IoT Paja -säätiö

IoT Paja -säätiön sääntömuutos: viiden vuoden määräaika poistui

Jaa

Toimintansa syksyllä 2017 käynnistäneen IoT Paja -säätiön rooli on toimia ponnahduslautana alkuvaiheen laitekehityksessä. IoT Paja tarjoaa vastikkeetta yritysten käyttöön tuotteistamiseen perehtyneen henkilöstönsä ja hyvin varustellun kehityslaboratorionsa.

IoT Paja on voittoa tavoittelematon säätiö. Se toimii itsenäisesti, omalla henkilöstöllään ja tukee yrityksiä IoT-hankkeiden alkuvaiheen kehityksessä ja IoT-ratkaisuihin perustuvassa toiminnan digitalisoinnissa. IoT Pajan laboratorio sijaitsee Espoon Keilalahdessa, ja sen asiakkaaksi voivat hakea Suomessa toimivat yritykset, niin startupit kuin pienet ja keskisuuretkin yritykset.

Vuodesta 2017 alkaen IoT Paja on ollut mukana 229 hankkeessa. Myös viime vuoden poikkeuksellisessa tilanteessa toiminta oli aktiivista: IoT Pajalle tuli 47 uutta hankehakemusta.

Asiakasyrityksillä on mahdollisuus hakea IoT Pajalta myös taloudellista tukea esimerkiksi suunnitteluun, patentointiin, hyväksyntöihin sekä prototyypin valmistukseen. Tähän mennessä avustuksia on jaettu yhteensä 1,6 miljoonaa euroa.

IoT Paja perustettiin alun perin viiden vuoden määräajaksi. IoT Pajan toiminnan tarpeen osoittauduttua pidempiluonteiseksi säätiön sääntöjä on nyt päivitetty ja toiminta-aika muutettu toistaiseksi voimassa olevaksi. Samassa yhteydessä säätiössä luovuttiin hallintoneuvoston käytöstä.

”Tehtävämme on auttaa eri kokoisia yrityksiä konkretisoimaan tuoteideansa toimivaksi prototyypiksi. On ollut hienoa nähdä, miten työskentely IoT Pajassa on vauhdittanut asiakkaidemme tuoteidean kehittymistä”, sanoo IoT Pajan vt. toimitusjohtaja Tommi Oksa. ”Koska digitalisaatiohankkeisiin ja IoT-tuotteiden kehitykseen tarvittavan tuen tarve näyttää yhä kasvavan, päätimme muuttaa säätiön sääntöjä siten, että toimintamme jatkuu toistaiseksi.”

IoT Paja on tukenut laaja-alaisesti erityyppisiä yrityksiä: innovaatioita on ollut automatisoidusta kasvien kasvatuksesta ja kodin älyratkaisuista autonomisesti kulkeviin ajoneuvoihin ja teollisuuslaitteiden digitalisointiin.

Ideoista tuotteiksi sparrauksen avulla

IoT Pajan tukea kannattaa hakea siinä vaiheessa, kun yrityksellä on tuoteidea IoT-alueella ja erilaiset teknologiavaihtoehdot ovat mietinnän alla. Idean ei tarvitse olla kokonainen tuote, vaan se voi olla myös osa IoT-arkkitehtuuria tai esimerkiksi tuotannon prosessin muutos.

”Tiimissämme on tuotteistamisen, elektroniikan, mekaniikan ja ohjelmistosuunnittelun vankkaa asiantuntemusta. Kun keskusteluun otetaan mukaan liiketoiminnan kehittämisen näkökulma, saadaan hyvistä ideoista luotua tuotteita konkreettisiin asiakastarpeisiin”, kertoo Oksa.

IoT Pajan asiakkaiksi valitut yritykset saavat asiantuntijatuen lisäksi käyttöönsä säätiön laboratorion huippuluokan laitteet, joilla voidaan kehittää elektroniikkaa, mekaniikkaa sekä IoT-ohjelmistoratkaisuja. Osaamis- ja laitetuen ohella tarjolla olevaa taloudellista tukea haetaan erillisellä lomakkeella, jonka yritys saa laboratoriossa työskennellessään.


Tutustu IoT Pajan asiakastarinoihin:
SADE Innovations Oy
L7 Drive Oy
Riot Innovations Oy
Pindora Oy
Wizense Oy

www.iotpaja.fi

Lisätiedot:
Tommi Oksa, vt. toimitusjohtaja, IoT Paja
tommi.oksa@iotforge.fi
P. 040 801 9798

IoT Paja -säätiö
IoT Paja -säätiö tukee startup- ja pk-yrityksiä IoT-tuotteiden kehityksessä. Säätiö tarjoaa yritykselle mahdollisuuden hyödyntää sen henkilöstön osaamista ja laboratoriota ideansa tuotteistamisessa. Jatkossa säätiöltä voi hakea myös taloudellista tukea. IoT Paja on voittoa tavoittelematon säätiö, joka toimii itsenäisesti, omalla henkilöstöllään ja tukee alan yrityksiä kehitysalustoista riippumatta. Säätiön antama tuki on vastikkeetonta eikä johda omistus- tai IPR-sitoumuksiin.

Avainsanat

Kuvat

Lataa
Vt. toimitusjohtaja Tommi Oksa, IoTPaja-säätiö
Vt. toimitusjohtaja Tommi Oksa, IoTPaja-säätiö
Lataa

Tietoja julkaisijasta

IoT Paja -säätiö
IoT Paja -säätiöTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta IoT Paja -säätiö

IoT Paja -säätiö laajentaa tukivalikoimaansa: myös rahallista tukea IoT-laitteiden kehittämiseen ja markkinoille tuomiseen12.2.2018 09:48:23 EET | Tiedote

IoT Paja -säätiö auttaa yrityksiä alkuun toimimalla ponnahduslautana IoT-ratkaisujen alkuvaiheen laitekehityksessä. Säätiö on syyskuusta 2017 tarjonnut alan yrityksille mahdollisuuden työskennellä laboratoriossaan ja hyödyntää henkilöstönsä tuotteistamisosaamista. Tästä päivästä alkaen säätiön asiakkaaksi hyväksytyt ja siellä työskentelevät yritykset voivat hakea myös taloudellista tukea tuotteen suunnitteluun, patentointiin, testaukseen, valmistukseen, esittelyyn ja markkinointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme