Kokkolan kaupunki

International Kokkola Day -tapahtuma jälleen pääkirjastolla

Jaa
International Kokkola Day -tapahtuma järjestetään Kokkolan pääkirjastolla maanantaina 24. huhtikuuta. Kaikille avoin tapahtuma kokoaa yhteen kansainvälisiä kokkolalaisia monipuolisen ohjelman äärelle ja tarjoaa mahdollisuuksia kohtaamiseen.

Päivä alkaa Kokkolan pääkirjastolla klo 12 monikulttuurisuusasiantuntija Heidi Karvosen luennolla. Karvonen puhuu kulttuurisensitiivisestä, rohkeasta kohtaamisesta, ja antaa myös työkaluja tietoiseen kulttuurimuutokseen ja tulevaisuusajatteluun.

Iltapäivällä noin klo 14 tarjolla on kahvia sekä erilaisia pelejä ja aktiviteetteja niin sisällä kirjastossa kuin sään salliessa myös kirjaston edustalla. Klo 15 keräännytään kirjaston alakerran torille, jossa kansainväliset henkilöt kertovat polustaan Suomessa.

Kansainvälisen Kokkolan päivän päättää Get Together -kokoontuminen pääkirjastolla klo 16. Luvassa on monenlaista taiteellista ohjelmaa ja tällä kertaa makupaloja Irakista.

Kuten viime vuonnakin, Get Together- iltaohjelma on järjestetty Welcome Officen kansainvälisten vapaaehtoisten ideoimana. “Meitä on yli kaksikymmentä innostunutta ihmistä toteuttamassa illan tapahtumaa. Mukana on sekä viime vuoden vapaaehtoisia että uusia ihmisiä, jotka haluavat olla mukana tuomassa esiin Kokkolan kansainvälistä elämää ja kannustamassa kokkolalaisia tutustumaan rohkeasti eri kieli- ja kulttuuritaustaisiin ihmisiin”, iloitsevat Welcome Officen maahanmuuttajakoordinaattori Marianne Leimio-Seppä ja palveluneuvoja Katriina Kalmi.

Tapahtuman pääjärjestäjinä ovat Kokkolan kaupungin Welcome Office ja Centria AMK. Suomen työ- ja elinkeinoministeriö tukee tapahtuman järjestämistä.

Tapahtumassa on ohjelmaa monella kielellä ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita kieli- tai kulttuuritaustaan katsomatta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja
maahanmuuttajakoordinaattori Marianne Leimio-Seppä, 050 409 5620, marianne.leinio-seppa@kokkola.fi
palveluneuvoja Katriina Kalmi, 040 578 0032, katriina.kalmi@kokkola.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Plug Power och dess partner planerar tre anläggningar för produktion av grön vätgas i Karleby, Borgå och Kristinestad30.5.2023 14:49:21 EEST | Tiedote

Det amerikanska företaget Plug Power Inc. planerar att utveckla tre produktionsanläggningar för grön vätgas i Finland. Plug är en ledande aktör inom den gröna vätgasekonomin och är noterat på New York-börsen. Företaget levererar nyckelfärdiga vätgaslösningar för den globala gröna vätgasekonomin. Plugs planerade produktionsanläggningar för grön vätgas förväntas skapa cirka 1 000 direkta arbetstillfällen och över 3 000 indirekta arbetstillfällen i Finland.

Plug Power suunnittelee kumppaneidensa kanssa kolmea vihreän vedyn tuotantolaitosta Kokkolaan, Porvooseen ja Kristiinankaupunkiin30.5.2023 14:40:37 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalainen Plug Power Inc. suunnittelee rakentavansa Suomeen kolme vihreän vedyn tuotantolaitosta. Plug on johtava vihreän vetytalouden toimija, joka on noteerattu New Yorkin pörssissä. Yhtiö toimittaa vetyratkaisuja maailmanlaajuisesti avaimet käteen -periaatteella. Plugin suunnittelemien vihreän vedyn tuotantolaitosten odotetaan luovan Suomeen 1 000 suoraa työpaikkaa ja yli 3 000 välillistä työpaikkaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme