Insinööriliitto IL ry

Insinöörien teos loistaa Valon kaupungissa

Jaa

Satavuotiaan Insinööriliiton jäsenten suunnittelema ja toteuttama Hehku-valotaideteos erottuu Jyväskylän Valon kaupunki -tapahtuman teosten joukosta.

Insinööriliitto järjesti ideakilpailun Valon kaupunki -tapahtumaan 26.–28. syyskuuta sijoitettavasta valoteoksesta. Voittotyöksi valittiin Hehku-teos, jonka ovat suunnitelleet insinöörit Jari Aalto, Joonas Innanen ja Jussi Saarimäki.

Hehku on vaikuttavan kokoinen ja kaupunkiympäristössä erottuva teos. Se muodostaa mukavan intiimin tilan, johon tulee kuvioilla ja valon värinvaihdolla eloa.

– Tänä vuonna insinöörit näkyvät kaikkialla. Haluamme vaikuttavien kokemusten lomassa muistuttaa, kuinka tärkeää työtä he tekevät, sanoo juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola.

Valotaideteos juhlistaa Insinööriliiton 100-vuotisjuhlaa ja tuo esiin insinöörien luovuutta, kekseliäisyyttä ja ongelmaratkaisukykyä. Teos edustaa liiton juhlavuoden Tulevaisuutta luomassa -teemaa.

– Insinöörien työn merkitys kasvaa kaikilla aloilla koko ajan teknistyvässä yhteiskunnassa, Ahtola muistuttaa.

Valon kaupunki -tapahtuman yhteydessä järjestetään alan ammattilaisille suunnattu seminaari. Seminaarissa puhutaan muun muassa Valon kaupungin uusista projekteista, valotaiteesta ja valaistuksen yleissuunnitteluprosessista.

Insinööriliitto on mukana seminaarissa torstaina 26. syyskuuta kello 13.45 omalla puheenvuorollaan. Juhlavuoden projektipäällikkö ja Hehku-teoksen suunnittelijat kertovat valotaideteoskilpailusta ja voittajatyöstä.

Valoteosten ideakilpailua järjestämässä olivat mukana Insinööriliiton lisäksi Keski-Suomen Insinöörit, Valon kaupunki ja Vahanen-yhtiöt.

Hehku-teos on esillä myös Mikkelin Illumio-tapahtumassa lokakuussa 2019.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

puheenjohtaja Samu Salo, 040 184 2290

juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola, 045 131 6992

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme