Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Intercity Youth –konferenssi kokoaa Helsinkiin nuorisotyöntekijöitä ympäri Eurooppaa

Jaa

Intercity Youth (ICY) -konferenssi kokoaa laajasti yhteen eurooppalaisia nuorisotyön ammattilaisia Helsingin Tiivistämölle 9.-11. lokakuuta 2019. Helsingin ICY konferenssin teemoina ovat osallistava kumppanuus nuorisotyössä, nuorten aktivismi ja järjestöjen kanssa tehtävä kumppanuus.

Konferenssin ohjelma koostuu kiinnostavista keynote-puheenvuoroista kansainvälisiltä ja kotimaisilta luennoitsijoilta, erilaisista opintovierailuista pääkaupunkiseudulla sekä osallistavista työpajoista ja luennoista kumppanuuteen ja aktivismiin erikoistuneista nuorisotyön hankkeista ja projekteista. Konferenssin ehdottomana antina on myös eri tahoja ja maita edustavien nuorisotyöntekijöiden kokoontuminen yhteen. Seminaarikielenä on englanti.

Keynote-puheenvuoron käyttävät mm. biohakkeri ja vuoden puhuja 2017 Teemu Arina, nuorisotyön opetusohjelmaa (NUPS) käsittelevä nuorisotutkija Tomi Kiilakoski, Punaisen ristin turvatoiminnan puheenjohtaja Leena Suurpää, nuorisotutkijat Marko Kovacic Kroatiasta ja Jon Ord Iso-Britanniasta.

Työpajoissa tutustutaan mm. lapsiystävällisen kaupungin suunnitteluun Belgiassa, nuorten osallistumiseen päätöksentekoon Sloveniassa ja Islannin nuorisotyön malliin. Vieraille tarjotaan laajasti erilaisia mahdollisuuksia tutustua nuorisotyön eri muotoihin pääkaupunkiseudulla, kohteina ovat esimerkiksi Ohjaamot, operaatio Pulssi!, nuorisojärjestö Oranssi ja Aseman lapset.

Suomen EU-puheenjohtajuuskausi ja Euroopan nuorisotyön toimialajohtajien tapaaminen samaan aikaan Finlandia-talolla näkyvät soveltuvin osin konferenssin ohjelmassa.

Tapahtumaan voi ilmoittautua 30.9.2019 asti osoitteessa: http://icyc.munstadi.fi/.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tuottaja
Ilona Anttila
kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala / nuoriso
puh. 09 310 20736, 040 1944533
ilona.anttila@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuurikaappi-iltamat tuovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistön kulttuurin Malmitaloon 12.–16.11.201917.10.2019 12:56:00 EESTTiedote

Helsingin Gayteatteri HGT ja Helsingin gaykuoro Out 'n loud ovat kutsuneet Kulttuurikaappi-iltamiin laajan ja monipuolisen kirjon LHBTIQA+-kulttuurin tekijöitä. Kulttuurikaappi-iltamissa sukelletaan tämän päivän viriiliin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuriin ja räväytetään kaappien ovet sepposen selälleen! Viiden festaripäivän aikana Malmitalossa on tarjolla elokuvia, konsertteja, stand upia, teatteria ja näyttely.

Mieliala-näyttely avaa uuden näkökulman sotavuosien Helsinkiin17.10.2019 10:00:00 EESTTiedote

HAM Helsingin taidemuseo ja Helsingin kaupunginmuseo ovat toteuttaneet yhdessä Mieliala – Helsinki 1939‒1945 -näyttelyn. Sota-aikana kaupungin ilme ja henkinen ilmapiiri muuttuivat radikaalisti. Tennispalatsiin ja Hakasalmen huvilaan levittäytyvä näyttelykokonaisuus esittelee kuvataiteen ja valokuvien heijastelemaa pessimismiä ja optimismia, ja laajemmin sitä visuaalista maailmaa, johon sodan oloissa oli totuttava.

State of Mind exhibition introduces a new perspective on wartime Helsinki17.10.2019 10:00:00 EESTPress release

HAM Helsinki Art Museum and Helsinki City Museum have co-produced an exhibition called State of Mind – Helsinki 1939‒1945. Between 1939 and 1945, the appearance and spirit of Helsinki changed drastically. The exhibition, which will be spread over Tennispalatsi and Villa Hakasalmi, will showcase pessimism and optimism as reflected by visual art and photographs, in addition to providing a broader look at the visual world that people had to get used to during wartime.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme