Business Finland

Intian miljoonakaupungeista leirikouluja Suomeen

Jaa
Maaliskuun aikana Lahden, Tampereen ja Oulun seudulla vierailee ryhmä suomalaisesta luonnosta ja koulutuksesta kiinnostuneita intialaisia rehtoreita tutustumassa paikalliseen leirikoulutarjontaan. Matkansa aikana miljoonakaupunkien vilinään tottuneet rehtorit pääsevät itse kokeilemaan tarjolla olevia leirikouluohjelmia ja vierailemaan paikallisissa oppilaitoksissa.
Kuva: Visit Tampere / Marko Kallio
Kuva: Visit Tampere / Marko Kallio

Matkan tavoitteena on esitellä suomalaisia vierailukohteita ja leirikouluohjelmia koulujen rehtoreille, jotka päättävät mihin heidän arvostettujen yksityiskoulujensa leirikoulumatkat jatkossa suuntautuvat. Muutama intialainen koululaisryhmä ehti jo viettää leirikouluaan Suomessa ennen koronapandemiaa.

– Suomen PISA-menestys on houkutellut Intiasta koulutusalan ammattilaisia tutustumismatkoille jo vuosia. Suomessa vellovasta koulutuskeskustelusta huolimatta kansainvälinen kiinnostus koulutusmatkailua kohtaan on yhä runsasta. Kilpailu koulutusmatkakohteiden välillä on kuitenkin kovaa, joten tarjottavan ohjelman täytyy olla tarpeeksi houkutteleva. Varakkaiden intialaisperheiden lapset ovat jo nuorina tottuneet matkustamaan ja nähneet paljon maailmaa, Visit Finlandin koulutusmatkailusta vastaava Päivi Antila kertoo.

Potkukelkkailua, poroja ja kouluvierailuja

Suomi on suurimmalle osalle intialaisista vielä verrattain tuntematon kohde, joten tutustumisvierailut ovat tärkeitä. Matkan aikana Delhin ja Mumbain metropoleista tulevat rehtorit testaavat samoja ohjelmia, joita jatkossa tarjotaan heidän koulujensa oppilasryhmille.

Lahden seudulla rehtorit pääsevät hiihtomuseon lisäksi muun muassa Vierumäen urheiluopistolle, Tampereella ohjelmassa on kävelykierros Tampereen keskustassa, vierailu Vapriikissa sekä vauhdikasta ajanviettoa Varalan urheiluopiston opiskelijoiden kanssa. Oulun seudulla ja Meri-Lapissa luvassa on leipien leipomista Rantsilan tilalla, potkukelkkailua meren jäällä ja vierailu Arkadian porotilalla. Odotetuimpia hetkiä jokaisella paikkakunnalla lienevät kuitenkin kouluvierailut.

– Yleensä intialaiset, kuten muutkin aasialaiset koulutusmatkailijat, arvostavat eniten vuorovaikutusta suomalaisten oppilaiden ja opettajien kanssa. Suomalaiskouluissa hierarkia on kansainvälisesti verrattuna matala ja oppilaat ovat ”lähellä” opettajia. Suomalaiskoulut ovat myös verrattain pieniä ja usein lähellä kotia, jolloin oppilaat kulkevat kouluun yksin kävellen tai pyörällä, joskus jopa suksilla tai potkukelkalla! Tämä poikkeaa useimmista Aasian metropoleista ja ihastuttaa vierailijoita, Antila kertoo.

Intialaisten rehtoreiden tutustumismatkan järjestävät Visit Finland, Seikkailuapinat ja Saaga Travel yhteistyössä alueorganisaatioiden kanssa.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle:


Päivi Antila, Regional Partnership Manager
Visit Finland | Business Finland
paivi.antila@businessfinland.fi 040 747 8418


Heli Hemgård, Communications Manager
Visit Finland | Business Finland
heli.hemgard@businessfinland.fi 040 901 5219

Kuvat

Kuva: Visit Tampere / Marko Kallio
Kuva: Visit Tampere / Marko Kallio
Lataa
Kuva: Sea Lapland / Arkadia reindeer farm
Kuva: Sea Lapland / Arkadia reindeer farm
Lataa
Kuva: Intialaisia matkanjärjestäjiä Tampereella 2018. Visit Finland.
Kuva: Intialaisia matkanjärjestäjiä Tampereella 2018. Visit Finland.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Finland
Business Finland
PL 358
00180 Helsinki

http://www.businessfinland.fi

Visit Finland vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuva matkailun edistämisestä. Visit Finland tukee alan yrityksiä ja yritysryhmiä kansainvälisille markkinoille tarkoitettujen matkailupalvelujen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Visit Finland on osa Business Finlandia www.visitfinland.fi www.visitfinland.com

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa noin 40 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Finland

Kestävyysurheilija Deichmann uintijuoksee Suomen saariston läpi ja seikkailee Pohjois-Karjalan ja Kainuun erämaissa6.6.2023 07:25:12 EEST | Tiedote

Saksalainen extreme-urheilija Jonas Deichmann aikoo kesäkuussa edetä Turusta Maarianhaminaan uiden ja juosten. Suomessa vieraillessaan hän tutustuu samalla myös Järvi-Suomen luontoon mm. pyörällä ja kajakilla liikkuen sekä karhukojussa saunoen. Netflixistäkin tuttu Deichmann saapuu Suomeen kansainvälistä matkailua edistävän Visit Finlandin kutsumana.

Plug Power och dess partner planerar tre anläggningar för produktion av grön vätgas i Karleby, Borgå och Kristinestad30.5.2023 14:30:00 EEST | Tiedote

Det amerikanska företaget Plug Power Inc. planerar att utveckla tre produktionsanläggningar för grön vätgas i Finland. Plug är en ledande aktör inom den gröna vätgasekonomin och är noterat på New York-börsen. Företaget levererar nyckelfärdiga vätgaslösningar för den globala gröna vätgasekonomin. Plugs planerade produktionsanläggningar för grön vätgas förväntas skapa cirka 1 000 direkta arbetstillfällen och över 3 000 indirekta arbetstillfällen i Finland.

Plug Power suunnittelee kumppaneidensa kanssa kolmea vihreän vedyn tuotantolaitosta Kokkolaan, Porvooseen ja Kristiinankaupunkiin30.5.2023 14:30:00 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalainen Plug Power Inc. suunnittelee rakentavansa Suomeen kolme vihreän vedyn tuotantolaitosta. Plug on johtava vihreän vetytalouden toimija, joka on noteerattu New Yorkin pörssissä. Yhtiö toimittaa vetyratkaisuja maailmanlaajuisesti avaimet käteen -periaatteella. Plugin suunnittelemien vihreän vedyn tuotantolaitosten odotetaan luovan Suomeen 1 000 suoraa työpaikkaa ja yli 3 000 välillistä työpaikkaa.

Plug Power together with its partners plans to develop three green hydrogen production plants in Kokkola, Porvoo and Kristinestad30.5.2023 14:30:00 EEST | Press release

US based Plug Power Inc., a leading provider of turnkey hydrogen solutions for the global green hydrogen economy listed on the New York Stock Exchange, plans to develop three green hydrogen production plants in Finland. Plug’s planned green hydrogen production sites are expected to create around 1,000 direct jobs and over 3,000 indirect jobs in Finland, significantly boosting the local economy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme