Intrum Oy

Intrum AB - Osavuosikatsaus huhti-kesäkuu 2021

Jaa

- Ennätyksellinen perintätulos ja nopeutettu pääoman kierto, noin 6 miljardia kruunua sitouduttu investoimaan vuonna 2021 - Merkittäviä uusia asiakassopimuksia ja toimeksiantojen määrän asteittainen normalisoituminen - Valuuttakurssikorjattu liikevaihdon kasvu 17 prosenttia vuoden 2020 toiseen vuosineljännekseen (Q2) verrattuna - ONE Intrumin toiminta kiihtyy H2:lla, kaikki globaalit toimipisteet avoinna ja toiminnassa

Taloudellinen tulos lyhyesti, huhti-kesäkuu 2021 (huhti-kesäkuu 2020):

  • Oikaistu liikevoitto kasvoi 1,594 miljoonaan kruunuun (1 345)
  • Cash EBIT nousi 1,413 miljoonaan kruunuun (1 294)
  • Osakekohtainen tuotto (1RTM) 26,22 kruunua (17,19)
  • Sijoitetun pääoman tuotto (RTM) oli 8,4 prosenttia (6,8)
  • Nettovelka / Cash EBITDA (RTM) oli 4,1x (4,4x)
  • Käytettävissä oleva likviditeetti oli vuosineljänneksen lopussa 16,790 miljoonaa kruunua (10 975)

Pääjohtaja Anders Engdahl:

"Toisen neljänneksen aikana saavutimme ennätyksellisen kassavirran portfolioinvestoinneissamme ja nopeutimme pääoman kiertoa. Tähän mennessä meillä on tälle vuodelle noin 6 miljardia Ruotsin kruunua sidottua pääomaa investointeihin houkuttelevilla tuotoilla. Olemme solmineet joukon huomattavia, uusia kumppanuuksia, kuten merkittävän yhteistyösopimuksen Svenska Handelsbankenin kanssa Ruotsissa. Tämä kumppanuus täydentää kuuden suurimman pohjoismaisen rahoituslaitoksen palveluverkostoamme entisestään. Solmimme myös mittavan palvelusopimuksen DEVA Capitalin kanssa, joka tuo lisää pääomaa hallittavaksemme Italiassa.

Neljänneksen aikana valuuttakurssikorjattu liikevaihto kasvoi 17 prosenttia ja cash EBIT 9 prosenttia edellisvuodesta. Konsernin velkaantumisaste pysyi 4,1x nettovelassa suhteessa Cash EBITDA (RTM) ja osakekohtainen tuotto (RTM) oli 26,22 kruunua. Sijoitetun pääoman tuotto (RTM) oli 8,4 prosenttia verrattuna 6,8 prosenttiin viime vuonna.

Muutosohjelmamme kohti ONE Intrumia etenee suunnitelmien mukaisesti. Kesäkuussa avasimme kolmannen ja viimeisen kansainvälisen toimipisteemme Espanjan Malagaan, joten nyt kansainväliset toimipisteemme kattavat yksitoista maata. Siirrymme vaiheeseen, jossa keskitymme täysin ONE Intrum -ohjelmaan. Käynnissä oleva migraatio siirtyy intensiivisempään vaiheeseen kasvattaen yhteisen alustamme volyymia merkittävästi. Tämä siirtymävaihe nopeuttaa koko yrityksen siirtymistä yhdelle maailmanlaajuiselle alustalle ja tulee osoittamaan, että tehokkuutemme ja kykymme palvella asiakkaitamme maailmanlaajuisesti tulee entisestään kasvamaan.

Neljänneksen aikana olemme ottaneet uusia askeleita jatkaaksemme edelläkävijänä oikeudenmukaisen ja eettisen perinnän tiellä. Osana pyrkimyksiämme kohdella kaikkia arvojemme mukaisesti olemme kehittäneet ja soveltaneet toiminnassamme ’Asiakkaiden oikeudenmukaisen kohtelun’ -ohjeistusta. Ohje auttaa varmistamaan, että toimimme eettisesti - mutta kannustamme myös alan muita toimijoita toimimaan samoin. Toivon, että nämä periaatteet voivat muodostaa pohjan tulevalle alan standardille.

Eurooppalaisten kuluttajien lisääntynyt säästäminen, asiakkaidemme optimismin kasvu ja voimakkaat taloudelliset kannustimet tulevat vuoden aikana asteittain parantamaan liiketoimintaympäristömme. Toivon vilpittömästi, että eri puolilla Eurooppaa havaitsemamme lukuisat askeleet yhteiskuntien talouksien avaamiseksi viittaavat normalisoitumiseen. Asiakkaidemme lisääntyvän optimismin myötä suhtaudumme varovaisen toiveikkaasti yleiseen pandemiasta elpymiseen ja erityisesti liiketoimintaympäristömme asteittaiseen paranemiseen."

Lisätietoja:

Emil Folkesson, Director Treasury & Investor Relations
+46 70 744 69 82
emil.folkesson@intrum.com
ir@intrum.com


Nämä ovat tietoja, jotka Intrum AB (publ) on velvollinen julkistamaan EU:n sisäpiirikaupoista ja markkinoiden manipuloinnista annetun direktiivin mukaisesti. Tiedot annettiin julkisuuteen edellä mainitun yhteyshenkilön välityksellä 22. heinäkuuta 2021 klo 07.00 CET.

[1 RTM, Rolling Twelve Months]

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Intrum Oy
Intrum Oy
Hitsaajankatu 20
00811 Helsinki

09 229 111http://www.intrum.fi

Intrum on alan johtava luotonhallintapalvelujen tarjoaja, jolla on toimintaa 24 markkinoilla Euroopassa. Intrum auttaa yrityksiä menestymään tarjoamalla ratkaisuja, jotka on suunniteltu parantamaan kassavirtaa ja pitkän aikavälin kannattavuutta, sekä huolehtimalla asiakkaistaan. Yksi tärkeä osa yrityksen missiota on varmistaa, että yksityishenkilöt ja yritykset saavat tarvittavan tuen vapautuakseen veloista.

Intrumilla on noin 10 000 omistautunutta ammattilaista, jotka palvelevat noin 80 000 yritystä ympäri Eurooppaa. Vuonna 2020 liikevaihto oli 16,85 miljardia kruunua. Intrumin pääkonttori on Tukholmassa, Ruotsissa, ja Intrumin osake on noteerattu Nasdaq Tukholman pörssissä. Lisätietoja on osoitteessa www.intrum.com.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Intrum Oy

Analyysi: Talouden piristyessä pienet yritykset edelleen alttiina maksuhäiriöille25.8.2021 10:27:34 EEST | Tiedote

Talouden piristyminen ei monessa yrityksessä vielä näy. Intrumin tuoreesta yritysanalyysista selviää, että pitkään jatkunut matala talouden aktiviteetti vaikuttaa edelleen; yritysten maksuviiveet jatkoivat laskuaan vuoden toisella kvartaalilla koko maassa ja lähes kaikilla toimialoilla. Kun ennakoitu talouskasvu lähtee kunnolla käyntiin ja yritysten taloudellinen aktiivisuus lisääntyy, myös maksuviiveet kääntyvät nousuun. Erityisesti pienillä yrityksillä voi olla edessään haastavia aikoja.

Kouluilla ratkaiseva rooli taloustaitojen opettamisessa haavoittuvassa asemassa oleville nuorille6.8.2021 13:53:51 EEST | Tiedote

Suomalaiset nuoret oppivat rahankäytön yleensä vanhemmiltaan. Koulujen rooli tulee tärkeysjärjestyksessä seuraavana. Ratkaisevaksi koulujen rooli muuttuu silloin, kun nuori on jo valmiiksi haavoittuvassa asemassa eikä oppia kotoa ole saatavissa. Merkittävä määrä nuoria jää edelleen taloustaidoissa väliinputoajiksi; riittävästi tietoa oman talouden hoitamiseen ei saa ja apua pitää hakea ulkopuolisilta tahoilta. Halua omien taloustaitojen parantamiseen kuitenkin on ja koronakriisin aiheuttama epävarmuus on sitä vain lisännyt.

Pk-yritysten valtit ja vaarat: digiloikkaa ja pitkiä maksuehtoja24.6.2021 12:15:19 EEST | Tiedote

Sunnuntaina, 27.6.2021, vietetään kansainvälistä mikro-, pienten- ja keskisuurten yritysten päivää. Nämä yritykset - jotka muodostavat maailmanlaajuisesti yli 90 prosenttia kaikista yrityksistä ja noin 70 prosenttia työpaikoista - toimivat taloudellisen kasvun moottoreina. Pienet yritykset ovat muutosketteriä, mutta pieni koko tekee niistä myös haavoittuvia. Intrumin vuoden 2021 yritysten maksutapatutkimuksen mukaan suomalaisten pk-yritysten taloudellisessa palautumisessa ja kasvun aikaansaamisessa on sekä valtteja että vaaroja; koronapandemian keskellä lähes puolet pk-yrityksistä katsoo tulevaisuuteen innokkaammin kuin vuosiin ja kiihdyttää digitalisaatiotaan. Epävarmuus tulevasta on kuitenkin saanut ne vähentämään lainanottoaan ja asiakassuhteiden ylläpitämiseksi hyväksymään toivottua pidempiä maksuehtoja.

Tutkimus: Hidas maksaminen este yritysten kestävyydelle ja kasvulle - ratkaisuksi valvontaa vai vapaaehtoisuutta?23.6.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Kyky ennakoida kassavirtaa on avainasemassa kaikissa yrityksissä, sillä taloudellinen vakaus on kasvun perusta. Maksuviiveiden seuraukset ovat huolestuttavia – erityisesti pk-yrityksille, joilla on pienemmät varannot ja jotka ovat riippuvaisia tasaisesta kassavirrasta. Intrumin tuoreen yritysten maksutaparaportin mukaan suurin osa suomalaisista talouspäättäjistä arvioi, että velallisten nopeampi maksaminen parantaisi yritysten kestävyyttä ja yli kolmasosa arvioi hitaan maksamisen tukahduttavan niiden kasvun. Hitaan maksamisen aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi talouspäättäjät ehdottavat sekä lainsäädäntöä että vapaaehtoisia aloitteita.

TUTKIMUS: Suomalaisyritykset ennakoivat maksuongelmia - osa näkee kuitenkin jo valoa tunnelin päässä17.6.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Intrumin vuotuisessa yrityspäättäjille suunnatussa kyselytutkimuksessa selviää, että suurin osa suomalaisyrityksistä arvioi maksuviiveiden ja maksujen laiminlyönnin riskin kasvavan lähitulevaisuudessa. Yritykset ovat huolestuneempia kuin koskaan ennen velallistensa kyvystä maksaa ajallaan. Silti osa yrityksistä näkee tulevaisuuden valoisana ja suhtautuu siihen innokkaammin kuin moneen vuoteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme