Kustannusosakeyhtiö Otava

Isoäitien iltasadut pakkaa yksiin kansiin tunnettujen suomalaisisoäitien suosikkisadut: mukana Tarja Halonen, Seela Sella ja Sikke Sumari

Jaa

Jokaisella lapsella on oikeus iltasatuun! Jotta hyväksi havaittua iltaluettavaa olisi helposti käsillä, Otava ja Kotilieden Kummikerho kokosivat yksiin kansiin 20 isoäidin suosikkisadut. Ympäri Suomea asuvien isovanhempien suosikkeihin valikoitui H.C. Andersenin ja Grimmin veljesten klassikkosatuja sekä suomalaisten kertojamestareiden helmiä.

Yhteistyössä Kotilieden Kummikerhon kanssa koottu Isoäitien iltasadut -satukirja tuo lähelle hurmaavan kokoelman klassikkosatuja. Sadut on valinnut 20 isoäitiä, jotka antavat sanansa, että kirjaan valitut sadut ovat lapsille mieluisia. Kotilieden Kummikerho kutsui mukaan kymmenen tunnettua isoäitiä, kuten Tarja Halonen, Kirsti Manninen, Seela Sella, Sikke Sumari ja Eila Roine. Heidän lisäkseen haettiin ilmoituksella mukaan isoäitejä ympäri Suomen. Kaikki ovat saaneet valita kirjaan suosikkisatunsa.

Jokainen isoäiti perustelee kirjassa miksi päätyi juuri valitsemaansa satuun. Miksi Tarja Halonen valitsi sadukseen Bremenin soittoniekat, entä mikä Porsas Urheassa iskee Kirsti Manniseen ja hänen lapsenlapsiinsa? Entä mikä satu on Seela Sellan valinta?

Otavan, Kotilieden toimituksen ja Kotilieden Kummikerhon yhteisen satukirjahankkeen tarkoitus on edistää lasten lukutaitoa, ehkäistä syrjäytymistä ja muistuttaa myös digilaitteiden valtaamassa maailmassa satujen lukemisen tärkeydestä.

Kuten Kotilieden Kummikerhon puheenjohtaja Leeni Peltonen tiivistää Isoäitien iltasatujen esipuheessa: ”Jokaisella lapsella tulisi olla oikeus iltasatuun. Ja jokaisella aikuisella, jolla on onni saada syliinsä lapsi satuja kuuntelemaan, tulisi aina olla aikaa vähintään yhteen satuun.”

Kotilieden Kummikerho on vuonna 1938 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö ja edelleen ainoa aikakauslehden kyljessä toimiva hyväntekeväisyysjärjestö. Se on koko toimintansa ajan tukenut vähävaraisia suomalaisperheitä, omaishoitajia ja vakavasti sairaiden lasten vanhempia joko suoraan tai eri järjestöjen kautta.

Isoäitien iltasadut on kuvittanut Paula Mela, jonka herkkä piirrosjälki on tuttu muun muassa Arja ja Emma Puikkosen lastenromaaneista Äänihäkki ja Löytölintu.

Haastattelupyynnöt, lisätiedot ja arvostelukappaleet: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Millainen ihminen Danny on kulissien takana? Pirjo Kemppisen uutuuskirja Tuntematon Danny on rehellinen muotokuva legendaarisesta viihdetaiteilijasta13.10.2021 08:33:00 EEST | Tiedote

Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen on luonut uraa viihdemaailman huipulla 57 vuotta ja julkaissut 102 listahittiä. Mutta minkälainen ystävä, puoliso, kollega, isä, työnantaja ja yhteistyökumppani Danny on ollut? Toimittaja Pirjo Kemppisen uutuuskirja Tuntematon Danny kuvaa legendaarisen viihdetaiteilijan julkisuudelta piilossa pysyneitä puolia.

Entinen karhuryhmäläinen ja huumepoliisi kertovat, miten toimia arjen vaikeissa kohtaamisissa11.10.2021 00:00:00 EEST | Tiedote

Oli kyseessä ristiriita työpaikalla, jännittävä liikeneuvottelu, keskustelu perheen säännöistä murrosikäisen kanssa tai haastava rikollisen kuulustelu, neuvottelun perustilanne on sama: mukana on voimakkaita tunteita, vastakkaiset intressit, persoonallisuuseroja, epäluottamusta ja stressiä. Ymmärtämällä ihmismielen toimintaa neuvottelutilanteessa ja neuvottelutaidoilla voi hallita neuvottelun kulkua ja päästä tehokkaammin tavoitteisiinsa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme