Software Finland ry

”Iskun paikka Suomelle”, arvioi K3:n Romakkaniemi: Ohjelmistoalan uusi nimi ”Software Finland” kertoo uudesta panostuksesta vientiin

Jaa
Ohjelmistoalan tärkein äänenkannattaja, Ohjelmisto- ja e-business ry on valinnut itselleen uuden nimen ”Software Finland ry” edistämään alan vientiä. ”Yritystemme huipputason osaaminen, luotettavuus ja vastuullisuus ovat jo vientivaltteja. Tässä on iskun paikka Suomelle”, arvioi Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. ”Vienti on meille prioriteetti ja odotamme innolla entistä laajempaa kansallista yhteistyötä viennin edistämiseksi”, ennakoi Software Finlandin hallituksen puheenjohtaja Pekka Walkama.
Software Finland, aiemmin Ohjelmisto- ja e-business ry, panostaa uuden nimensä myötä erityisesti vientiin.
Software Finland, aiemmin Ohjelmisto- ja e-business ry, panostaa uuden nimensä myötä erityisesti vientiin.

Lehdistötiedote 24.03.2023

Ohjelmistoala on ollut jo pitkään Suomen voimakkaimmin kasvava toimiala ja Suomen 4. suurimman vientialan, tietotekniikan, kiistaton kasvun moottori. Ohjelmistoalan tärkein edustaja ja puolestapuhuja, Ohjelmisto- ja e-business ry, on nyt Software Finland ry. Nimenmuutos tukee suomalaisten ohjelmistoyritysten vientiä nopeasti kasvavilla globaaleilla ohjelmistomarkkinoilla.

”Tärkein tehtävämme on tietenkin auttaa suomalaisia ohjelmistoyrityksiä menestymään. Suomen omat markkinat ovat kuitenkin kovin rajalliset toimialalle, jossa vienti ei edellytä raskasta logistiikkaa, vaan yritystemme tarjoamat digitaaliset ratkaisut ovat helposti käytettävissä ympäri maailmaa. Tietysti olemme vientiä edistäneet tähänkin asti, mutta nyt tähän tulee selkeä painotus. Vienti on meille prioriteetti ja odotamme innolla entistä laajempaa kansallista yhteistyötä viennin edistämiseksi”, toteaa Software Finlandin hallituksen puheenjohtaja Pekka Walkama.

Likeisesti Suomen johtavien yritysten, digitalisaation ja viennin kanssa työskentelevä Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi pitää uutta nimeä tervetulleena.

”Yritystemme huipputason osaaminen, luotettavuus ja vastuullisuus ovat jo vientivaltteja. Tässä on iskun paikka Suomelle, koska digitaalinen osaaminen on joka suhteessa menestyksemme ytimessä. Kun alan kattojärjestöllä on nyt yhtä aikaa sekä kansainvälisyyttä että kansallista merkitystä korostava nimi, entistä laajempi yhteistyö viennin edistämiseksi olisi sekä helppoa että tarpeen. Olisi hyvä esimerkiksi nähdä jatkossa ohjelmistoyrityksiä yhä enemmän mukana, kun Suomi tekee suomalaista osaamista maailmalla tunnetuksi”, peräänkuuluttaa Romakkaniemi.

Vientiä yhä vaativampaan maailmaan – tekoäly loikkaamassa avainrooliin

Päätyönään Avoin.Systems -ohjelmistoyritystä johtava Walkama on itse kokenut vienninedistäjä erityisesti Pohjois-Amerikan huippuvaativille markkinoille.

”Tiedän kokemuksesta, miten tärkeää vientiyritykselle on uskottavuus teknologiaosaamisen lisäksi. Siksi esimerkiksi uuden potentiaalisen asiakaskunnan tapaaminen suomalaisen ministerin johtamassa delegaatiossa olisi myös ohjelmistoyrityksille todella arvokasta. Kun maailma on lisäksi muuttunut siten, että kansallinen politiikka on yhä suuremmassa roolissa paitsi kauppapolitiikassa myös käytännön kaupassa, tämä on entistäkin tärkeämpää”, painottaa Walkama.

Software Finlandin toimitusjohtaja Rasmus Roiha nostaa esiin myös tekoälyn vaikutuksen.

”Kuten olemme nähneet ChatGPT:n räjähdyksenomaisesta leviämisestä, tekoäly väistämättä nyt nopeasti yleistyy. On kaikkien edun mukaista saada vastuullinen suomalainen softa mahdollisimman vahvasti mukaan tekoälyn käyttöön ja kehittämiseen. Tekoälyähän tullaan lukemattomin tavoin linkittämään muihin ohjelmistoihin”, kuvailee Roiha tekoälyajan näkymiä.

Keskuskauppakamarin Romakkaniemi korostaa tekoälybuumin avaamaa tilaisuutta.

”Tekoäly on yksinkertaisesti mahdollisuus, jota meillä ei ole varaa sivuuttaa. Siksi Suomen täytyy brändäytyä maailmalla ykkösluokan ohjelmisto-osaajaksi, ja sitä tätä nimenmuutos edistää.”

Lisätietoja:

Pekka Walkama, Software Finland ry, hallituksen pj, 040 777 2391, pekka.walkama@avoin.systems

Juho Romakkaniemi, Keskuskauppakamari, toimitusjohtaja, 040 050 5269, juho.romakkaniemi@chamber.fi

Rasmus Roiha, Software Finland ry, toimitusjohtaja, 0400 180 434, rasmus@softwarefinland.fi

Avainsanat

Kuvat

Software Finland, aiemmin Ohjelmisto- ja e-business ry, panostaa uuden nimensä myötä erityisesti vientiin.
Software Finland, aiemmin Ohjelmisto- ja e-business ry, panostaa uuden nimensä myötä erityisesti vientiin.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Software Finland ry
Software Finland ry
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://softwarefinland.fi

Software Finland ry on vuonna 1993 perustettu ainutlaatuinen yritysjohdon yhteisö ja ohjelmistoalan vaikuttaja. Toimintamme tärkein tavoite on jäsenyritystemme ja koko ohjelmistoalan kukoistus. Suomessa nimittäin tehdään huippulaadukasta ja kansainvälisesti kilpailukykyistä softaa, ja me uskomme, että sen avulla ratkaistaan maailman isotkin ongelmat. Mukana alaa koskevaan päätöksentekoon vaikuttamassa, tutkimusta ja koulutusta tukemassa sekä liiketoimintaansa kehittämässä on yli 600 softayritystä Suomesta. Software Finland ry tunnettiin vuoden 2023 alkuun asti nimellä Ohjelmisto- ja e-business ry ja vuoteen 2018 nimellä Ohjelmistoyrittäjät ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Software Finland ry

”Inhouse-hankinnat kyseenalaistava KKV-päätös erittäin tervetullut”: Yli 90 % softafirmoista haluaa myydä suoraan julkisasiakkaille29.5.2023 09:00:40 EEST | Tiedote

Ohjelmistoyritykset näkevät julkisyhteisöjen omistamat inhouse-yhtiöt enimmäkseen ”pakollisena pahana”, kertoo ohjelmistoalan kattojärjestön Software Finland ry:n uunituore Sykemittari-tutkimus. ”Viesti ohjelmistoyrityksiltä ei voisi olla selvempi: 91% tekisi mieluiten kauppaa suoraan julkisasiakkaiden kanssa. Kilpailu- ja kuluttajaviraston inhouse-hankinnat kyseenalaistava päätös on erittäin tervetullut ja ainakin satojen miljoonien mahdollisuus”, iloitsee Software Finlandin toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

”Tämä nainen on rakentanut urapolun sadoille naisille” – Mimmit koodaa -palkinto 2023 Ursula Koskelle21.4.2023 12:24:38 EEST | Tiedote

Mimmit koodaa -palkinnon 2023 on voittanut Ursula Koski IT-alalle pyrkivien naisten osaamisen edistämiseksi tehdystä työstä. “On ollut ilo nähdä, miten yksittäisen henkilön liikkeellepaneva voima voi muuttaa ihmisten elämiä. Ursulan ja hänen mukanaan tuomansa tiimin panostus konkreettisten taitojen lisäämiseksi yhteisömme naisten keskuudessa ei ole jäänyt huomaamatta”, kiittää Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

Paremmat työllistymismahdollisuudet jo 100 koodarinaiselle – kiitos Mimmit koodaa -ohjelman ja Amazon Web Servicesin (AWS) yhteistyön15.3.2023 12:05:58 EET | Tiedote

Mimmit koodaa tuottaa yhä konkreettisempia hyötyjä. Jo 100 naista on suorittanut ohjelman kautta AWS Cloud Practitioner -sertifikaatin. Mimmit koodaa -ohjelman ja Amazon Web Servicesin yhteistyössä yhteisölle maksutta tarjoama pilvikoulutus pyrkii korjaamaan ohjelmistoalan sukupuolittuneisuutta sekä vastaamaan osaajapulaan.

”Ohjelmistoalalle erityisen lupaavaa, että palkkatoiveet ovat realistisia” – Juniorirekryssä ennätykselliset lähes 1200 osallistujaa, 75 % naisia14.2.2023 12:10:27 EET | Tiedote

Ohjelmistoalan paraikaa järjestämä Juniorirekry-tapahtuma on murskannut aiemman ennätyksen osallistujamäärällään. ”1200 osallistujaa, joista 900 on naisia kertoo siitä, miten kova imu alallamme on. Ja junnuille todella on tilausta”, iloitsee Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. ”Merkillepantavaa on, että ohjelmistoalalle hakevien työntekijöiden palkkatoiveet osuvat todella hyvin kohdalleen”, kertoo osallistujille tehdyn kyselyn analysoinut rekrytointiekspertti Anna Alppinen Academic Work’istä.

”Junioreille on nyt kova kysyntä” – Talouden möröt eivät estä huimaa kasvua ohjelmistoalalla, yli puolet yrityksistä palkkaamassa junioreja21.12.2022 00:01:00 EET | Tiedote

Ohjelmistoala jatkaa nopeaa kasvuaan, vaikka muilla aloilla näkymät synkistyvät. ”Yli 80 % yrityksistä on kasvussa ja mikä parasta, töitä on hyvin tarjolla myös softan parissa uraansa aloitteleville”, kiteyttää Rasmus Roiha, Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja. ”Uunituore Sykemittari-tutkimuksemme kertoo taas kerran, että ohjelmistoyritykset sopeutuvat nopeisiinkin muutoksiin, jotka muilla toimialoilla vaikuttavat ylivoimaisilta”, analysoi Roiha Sykemittarin tuloksia. SaaS-yritykset kuten Visma ovat erityisessä vauhdissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme