Insinööriliitto IL ry

Insinöörien höyrylaivaristeily tuo riemua Saimaalle

Jaa

Höyrylaiva Wenno vie keskiviikkona insinöörejä seuralaisineen juhlimaan satavuotiasta Insinööriliittoa. Ohjelma huipentuu illalliseen ja konserttiin.

Insinöörit lähtevät keskiviikkona 31.7. Puumalan satamasta höyrylaiva Wennon kyytiin puolentoista tunnin mittaiselle risteilylle Saimaan kauniisiin maisemiin. Laiva vie juhlijat illalliselle saaristossa sijaitsevaan ravintola Niinipuuhun. Ruokailun jälkeen höyrylaiva palaa Puumalaan, ja ilta jatkuu musiikin parissa satamassa järjestettävällä Siltakemmakat-festivaalilla. Lavalla esiintyy Samuli Edelmann.

Insinööriliitto juhlistaa ohjelmalla tekniikan alan ammattilaisten järjestäytymisen satavuotista historiaa. Liitto järjestää yli 40 tapahtumaa eri puolilla Suomea.

– Tarkoitus on, että jokainen insinööri pääsee osallistumaan juhlallisuuksiin. Ilman heitä ei olisi Insinööriliittoa, eikä Suomi olisi hyvinvointivaltio ja korkean teknologian maa, muistuttaa juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola.

Juhlavuoden tavoitteena on tuoda esiin insinöörien työtä ja merkitystä yhteiskunnassa. Insinöörejä työskentelee liki jokaisessa kunnassa, valtiolla ja lukuisissa muissa organisaatioissa ja yrityksissä.

– Huipputeknologia ja insinöörien työ ovat arkipäiväistyneet. Ne ovat kuitenkin entistä tärkeämpiä koko yhteiskunnan toiminnan kannalta, Ahtola jatkaa.

Leppoisan tunnelman ja viihdyttävän ohjelman lomassa insinöörit pääsevät rentoutumaan aveciensa kanssa.

– Yksi juhlavuoden teemoista on Ihastu insinööriin. Tarkoituksena on ravistella vanhoja luuloja insinööreistä ihmisinä. Kannattaa olla rohkea ja kokeilla itse, millaisia persoonia heidän joukostaan löytää, Ahtola kehottaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

puheenjohtaja Samu Salo, 040 184 2290

juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola, 045 131 6992

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme