Vaasan kaupunki - Vasa stad

Inskrivningen till skolan börjar 8.1

Dela

Inskrivningen av blivande förstaklassister till den grundläggande utbildningen och ansökan till morgon- och eftermiddagsverksamheten börjar i Vasa 8.1.2019. Inskrivningen och ansökan görs båda elektroniskt via programmet Wilma.

Inskrivningen till årskurs 1 inom den grundläggande utbildningen sker 8–15.1.2019. Inskrivningen till den grundläggande utbildningen gäller alla barn födda år 2012 eller de barn som ännu inte har påbörjat sin skolgång.

Inskrivningen görs elektroniskt på adressen https://wilma.vaasa.fi. Vårdnadshavarna till barn i förskolan har redan Wilma i bruk.

Observera! Ons. 9.1 fr.o.m. kl. 16 är Wilma ur bruk i  omkring 6 timmar p.g.a  en omfattande uppdatering av Vasa stads datasystem. Senast to 10.1 fungerar inskrivningen åter som vanligt.

I Wilma står det färdigt vilken skola barnet placeras i. Föräldrarna kan om så önskas ansöka om byte av närskola och / eller klass med betoning på visst ämne (t.ex. Engelska linjen) genom att fylla i en ansökan i Wilma.

Anmälan till förskoleundervisningen börjar 17.1.2019, och om detta informeras separat.

Ansökan till morgon- och eftermiddagsverksamheten

Elever i årskurserna 1-2 kan ansöka om morgon-och eftermiddagsverksamhet som ordnas skoldagar kl. 8-16. Ansökan till morgon- och eftermiddagsverksamheten pågår 8.1–15.2.2019 på adressen https://wilma.vaasa.fi. Verksamheten är avgiftsbelagd.

Kontakter

svenskspråkig grundläggande utbildning, tf. skoldirektör Marianne West,
tfn. 040 777 3225, marianne.west@edu.vaasa.fi

finskspråkig grundläggande utbildning, tf. skoldirektör Kari Nummela,
tfn. 040 757 4702, kari.nummela@edu.vaasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum