Docendo

Iron Maidenin roudarin muistelmat superbändin nousuajoilta

Jaa

Iron Maidenin lavalle nousevat tähdet tunnetaan, mutta mitä bändin huomaamattomampi jäsen roudari onkaan päässyt todistamaan? Steve ”Loopy” Newhousen muistelmat ovat hämmästyttävää ja hykerryttävää luettavaa.

Roudari – Iron Maidenin kyydissä 1978-84 julkaistaan 12.4.
Roudari – Iron Maidenin kyydissä 1978-84 julkaistaan 12.4.

Parikymppinen Steve Newhouse notkui kaverinsa Paulin bändin harjoituskämpillä ja todisti heidän ensimmäisiä keikkojaan Ruskin Arms -pubissa. Iron Rumpuroudariksi ryhtynyt “Loopy” jatkoi työtään kuuden vuoden ajan, jolloin kellaribändi oli kasvanut Iron Maiden –nimiseksi, maailmaa kiertäväksi ilmiöksi ja laulaja Paul Di’Anno vaihtunut Bruce Dickinsoniin. 

Kirjassaan Roudari – Iron Maidenin kyydissä 1978–84 Loopy kuljettaa lukijan läpi lukuisten bändin jäsenvaihdosten, kiertueiden, albumeiden, ongelmien, naurun, kyynelien ja lukemattomien oluttuopillisten. Hänen tarinassaan näkee, kuinka alun perin henkilökuntansa “Killer Krewn” kanssa lähes tasa-arvoiset bändin jäsenet muuttuvat hiljalleen limusiinilla matkustavaksi supertähdiksi, kun taas roudarit nukkuvat rekan perässä laverilla. Maailmankuulun yhtyeen elämäkään ei ole tasaista ruusuilla tanssimista, vaan ihmissuhteet ja voimakkaat persoonat törmäilevät välillä raskaissakin keikkaolosuhteissa. Lopulta Loopynkin käy kalpaten. 

– Tämä on tositarina, joka perustuu huonoon muistiin ja päiväkirjamerkintöihin siitä, mitä teimme ja missä - ja mitä sitten tapahtui, Loopy kertoo.  

Tosiasiassa Loopyn muisti on erinomainen, ja Roudari piirtää tarkan kuvan Iron Maidenin kuudesta ensimmäisestä vuodesta menestysbändinä unohtamatta edes varhaista Suomen-esiintymistä Oulun Kuusrockissa 1980. Kirjan esipuheen on kirjoittanut alkuaikojen basisti Dennis Stratton ja kansikuvan piirtänyt Iron Maidenin hovitaiteilija Derek Riggs. Kirjan on kääntänyt Petri Silas. 

Loopy antaa mieluusti haastatteluja etäyhteydellä. Suunnitteilla on myös hänen vierailunsa Suomeen heinäkuussa. 

Steve Newhouse (s. 1957) eli Loopy toimi Iron Maidenin roudarina vuosina 1978–84. Sittemmin hän on työskennellyt muun muassa näyttämömiehenä sekä postin palveluksessa. Loopyn muistelmateos julkaistiin vuonna 2013 Isossa-Britanniassa nimellä Loopyworld. 

Steve Newhouse: Roudari – Iron Maidenin kyydissä 1978–84 (Docendo 2022), sidottu, 300 sivua. Kirja julkaistaan 12.4.

Toimittaja, pyydä mediavedos ennakkoon
Steve Newhouse on haastateltavissa etäyhteydellä sekä myöhemmin kesällä (22.7.) tavattavissa Vantaan Bar Rock Bearissa. Ilmoittautumiset ja tiedustelut: tiedotus@docendo.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Roudari – Iron Maidenin kyydissä 1978-84 julkaistaan 12.4.
Roudari – Iron Maidenin kyydissä 1978-84 julkaistaan 12.4.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Koirankäsittelytaitoa maailmanmestarin opein – Mia Skogsterin kirja avaa tunneviestinnän merkitystä koirankoulutuksessa7.4.2022 02:00:00 EEST | Tiedote

Kaksinkertaisen palveluskoirakokeiden maailmanmestarin ja moninkertaisen arvokisamitalistin Mia Skogsterin Puhutaanko koiraa – tunneviestintä koiran koulutuksessa ei ole todellakaan mikään tavallinen koiranomistajan koulutuskirja. Tämän kirjan avulla opit puhumaan koiraa ja teet itsestäsi oman elämäsi koirakuiskaajan. Samalla sinulle selviää myös se, miksi sinun pitää osata eläytyä ja näytellä koirasi edessä ja mihin tarvitset kuutta erilaista kehuääntä kouluttaessasi koiraa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme