja toivomme, että tämä aktivoi uusia toimijoita rakentamaan kanssamme yhteiskuntavastuullista toimintaa, sanoo SJK Akatemian kaupallinen johtaja Joni Vesalainen.

Punainen Risti kannustaa yhteistyöhön urheiluseurojen kanssa

Suomen Punainen Risti kiittää Seinäjoen Jalkapallokerhoa merkittävästä paikallisesta vaikuttamistyöstä ja samalla kannustaa kaikkia osastojaan ja piirejään sekä muita järjestöjä yhteistyöhön urheiluseurojen kanssa.

Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen vastaanottaa SJK Akatemian kaupallinen johtaja Joni Vesalainen keskiviikkona 8.5.2019 klo 09.00 Suomen Punaisen Ristin keskustoimistolla (Tehtaankatu 1 a). Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Inhimillinen kädenojennus on annettu ensimmäisen kerran vuonna 1988. Edellisvuosina tunnustuksen ovat saaneet mm. Pikku Kakkonen (2017) ja toimittajat Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan (2018).

Lisätietoja: Viestinnän asiantuntija Tuuli Daavittila, p. 040 589 3414, tuuli.daavittila@punainenristi.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: SJK
Kuva: SJK
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Röda Korsets utmärkelse Humanitär handräckning tilldelas grundskolelärarna i Finland8.5.2020 07:17:00 EESTTiedote

Röda Korset beviljar den årliga utmärkelsen Humanitär handräckning till lärarna i Finlands grundskolor. Lärarna har utvecklat nya sätt att möta sina elever för att trygga deras rättigheter till inlärning även i undantagsförhållanden. Med utmärkelsen uppmuntrar Röda Korset också lärarna att lyfta fram epidemins långvariga inverkningar på barns och ungdomars välmående.

Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus -tunnustus suomalaisen peruskoulun opettajille8.5.2020 07:17:00 EESTTiedote

Suomen Punainen Risti myöntää vuosittain jaettavan Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen Suomen peruskoulujen opettajille. Opettajat ovat kehittäneet uusia tapoja kohdata oppilaansa kyetäkseen turvaamaan heidän oikeutensa oppia myös poikkeusoloissa. Tunnustuksella Punainen Risti myös rohkaisee opettajia tuomaan esiin epidemian pitkäkestoisia vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme