Insinööriliitto IL ry

Insinööriliiton konserttikiertueen huipennus Musiikkitalolla

Jaa

Satavuotiaan Insinööriliiton juhlavuoden Tulevaisuutta luomassa -konserttikiertueen päätös on lauantaina Musiikkitalolla Helsingissä. Illan tähtiesiintyjiä ovat Olavi Uusivirta ja Diandra.

Kuuden hyväntekeväisyyskonsertin kiertue on järjestetty jo Oulussa, Turussa, Kuopiossa, Tampereella ja Jyväskylässä. Insinööriliitto lahjoittaa konserttien tuotot yhteistyökumppanina toimivalle Me-säätiölle hankkeeseen, jonka tavoitteena on lisätä lasten teknistä osaamista arjessa.

– Haluamme juhlavuonna tehdä hyvää yhteiskunnalle ja ihmisille uusilla tavoilla perinteisen insinöörityön lisäksi, kertoo juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola.

Päätöskonsertissa esiintyvät Olavi Uusivirran ja Diandran lisäksi SuomiLOVE-ohjelmasta tuttu Osmo Ikonen ja nuori laulaja-lauluntekijä Ida Elina, joka yhdistää kanteleensoitolla modernia popia ja perinnemusiikkia.

Esitysten väleissä esitetään pätkiä Minä olen insinööri -dokumenttielokuvasta, jossa kerrotaan Insinööriliiton satavuotisen historian keskeisistä teemoista ja neljän erilaisen insinöörin elämästä.

– Konsertit ovat olleet onnistunut kokonaisuus. Ilmiselvästi yleisö on viihtynyt, Ahtola sanoo.

Juhlavuoden ja kiertueen teemana on ollut Tulevaisuutta luomassa, jolla liitto korostaa insinöörien merkitystä tulevaisuuden ratkaisujen kehittäjinä.

– Juhlavuoden tavoite on rikkoa perinteisiä käsityksiä insinööreistä ja avata insinöörien maailmaa sekä työn monipuolisuutta laajalle yleisölle. Harva edes huomaa, kuinka monella elämänalueella aivan tavallisten insinöörien työ ja kädenjälki näkyvät jokapäiväisessä arjessa, Ahtola sanoo.

Tulevaisuutta luomassa -teeman päätöskonsertti järjestetään Musiikkitalon konserttisalissa Helsingissä lauantaina 12.10. kello 18–20:30.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

puheenjohtaja Samu Salo, 040 184 2290

juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola, 045 131 6992

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme