Kokkolan kaupunki

International Kokkola Day kutsuu kokkolalaisia yhteen

Jaa

Ensimmäinen International Kokkola Day -tapahtuma järjestetään keskiviikkona 11. toukokuuta.

Päivän ohjelma alkaa kaupungintalolla klo 12 järjestettävällä Kutsuva Kokkola –seminaarilla, jossa otetaan katsaus Kokkolan vastaanottavaisuuden kehittymiseen. Seminaarin jälkeen klo 13 on vuorossa Avaimia kulttuurisensitiiviseen kohtaamiseen ja työskentelyyn -yleisöluento. Vierailevana luennoitsijana kuullaan monikulttuurisuuden asiantuntijaa Melody Karvosta. 

Iltapäivällä on tarjolla myös opastettuja kävelykierroksia Vanhakaupunki Neristanissa. Kierroksilla pääsee tutustumaan kotikaupungin historiaan englanniksi. 

Kansainvälisen Kokkolan päivän kruunaa vapaamuotoinen kokoontuminen pääkirjastolla alkuillasta. Tarkoituksena on ennen kaikkea tavata muita kokkolalaisia. Luvassa on myös ohjelmaa ja perinteisiä ukrainalaisia herkkuja. 

Iltaohjelmaa on järjestetty pitkälti Welcome Officen vapaaehtoisten ideoimana. “Meillä on joukko aktiivisia nuoria, jotka ovat valmiita heittäytymään ja tuomaan lavalle Kokkolan moninaista kulttuurikirjoa. He ovat ideoineet iltaohjelmaan esimerkiksi upeita eri kulttuurien perinneasuja esittelevän muotinäytöksen ja musiikkiesityksiä”, iloitsee Welcome Officen maahanmuuttajakoordinaattori Marianne Leimio-Seppä. 

Päivän ohjelma myös striimataan kaupungin Youtube-kanavan kautta soveltuvin osin, mutta toivottavasti moni löytää tiensä myös paikan päälle. 

Tapahtuman pääjärjestäjinä ovat Kokkolan kaupungin TalentCoastlineEmployment ja Welcome Office Kokkola, joten Euroopan unioni ja Suomen työ- ja elinkeinoministeriö tukevat tapahtuman järjestämistä. 

“Maailmantilanne on näyttänyt viime aikoina avoimen vastaanottavaisen ilmapiirin ja sitä tukevien palveluiden tärkeyden. Toivomme, että tämä tapahtuma voi omalta osaltaan auttaa tuomaan kokkolalaisia yhteen ja toivottaa myös uudet asukkaat tervetulleiksi”, kertoo hanketyöntekijä Satu Vihtari. 

Tapahtumassa on ohjelmaa monella kielellä ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita kieli- tai kulttuuritaustaan katsomatta. 

Ilmoittautumislomake ja tarkemmat ohjelmatiedot löytyvät sivulta mykokkola.fi/ikday2022 

Yhteyshenkilöt

Maahanmuuttokoordinaattori Marianne Leimio-Seppä
puh. 050 409 5620, marianne.leimio-seppa@kokkola.fi

Hanketyöntekijä Satu Vihtari
ouh. 040 806 5912, satu.vihtari@kokkola.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme