Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Intresset för Vasa yrkeshögskolas engelskspråkiga utbildningsprogram nationellt i topp

Jaa

Interkulturell kompetens samt kännedom om den internationella marknaden och internationell handel är högt värderade färdigheter i dagens arbetsliv. Studier inom ett engelskspråkigt utbildningsprogram i en trespråkig miljö – engelska, finska, svenska, ger studerandena möjligheter att tidigt utveckla sensitivitet för kulturella skillnader, kulturkännedom och språkkunskaper.

Camilla Harald fungerar som lektor och grupphandledare för IB-klasserna vid VAMK. Foto: Satu Aaltonen
Camilla Harald fungerar som lektor och grupphandledare för IB-klasserna vid VAMK. Foto: Satu Aaltonen

Att intresset för studier i en internationell miljö på hemmaplan är stort kan man vid Vasa yrkeshögskola (VAMK, University of Applied Sciences) se bevis på efter årets första gemensamma ansökningsperiod. De engelskspråkiga programmen ligger nationellt i topp vad gäller antalet sökande. Ansökningstiden till de internationella utbildningsprogrammen i januari har dock visat sig gå många finländska abiturienter och övriga sökanden förbi och därför erbjuder VAMK i år alla en ny möjlighet att söka till utbildningsprogrammet för International Business under den allmänna ansökningstiden, som startar i mars.

Vid Vasa yrkeshögskolas engelskspråkiga utbildningsprogram studerar för tillfället ett flertal svenskspråkiga studerande som önskar att man även på svenskt håll visste mera om programmen och om möjligheten att ännu kunna söka i mars:

– Jag visste inte att man kunde studera ett Bachelors program på engelska i Vasa förrän jag av en händelse hörde om det av en kompis. Tack vare att VAMK redan i fjol, som ett försök, reserverade några platser till den andra ansökningsperioden hann jag med. Jag sökte, kom in och är idag mycket nöjd. Utbildningen är mångsidig och väldigt intressant. Det är mycket utvecklande och inspirerande att dagligen få studera i en internationell miljö och samarbeta med studeranden med olika bakgrunder. Att utbildningen erbjuder möjligheter att tillämpa teorier i praktiken via samarbetsprojekt med olika företag och genom den obligatoriska arbetspraktiken, är också ett stort plus , säger Ulrika Palmberg, första årets studerande vid utbildningsprogrammet i International Business.

– Jag fick höra om programmet när jag var abiturient vid Vasa övningsskola och vi fick besök av några dåvarande IB-studerande. Deras presentation fick mig övertygad. För min del ledde projekt och praktikperioden under andra studieåret till en anställning vid ett av de stora internationella företagen i Vasa. Det är fint att redan under studietiden komma in på arbetsmarknaden, säger tredje årets studerande Bettina Knuts, som ser fram emot att få sin examen nästa läsår.

Utbildningen har visat sig vara en bra inkörsport till arbetslivet. Många av de utexaminerade väljer också att efter sin Bachelor examen fortsätta med magisterstudier vid t ex Hanken, Vasa universitet eller annat universitet i Finland eller utomlands.

– Med facit i hand har vi sett att våra studerande har placerat sig fint på arbetsmarknaden i många spännande positioner och på många olika ställen i världen, säger Camilla Harald, lektor och grupphandledare för en del av IB-klasserna vid Vasa yrkeshögskola.

Det är möjligt att söka till utbildningsprogrammet i International Business under den allmänna ansökningstiden 20.3-30.4.2019.

Kuvat

Camilla Harald fungerar som lektor och grupphandledare för IB-klasserna vid VAMK. Foto: Satu Aaltonen
Camilla Harald fungerar som lektor och grupphandledare för IB-klasserna vid VAMK. Foto: Satu Aaltonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.puv.fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme