Isännöintiliitto

Isännöintiliitto toivoo lisäresursseja asumisneuvontaan

Jaa

Taloyhtiöiden sosiaaliset ongelmat kasvattavat isännöinnin työmäärää.

Asumisneuvonnan tarve näkyy asunto-osakeyhtiöissä, toteaa Isännöintiliitto. Taloyhtiössä asukkaiden taloudelliset ja sosiaaliset ongelmat heijastuvat helposti koko taloyhtiöön. Samalla ne kuormittavat isännöintiyritystä, jolla on rajalliset resurssit asukkaiden maksuvaikeuksien tai häiriökäyttäytymisen syiden selvittämiseen.

- Isännöinti kohtaa työssään ihmisten ongelmia laidasta laitaan: rahaongelmia, päihteitä, syrjäytymistä. Isännöinti kuitenkin valvoo koko taloyhtiön etua, eikä sillä ole ongelmatapausten kohdalla juuri muita keinoja kuin käynnistää huoneiston hallintaanotto, ulosottotoimet tai jopa häätöprosessi, sanoo Isännöintiliiton puheenjohtaja Ilkka Saarinen.

Asumisneuvonnan ja isännöinnin yhteistyöstä on saatu hyviä kokemuksia. Asumisneuvoja on tarpeen esimerkiksi silloin, kun asukkaan taidot tai sen hetkiset kyvyt eivät riitä etsimään apua omaehtoisesti. Tavoitteena on tunnistaa asumisen riskejä ja puuttua niihin hyvissä ajoin ennen kuin ongelmat johtavat asunnottomuuteen.

- Valitettavasti asumisneuvontaa ei ole tarjolla kaikilla paikkakunnilla tai sitä ei ole riittävästi. Olisi tärkeää, että asumisneuvonnan palveluja olisi saatavilla myös pienemmillä paikkakunnilla, Saarinen toivoo.

Isännöintiliitto kampanjoi VVA ry:n kanssa

Usein asumisneuvontaa tarjoavat kaupunkien vuokrataloyhtiöt sekä kolmannen sektorin toimijat. Vailla vakinaista asuntoa ry. on asunnottomien edunvalvontajärjestö, joka tekee ruohonjuuritason työtä asunnottomien parissa. Yksi näistä toimista on asumisneuvontapalvelu, joka auttaa aiemmin asunnottomia ihmisiä saamaan ja pitämään asunnon.

- Kohtaamme ihmisiä, jotka ovat vailla omaa kotia sekä heitä, jotka ovat vaarassa menettää asuntonsa. Tehtävänämme on reagoida mahdollisimman nopeasti jokaisen yksilölliseen tilanteeseen ja tarpeisiin. Tavoitteena on minimoida asunnottomuuden haittoja sekä ehkäistä asunnottomuuden uusiutumista, VVA ry:n järjestösihteeri Vlada Petrovskaja kertoo.

Isännöintiliitto ja VVA ry. ovat aloittaneet yhteisen Koti kuuluu kaikille -kampanjan, jolla lisätään tietoisuutta asumisneuvonnan tarpeesta sekä varoja sen toteuttamiseen.

- Asumisneuvonnan tukeminen on luontevaa isännöintialalle, sillä neuvonta palvelee myös taloyhtiön etua. Haastamme kampanjaan mukaan kaikki jäsenyrityksemme ja heidän isännöimänsä taloyhtiöt, Ilkka Saarinen sanoo.

Koti kuuluu kaikille -kampanjaan voi tutustua osoitteessa isannointiliitto.fi/kotikaikille.

Isännöintiliiton puheenjohtaja Ilkka Saarinen ja VVA ry:n hallituksen puheenjohtaja Reijo Pipinen keskustelevat taloyhtiön sosiaalisista ongelmista Kiinteistö 2017 -tapahtumassa keskiviikkona 27.9. klo 12.30.

Lisätietoja:

Ilkka Saarinen, puheenjohtaja, Suomen Isännöintiliitto ry.
ilkka.saarinen@iisoy.fi
050 430 0221

Vlada Petrovskaja, järjestösihteeri, Vailla vakinaista asuntoa ry.
vlada.petrovskaja@vvary.fi
050 407 9703

Toimittajien ilmoittautuminen tapahtumaan:

Maria Mäkinen, viestinnän asiantuntija, Isännöintiliitto
maria.makinen@isannointiliitto.fi 
044 974 3578

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Isännöintiliitto
Isännöintiliitto
PL 1370
00101 Helsinki

http://www.isannointiliitto.fi

Hyvä isännöinti kannattaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Isännöintiliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme